Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az hogy sok szülő...

Miért van az hogy sok szülő inkább boltban meg veszi a jóval drágább tápszert minthogy a gyerekorvossal irattatna fel olcsóbbat?

Figyelt kérdés
véleményekre vagyok kíváncsi ki miért veszi meg inkább a boltban a tápszert és nem a gyerekorvossal íratja fel.

2014. febr. 24. 10:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Mert 6 hónapos kor után csak és kizárólag a gyerekorvos jófejségén múlik, hogy felírja-e vagy sem.

Nekünk nem írt fel, mert nem kellett spec tápszer mit fel lehetett volna írni egyébként (AR, vagy allergiára), így nem volt hajlandó.

Sógornőnek viszont nagyon aranyos volt a dokija, mert mondta, hogy AR tápszert fel tud írni 1 éves korig, fel is írták neki mindig.

Hidd el, én sem lettem volna a saját pénzem ellensége, kiírattam volna én is, ha hajlandó lett volna a "kedves" doktornő....

2014. febr. 24. 18:10
 22/32 A kérdező kommentje:
kedves 18-as nem csal a dokim. azért írta fel a humanat mert a milumil gyenge volt neki és sokat bukott tőle. ez miatt volt a tápszer váltás.
2014. febr. 24. 18:11
 23/32 anonim ***** válasza:
Akkor te azért tudod felíratni, mert egészségügyileg indokolt és speciális tápszert kap a babád. Az egészséges babáknak nem lehet 6 hónapos kor után tápszert felírni, ezért veszik meg a szülők recept nélkül teljes áron a boltban.
2014. febr. 24. 18:15
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk másik tápszert adott 6 hónapos kora után a doktornő amit receptre egy éves korig lehet írni. És makk egészséges.
2014. febr. 25. 09:41
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves 24-es!

Persze, egészséges, de spec tápszert kap, ez biztos, hiszen csak azokat lehet felírni 6 hónapos kor után! De sok egészséges babának felírják, mert jófejek, és nem lesz tőle baja a babának, ha azt kapja. De ettől az még spec tápszer, egy adott problémára fejlesztették ki, tehát ha a gyermekednek nem indokolt, akkor az orvosod kvázi csal! És vannak orvosok, akik pont ezért nem foglalkoznak a dologgal, hogy felírják...

2014. febr. 25. 10:49
 26/32 anonim ***** válasza:
Igaza van az előzőnek (25-ös). Nem értem egyes orvosok hogy merik bevállani. Elég nehezen védhető, hogy egy korábban makk egészséges gyereknek épp 6 hónapos korától kezdve van szüksége speciális tápszerre.
2014. febr. 25. 11:44
 27/32 anonim ***** válasza:

Akkor minek ír fel olyat ami nem is neki való?? Én ezt nem értem..Nem lesz tőle baja?? Beszélni fogok az orvossal..

24-es voltam.

2014. febr. 26. 13:32
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért ír fel olyat, mert rendes akar veled lenni. Így neked kevesebbe kerül, de ez csalás és ezeket a csalásokat más emberek drágán megfizetik. Nyilván nem ettől a pár száz forinttól dől össze a világ, de Magyarországon mindenki úgy gondolkodik, hogy ami közös az senkié. Csak éppen ezért (meg a sok lopás miatt) olyan magasak az adók és járulékok.

Egyébként a te babádnak nem lesz a felírt tápszertől semmi baja, de ha leírod milyet kap, akkor szívesen megnézem, hogy az elvileg milyen problémára való.

2014. febr. 26. 13:44
 29/32 anonim ***** válasza:
Nestlé Lactogen Harmony. Eddig Milumil 1-est kapott.
2014. febr. 26. 16:26
 30/32 A kérdező kommentje:
nem vita miatt tettem fel a kérdést és nem szeretnék vitáról olvasni. csak kíváncsi voltam.
2014. febr. 26. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!