Miért van az hogy sok szülő inkább boltban meg veszi a
jóval drágább tápszert minthogy a gyerekorvossal
irattatna fel olcsóbbat?
6+ hós kor után már nem írnak fel tápszert- legalábbis nekem a védőnő és a háziorvos ezt a tájékoztatást adta.
(egészséges, tehát pl. nem allergiás vagy súlyosan bukó babáról volt szó, a tejem viszont elapadt)
2014. febr. 24. 10:05
1 éves kor után már csak olyat írhat fel az orvos, ami nem olcsóbb, mint az, amit én veszek ( DM-es saját márkás). Akkor meg nem fogok még a dokihoz is járkálni receptért, ráadásul a DM-ben így kapom a pontokat is :)
1 éves koráig én is receptre vettem, mert úgy sokkal olcsóbb volt, ez igaz.
2014. febr. 24. 10:06
Gondolom nem akarnak ezért a gyerekorvoshoz menni.
2014. febr. 24. 10:07
2. vagyok
Az én lányom is egészséges, mégis kaptunk tápszerreceptet 1 éves koráig.
Ha rendes a doki, akkor felírja.
2014. febr. 24. 10:07
Első babámmal én is fél éves koráig felírattam receptre. De mivel utána már nem írták fel a sima (nem HA-s) tápszert, fél évig még hiperekben, Dm-ben, itt-ott vettem meg. Az ugyanannyi volt, mint a HA-s receptre.
Most a második babámmal már tájékozottabb vagyok, tudomásomra jutott olyan tápszer, amit 1éves korig felírnak, és még olcsó is. Most ezt használom 1éves koráig. Elsővel azért nem tettem, mert nem is tudtam hogy van ilyen lehetőség.
2014. febr. 24. 10:08
6/32 A kérdező kommentje:
érdekes mert mi olyan tápszert kaptunk amit a doki fel tud írni 1,5 éves korig is. most 10hónapos és még azt issza ez a Humana Baby fit plus banános.
Nekünk fél éves korig írták fel a Beba HA tápszert,utána már nem kellett HA csak semmi,igazából nem volt baja a doki azt mondta inkább HA-st egyen az elején,utána boltban vettem ahol ugyanannyi volt a sima Beba mint receptre a HA-s Beba,és azt kapott 11 hónapos koráig mert utána nem akarta megenni így vettem neki a Vaniliás tejital változatát na azt itta,utána átszoktattam a tejre.De pl a Milupától szegény kisfiamnak szorulása lett,fájt a hasa folyton bukott,szenvedett tőle,olyat egyszer kapott a helyettes orvos csak olyat volt hajlandó felírni,hiába kértem azt hajtogatta a Milupa jó majd hozzászokik,ezért kivágtam a kukába a majdnem teli dobozt és vettem jó drágán recept nélkül Bebát kb 3 hónapos volt ekkor a fiam.
2014. febr. 24. 10:23
8/32 A kérdező kommentje:
hozzá teszem hogy nekem a doki mondta hogy mivel szépen fejlődik és elég neki a tápszer így fel tudja írni 1,5 koráig is ha kell.
Mi azért vettük,mert nem akart a doki tápszert felírni, aztmondta,hogy szoptassak, majd beindul a tej, de miután két ciciből 30ml jött össze hiába szoptattam , fejtem,szaporítottam a fiam sírt mert éhes volt, elmentem és vettem tápszert!(Pedig a kórházban 10ml tejem volt csak és már úgy engedtek ki,hogy hazafelé váltsam ki a tápszert!) Lányomnál is csak egyszer írt fel tápszert, de azért,mert ugyanígy kevés tejem volt mint a fiamnál és az első héten sokat fogyott a babám.
2014. febr. 24. 10:54
Mi is a humana baby fit plus banános tápszert szoktuk feliratni, és Nekem a gyerekorvos azt mondta hogy 3!!! éves koráig felírhatja.
2014. febr. 24. 10:55
Kapcsolódó kérdések: