Szerintetek ez tényleg szégyen?
Mi a párommal mindketten a klasszikus családmodell hívei vagyunk, tehát ő dolgozik, én itthon vagyok a gyerekekkel. 2 , 4,5 , 7 évesek, és most vagyok 4 hónapos terhes.
Sok ismerősünk szerint szégyelljem magam, mert nem akarok dolgozni, de én valahogy mindig is erre vágytam, a férjem is, és nagyon jól, boldogan, szeretetben élünk. A férjem jól keres, mindenünk megvan, amit csak kívánunk. A ház is nagy, mindegyik gyereknek lenne külön szobája, de a két kisebbik együtt alszik, ők akarták így. Nyaralni is járunk, néha kettesben is a férjemmel étterembe, moziba. Mindig is nagy családra vágytunk. Én is egyetemet végeztem, dolgoztam is, de aztán jöttek a gyerekek, én így érzem teljesnek az életem. Sokan mégis támadnak, hogy halomba szülöm a gyerekeket (ötödiket már nem szeretnénk), és hogy eltartatom magam a férjemmel, mert lusta vagyok dolgozni. Szerintem épp elég kimerítő egy napom, a ház mindig tiszta, a gyerekek boldogok. Szerintetek ez ma már szégyen?
Egyáltalán nem szégyen! Én csak gratulálni tudok!:)
Hogyan lehetne szégyen, hogy életeket hozol a világra?
Az a szégyen, hogy mások épp ezt vetik el, és hogy mások belekotnyeleskednek a társaik életébe, miközben a sajátjuk sem tiszta teljesen...
Hát le a kalappal elötted,de komolyan!
Egy gyerekkel is nehéz néha bírni,nem 3-mal egyszerre,de ettől szép az anyaság.
Szerintem légy büszke magadra.
Akik ezt mondják irigyek,mert nem élhetnek olyan életet mint te,(vagy az anyagiak nem engedik),de te ne foglalkozz velük,neveld a gyerekeket,ez nem szégyen.Nem mások tartják el a gyerekeket,hanem ti.
Kívánok neked boldog babvárást,és sok türelmet a picikhez.
Nem szégyen! Sőt Legyél rá büszke! Én irigykedem is kicsit (persze a sok melóra nem, ami 3-4 gyerekkel jár)!
Mi is gondolkodunk 2. babán, azaz én, mert a férjem szerint inkább neveljünk egyet, de őt biztos anyagi háttérrel.
Szóval ha anyagilag is megengedhetitek, akkor inkább tényleg legyél büszke rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!