Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez tényleg szégyen?

Szerintetek ez tényleg szégyen?

Figyelt kérdés

Mi a párommal mindketten a klasszikus családmodell hívei vagyunk, tehát ő dolgozik, én itthon vagyok a gyerekekkel. 2 , 4,5 , 7 évesek, és most vagyok 4 hónapos terhes.

Sok ismerősünk szerint szégyelljem magam, mert nem akarok dolgozni, de én valahogy mindig is erre vágytam, a férjem is, és nagyon jól, boldogan, szeretetben élünk. A férjem jól keres, mindenünk megvan, amit csak kívánunk. A ház is nagy, mindegyik gyereknek lenne külön szobája, de a két kisebbik együtt alszik, ők akarták így. Nyaralni is járunk, néha kettesben is a férjemmel étterembe, moziba. Mindig is nagy családra vágytunk. Én is egyetemet végeztem, dolgoztam is, de aztán jöttek a gyerekek, én így érzem teljesnek az életem. Sokan mégis támadnak, hogy halomba szülöm a gyerekeket (ötödiket már nem szeretnénk), és hogy eltartatom magam a férjemmel, mert lusta vagyok dolgozni. Szerintem épp elég kimerítő egy napom, a ház mindig tiszta, a gyerekek boldogok. Szerintetek ez ma már szégyen?

2014. márc. 4. 18:30
1 2 3
 1/22 piriiiiii ***** válasza:
77%

Egyáltalán nem szégyen! Én csak gratulálni tudok!:)

Hogyan lehetne szégyen, hogy életeket hozol a világra?

Az a szégyen, hogy mások épp ezt vetik el, és hogy mások belekotnyeleskednek a társaik életébe, miközben a sajátjuk sem tiszta teljesen...

2014. márc. 4. 18:35
 2/22 piriiiiii ***** válasza:
80%
És ne foglalkozzatok másokkal, ha egyszer Ti így vagytok boldogok. Mindenki úgy él, ahogy jónak látja, amíg másoknak nem árt ezzel.
2014. márc. 4. 18:37
 3/22 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem szégyen. Akárhogy élsz, mindig lesz, akinek nem fog tetszeni. Mi a férjemmel pont fordítva vagyunk bekötve, így a fiúnk fél éves korától ő marad vele itthon, és én megyek vissza dolgozni. Hogy mit kapok ezért is. Ne foglalkozz senkivel, éld az életed, ahogy nektek jó. Ha nem mélyszegénységbe szülöd a gyereked, akkor nem ítéllek el ezért. Az egyik nagybátyáméknál is négy gyerkőc van, szeretetben nevelik őket, ott is megvan az anyagi háttér is, így semmi kivetnivalót nem találok benne.
2014. márc. 4. 18:37
 4/22 anonim ***** válasza:
71%

Hát le a kalappal elötted,de komolyan!

Egy gyerekkel is nehéz néha bírni,nem 3-mal egyszerre,de ettől szép az anyaság.

Szerintem légy büszke magadra.

Akik ezt mondják irigyek,mert nem élhetnek olyan életet mint te,(vagy az anyagiak nem engedik),de te ne foglalkozz velük,neveld a gyerekeket,ez nem szégyen.Nem mások tartják el a gyerekeket,hanem ti.

Kívánok neked boldog babvárást,és sok türelmet a picikhez.

2014. márc. 4. 18:41
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki :) Hát az az igazság, hogy örülök, ha nincs szünet :) Imádom őket, de ha mindhárman együtt vannak az nagyon fárasztó, de így is csodálatos. A nagy fiam (7 múlt) már iskolás, középső ovis, a kicsi lányom meg angyalka :) Egyébként ismét kislányt várok. :)
2014. márc. 4. 18:44
 6/22 anonim ***** válasza:
62%

Nem szégyen! Sőt Legyél rá büszke! Én irigykedem is kicsit (persze a sok melóra nem, ami 3-4 gyerekkel jár)!

Mi is gondolkodunk 2. babán, azaz én, mert a férjem szerint inkább neveljünk egyet, de őt biztos anyagi háttérrel.

Szóval ha anyagilag is megengedhetitek, akkor inkább tényleg legyél büszke rá!

2014. márc. 4. 18:45
 7/22 anonim ***** válasza:
52%
Figyelj ha van türelmed a gyerekekhez,jók a körülményeitek ,mindkettőtöknek megfelel ez a felállás,nem nélkülöztök akkor szerintem semmi probléma nincs azzal ha az anyuka nem dolgozik hanem otthon van a 3-4 gyerekkel.Szomszédunkba is most jön a 4. gyerek,igen ám de a nő állandóan ordít,idegbeteg,és még nélkülöznek is
2014. márc. 4. 18:46
 8/22 A kérdező kommentje:
Na igen, az ilyen családokba én sem értem, hogy miért kell annyi gyereket szülni. De az az érdekes, hogy a szomszédban is van egy ilyen család, és tőlük mégsem kéri ezt senki számon, minket meg folyton szekálnak, hogy focicsapatot csinálunk...
2014. márc. 4. 18:48
 9/22 anonim ***** válasza:
67%
Csak gratulálni tudok :) Mi is valami hasonlót tervezünk a párommal.
2014. márc. 4. 18:59
 10/22 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem csak irigyek. Boldogok vagyok, megvan mindenetek, a gyerekeid és a férjed is elégedettek, ez sokaknak bántja a csőrét. Szerintem ez nagyon jó dolog, a nagy család nekem is álmom, épp most várom az első babánkat. Az embereknek ma már az a "jó" ha a nő is dolgozik, és van egy gyerek, és enyi...nem értik meg, hogy más, aki meg is teheti, vágyhat nagyí családra, és élhet boldogan. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyit dolgozhatsz a nagy házban a geyerekekkel...buták az emberek..
2014. márc. 4. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!