Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez tényleg szégyen?

Szerintetek ez tényleg szégyen?

Figyelt kérdés

Mi a párommal mindketten a klasszikus családmodell hívei vagyunk, tehát ő dolgozik, én itthon vagyok a gyerekekkel. 2 , 4,5 , 7 évesek, és most vagyok 4 hónapos terhes.

Sok ismerősünk szerint szégyelljem magam, mert nem akarok dolgozni, de én valahogy mindig is erre vágytam, a férjem is, és nagyon jól, boldogan, szeretetben élünk. A férjem jól keres, mindenünk megvan, amit csak kívánunk. A ház is nagy, mindegyik gyereknek lenne külön szobája, de a két kisebbik együtt alszik, ők akarták így. Nyaralni is járunk, néha kettesben is a férjemmel étterembe, moziba. Mindig is nagy családra vágytunk. Én is egyetemet végeztem, dolgoztam is, de aztán jöttek a gyerekek, én így érzem teljesnek az életem. Sokan mégis támadnak, hogy halomba szülöm a gyerekeket (ötödiket már nem szeretnénk), és hogy eltartatom magam a férjemmel, mert lusta vagyok dolgozni. Szerintem épp elég kimerítő egy napom, a ház mindig tiszta, a gyerekek boldogok. Szerintetek ez ma már szégyen?

2014. márc. 4. 18:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
56%
irigység sajnos... hisz egy háztartásban rengeteg munka van, amugy meg a gyerekek mellett jobban ki lehet fáradni, mint egy munkahelyen. sok boldogságot nektek :)
2014. márc. 4. 19:35
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Néha fárasztóbb a gyereknevelés némelyik munkánál, csak sokan úgy gondolják, hogy az anya ráér mindenre, gyorsan főz, feltakarít, és az egész nap pihi...szóval, nem szégyen,sőt!:)
2014. márc. 4. 20:06
 13/22 anonim válasza:
82%
Ne foglalkozz màsokkal!! Csak irigysèg. Gratulàlok gyermekeidhez.
2014. márc. 4. 20:17
 14/22 anonim ***** válasza:
33%
Nem szégyen, de én pl megőrülnék, ha itthon kellenne ülnöm 1,5 évesen ment a fiam bölcsibe, de nekem az egy megváltás volt, hogy végre kimozdulhatok. Engem rettenetesen zavarna ha eltartanak, szeretek a saját lábamon állni. De nem vagyunk egyformák.
2014. márc. 4. 20:31
 15/22 anonim ***** válasza:
86%

Nekem az a keserű tapasztalatom, hogy itt a gyakorin is ez az a téma (gyerekek, babák), ami szélsőségesen heves indulatokat vált ki emberekből. Komolyan mondom, hogy azt érzem, manapság egyre többen vannak, akik gyűlölik a gyerekeket, és ezt büszkén vállalják. Topicokat nyitnak, melyben ősanyáknak gúnyolják az édesanyákat, meg segélyért kuncsorgó ingyenélőknek. Aki otthon a feneküket meresztik, elhanyagolják magukat, meg a férjüket és a társadalom parazitáiként kiszívják a munkahelyen dolgozó nők vérét.

Kérdező! Elhiszem, hogy rosszul esik, én is megkaptam, pedig nekem "csak" 3 gyerekem van. Semmi és senki nem ér fel velük számunkra.

Sok boldogságot mind a 4 gyerkőchöz!

2014. márc. 4. 21:09
 16/22 anonim ***** válasza:
2014. márc. 4. 21:23
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
Nem az. Sok boldogsagot.
2014. márc. 4. 22:10
 18/22 anonim ***** válasza:
A Ti dolgotok! Ti tudjátok, hogy ezt anyagilag megengedhetitek-e magatoknak. Az a szégyen, ha mások beleszólnak az életetekbe.
2014. márc. 5. 07:14
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha tisztességben fel tudjátok nevelni, szerintem egyáltalán nem szégyen!! Akkor lenne szégyen, ha halomra szülnél felelőtlenül, úgy, h nincs megfelelő háttér és szeretet!

Amúgy az a lényeg, hogy titeket mi tesz boldoggá, ne foglalkozzatok a rossz akarókkal!

2014. márc. 5. 10:16
 20/22 anonim ***** válasza:

Ó, de irigyellek (de jó értelemben), én is ezt tenném ha lehetne, eszemben sem lenne dolgozni, bár szeretem a munkám.

Aki azt mondja, hogy szégyelld magad, megmondta azt is, hogy 3-4 gyerek mellett hol, hogyan és mennyit dolgozz? Én 2 mellett is sokszor nagyon nehezen oldom meg a hazavitelüket, meg a háztartást. Szerintem 3 fölött lehetetlen.

2014. márc. 5. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!