Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mi helyzetünkben jöhetne...

A mi helyzetünkben jöhetne már baba?

Figyelt kérdés

Stabil családi háttere van mindkettőnknek. Jelenleg a családtól 40km-re élünk, itt is dolgozunk mindketten. Én 68e-t keresek, párom minimálbérre van bejelentve, de ez csak a papír alap, mert zsebbe kapja a többit, így összesen átlag 150 mindig megvan, de inkább 170-200 közt mozog a fizetése, mostanában több is, így a 250 szinte minden hónapban megvan. Van egy kisfogyasztású, saját autónk, egy 3 szobás albérletben élünk (szép, felújított, minden megvan). Az albérletre (garázs+lakás) fizetünk 20.000ft bérleti díjat, plusz nyáron 30.000, télen 35.000-40.000ft rezsit, vagyis összesen 50-60.000ft-ot. Telefonszámlák, tv, net ilyesmit ha összeadom áruhitelekkel olyan 50.000ft a fizetnivaló, ebből év végéig 25.000ft eltűnik (tv és laptopok részlete). Vagyis a fix fizetni valónk olyan 75-80.000ft lesz.

Kaja+szórakozásra elmegy még 100.000ft, ha nagyon nagyon nagyon bőven számolom, ebben már benne van a benzin, ha a szülőkhöz utazunk.

Ti ekkora bevételre bevállalnátok a babát? Párom munkahelye stabil, fix (ne írjátok, hogy semmi se fix, tényleg 99,99%-os a munkája). Nekem 2015. februárjában lejár a szerződésem, de lehet, hogy hosszabbítják, vagy máshol találok, ettől nem félek, meg messze is van még.

Mindketten töltöttük a 23-at, 5 éve vagyunk együtt, 1,5 éve vagyunk házasok.

2014. márc. 30. 18:49
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

na, akkor miért írtad??

áruhitel jesszusom?? most azzal mégis mi a baj?? 0%-os, fix 10 hónap.. szóval? Ezt te se tudod megmagyarázni szerintem...

23éves párnál mi is a gondod a szórakozással? Ezt magyarázd már meg... (bár sanszos, hogy nem tudod, csak kötekedsz...)

2014. márc. 30. 20:21
 12/32 anonim ***** válasza:
57%
78%os csodás életed lehet,akkor fél Magyarország ne szüljön,mert a férje nélkül nem lenne megfelelő a bevétel..
2014. márc. 30. 20:54
 13/32 anonim ***** válasza:
58%
Kedves Kérdező! Persze, hogy jöhet az a baba! Ez bőven nem a semmire szülés kategória.
2014. márc. 30. 21:30
 14/32 anonim ***** válasza:

10es: szerintem neked nincs fingod semmiről se!

Én nagyban sejtem, h miért írtad, amit írtál, de egy normális kapcsolat nem úgy működik, h kinek-mennyi a keresete. Eléggé ciki, ha már vki erre alapozza a kapcsolatait, és párt is így keres stb. Sőt, szégyen.

2014. márc. 30. 22:28
 15/32 A kérdező kommentje:
14es, mire gondol a 10es? nekem nem jött le... :/
2014. márc. 30. 23:01
 16/32 anonim ***** válasza:
Arra gondol,hogy ha elhagyna a párod enm tudnád eltartania gyereket,és az Ő agyával úgy gondolja erre is gondolni kell,hogy elhagy a párod és akkor mehetsz a híd alá. De ez nem így működik,gondolom nincs jó párkapcsolata mert gyereket az ember nem egyedül vállal,és a legtöbb nőnek kevesebb a fizuja mint a férjének,sőt van olyan akinek egyátalán nincs,és a 10es Őket mélységesen felelőtlennek tartja.
2014. márc. 31. 08:37
 17/32 A kérdező kommentje:

ja, én is erre gondoltam, de állítólag nem ezért írta...

" Kérdező,neked fogalmad sincs semmiről,ha azt gondolod,hogy azért ìrtam,hogy saját fizetésből tudd fenntartani magatokat,ha azt gondolod,hogy arra céloztam,hogy szakìtotok!

:DDDD

Jéézusom!

Tudod mit? Vállaljátok,hajrá! ...

"

bár szerintem csak túl okos akart lenni...

2014. márc. 31. 08:56
 18/32 anonim ***** válasza:
Persze, a saját életével nagy gondok vannak.
2014. márc. 31. 09:05
 19/32 anonim ***** válasza:

Köszönöm,nagyon szuper életem van! ;)

Okos válaszolò pedig legalább olvasd el amit ìrok,mielőtt reagálsz! ;)

Vállalj babát kérdező!

2014. márc. 31. 10:18
 20/32 anonim ***** válasza:
58%

Azt viszont nem hagyhatom szó nélkül kedves 16-os, hogy miért, te nem tartod felelőtlennek azt, aki úgy szül, hogy nincs munkája, csak a férjének???? Hát gratulálok!

Ezért tartunk itt, ahol...

Persze a csp emelésért, meg adózási kedvezményekért sírni mindenki tud.. a helyett, hogy a saját maga által megkeresett pénzből tartaná el magát és a családját!

Gyesre szülni rendben van???

És ha közben a férjet ne adj Isten elüti egy autó és kómába kerül, kirúgják a munkahelyéről mondjuk a kormányváltás miatt vagy mert olyan hibát követ el, nem várt leépítés jön vagy bármi? És hagyjatok már a biztos munkahellyel, szerintetek mikor egy cég csődbe megy az évek alatt történik??? NAPOK,HETEK! Nem hónapok és évek.

És akkor aztán lehet fizetni az áruhitelt, az albérletet, a rezsit, a kaját + a gyerek dolgait! a 68ezer forintból számolt gyedből!

Azt meg mellékesen jegyzem meg, hogy ha 2015. februárjában lejár a szerződés és a baba csak utána születik akkor lehet várni a gyedre...

És ha a gyermek tartós beteg lesz? Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyen-olyan érzékenység, havi 30-40ezer forint!!! Csak az, hogy a gyermek étkezni tudjon.

Sorolhatnám itt reggelig az indokokat, de úgysem értitek, ha nektek így jó, hajrá, csak akkor tudnám, minek kell erről kérdést kiírni?! Ha biztos lennél magadban, eszedbe sem jutna...

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de véleményem szerint vagy legyen saját otthon, vagy ha nincs (mert sajnos a mai világban nehéz..), akkor nagyobb bevétel, biztosabb megélhetés. Jelenleg a kérdezőnél a biztosnak az Ő lejáró szerződésű 68 ezre és a férje minimálbérre bejelentett állása számít?

Más a véleményünk az életről.

De még egyszer mondom...ha így jó, NEM KELL KÉRDEZNI!

2014. márc. 31. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!