Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az hogy sok szülő...

Miért van az hogy sok szülő inkább boltban meg veszi a jóval drágább tápszert minthogy a gyerekorvossal irattatna fel olcsóbbat?

Figyelt kérdés
véleményekre vagyok kíváncsi ki miért veszi meg inkább a boltban a tápszert és nem a gyerekorvossal íratja fel.

2014. febr. 24. 10:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi is 6 hós kora után boltban vettük, mivel a mi dokink is csak 6 hós korig hajlandó felírni - azt mondja, utána nem írhatnak fel.
2014. febr. 24. 11:06
 12/32 anonim ***** válasza:
56%
Nekünk nincs is gyerekorvosunk, a háziorvoshoz nem vagyok hajlandó beülni még valós betegség esetén sem, nemhogy receptért. 2 hétig legalább elég egy doboz tápszer, 2100 - ért veszem a Milumilt, egyáltalán nem érdekel mennyi lenne receptre.
2014. febr. 24. 11:11
 13/32 Tica0121 ***** válasza:
Az első gyerekorvos, akihez jártunk elvből nem írt fel tápszert, mert szerinte a kismamáknak kényelmesebb tápszert adni, mint szoptatni. Nekem egy műtét miatt apadt el a tejem, ekkor 3 hónapos sem volt a kicsim. Váltottunk orvost, aki felírja. Szerintem bunkóság, ha egy doki nem ír fel tápszert, sokan sajnos nem kényelemből szorulnak rá....Humana Baby Fit-et ír, nekünk is azt mondta, hogy 3 éves korái felírja, ha kell.
2014. febr. 24. 11:19
 14/32 zabmester ***** válasza:
A fiam Beba 1-et kapott receptre, de a kettőt már nem lehetett felíratni. HA-t soha nem kapott, már elsőre is a simát írták fel (igaz, eleinte nagyon keveset kellett csak adnom belőle neki), úgyhogy féléves kora után sem volt neki indokolt semmi különlegesebb tápszer, amit receptre lehet íratni. Illetve persze, de, más márkánál van, hogy tovább lehet receptre íratni, de nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy csak emiatt ne váltsunk, mert azok receptre is majdnem olyan drágák (ha nem drágábbak), mint amit megveszek a dm-ben simán. Ezt az állítást ugyan nem ellenőriztem, de tény, hogy még a receptre írt Bebánál is olcsóbb volt a dm saját 2-es tápszere.
2014. febr. 24. 11:26
 15/32 zabmester ***** válasza:

Tica0121 az ilyen orvost azért meg kéne említeni egy betegjogi képviselőnek, mert amit tesz, az jogsértő. Egy nőnek joga van eldönteni, hogy szoptat, vagy sem, kész. Még akkor is, ha ez az orvosnak nem tetszik, még akkor is, ha kényelemből teszi, vagy bármi másért, ebbe az orvosnak ilyen szinten nem lehet beleszólása. Tanácsot adhat ugyan, de ennyi. Mondjuk egyébként sem tudom, mennyivel kényelmesebb tápszert kikevergetni, cumisüveget sterilizálni, stb., mint cickót előkapni, ami mindig "kéznél" van, mindig kellően meleg benne a tej, mindig "steril". Csináltam mindkettőt, az utóbbi határozottan kényelmesebb volt.

Bocsi az offért.

2014. febr. 24. 11:30
 16/32 anonim ***** válasza:

Én a kórházból úgy hoztam haza, hogy nem volt tejem, tápszert kapott. Ott a Milumil start-ot kapta. Ezt ha receptre íratom is 2000 Ft fölött lett volna, így a gyerekorovos azt javasolta, vegyek Hippet, az recept nélkül is max 2000 Ft.

Azóta szerencsére anyatejes, de mi akkor ezért nem írattuk fel, mert receptre is baromi drága volt.

2014. febr. 24. 11:38
 17/32 A kérdező kommentje:
Én is úgy jöttem ki a kórházból hogy nem volt tejem és nekünk is a milumit irták fel de az túl gyenge volt a babomnak így a doki váltott a hunana baby fitre és sokkalta olcsóbb receptre 629ft-ért veszem dobozát 1398 helyett. szerintem receptre sokkalta olcsóbb a tápszer.
2014. febr. 24. 12:12
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt a tápszert, amit az orvosod felír hivatalosan nem írhatja fel egészségügyi indok nélkül. A te orvosod bevállalja a csalást, de a legtöbb orvos nem.
2014. febr. 24. 12:44
 19/32 anonim ***** válasza:

Én például azért, mert nekünk is olyan gyerekorvosunk van, aki szerint olyan nincs, hogy valakinek nincs teje, és bár felírja a tápszert, minden egyes alkalommal kiselőadást tart, hogy az anyatej mennyivel, de mennyivel jobb választás lenne, és burkoltan elmond mindenféle sz.rnak, hogy a gyerek mégis tápszert kap. Egyébként viszont jó szakember, a gyerekek imádják, ezért nem váltok.

Szóval mivel nekünk anyagilag nem megterhelő, hogy kicsit drágábban vegyük a tápszert, úgy döntöttem, hogy megspórolom magamnak a kéthetente esedékes kiselőadást, és csak akkor megyünk, ha betegek a gyerekek. Nekem ennyit megér a nyugalom, mert mindig jól fölhúztam magam ilyenkor. Viszont ha számítana az a pár száz forint különbség, akkor biztos elviselném valahogy.

2014. febr. 24. 16:39
 20/32 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem valahogy soha nem jutott eszembe, hogy tápszert írassak a gyereknek, pedig 7 hós kora után mi is rendszeresen vetünk. Minden státusz vizsgálaton kérdezte a doktornő, hogy kérünk-e valamire receptet, még a 2 évesen is. Majd a következő gyereknél már tudni fogom :) Kuka voltam,ez van.
2014. febr. 24. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!