Miért van az hogy sok szülő inkább boltban meg veszi a jóval drágább tápszert minthogy a gyerekorvossal irattatna fel olcsóbbat?
Mert 6 hónapos kor után csak és kizárólag a gyerekorvos jófejségén múlik, hogy felírja-e vagy sem.
Nekünk nem írt fel, mert nem kellett spec tápszer mit fel lehetett volna írni egyébként (AR, vagy allergiára), így nem volt hajlandó.
Sógornőnek viszont nagyon aranyos volt a dokija, mert mondta, hogy AR tápszert fel tud írni 1 éves korig, fel is írták neki mindig.
Hidd el, én sem lettem volna a saját pénzem ellensége, kiírattam volna én is, ha hajlandó lett volna a "kedves" doktornő....
Kedves 24-es!
Persze, egészséges, de spec tápszert kap, ez biztos, hiszen csak azokat lehet felírni 6 hónapos kor után! De sok egészséges babának felírják, mert jófejek, és nem lesz tőle baja a babának, ha azt kapja. De ettől az még spec tápszer, egy adott problémára fejlesztették ki, tehát ha a gyermekednek nem indokolt, akkor az orvosod kvázi csal! És vannak orvosok, akik pont ezért nem foglalkoznak a dologgal, hogy felírják...
Akkor minek ír fel olyat ami nem is neki való?? Én ezt nem értem..Nem lesz tőle baja?? Beszélni fogok az orvossal..
24-es voltam.
Azért ír fel olyat, mert rendes akar veled lenni. Így neked kevesebbe kerül, de ez csalás és ezeket a csalásokat más emberek drágán megfizetik. Nyilván nem ettől a pár száz forinttól dől össze a világ, de Magyarországon mindenki úgy gondolkodik, hogy ami közös az senkié. Csak éppen ezért (meg a sok lopás miatt) olyan magasak az adók és járulékok.
Egyébként a te babádnak nem lesz a felírt tápszertől semmi baja, de ha leírod milyet kap, akkor szívesen megnézem, hogy az elvileg milyen problémára való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!