Miért van az hogy sok szülő inkább boltban meg veszi a jóval drágább tápszert minthogy a gyerekorvossal irattatna fel olcsóbbat?
Tica0121 az ilyen orvost azért meg kéne említeni egy betegjogi képviselőnek, mert amit tesz, az jogsértő. Egy nőnek joga van eldönteni, hogy szoptat, vagy sem, kész. Még akkor is, ha ez az orvosnak nem tetszik, még akkor is, ha kényelemből teszi, vagy bármi másért, ebbe az orvosnak ilyen szinten nem lehet beleszólása. Tanácsot adhat ugyan, de ennyi. Mondjuk egyébként sem tudom, mennyivel kényelmesebb tápszert kikevergetni, cumisüveget sterilizálni, stb., mint cickót előkapni, ami mindig "kéznél" van, mindig kellően meleg benne a tej, mindig "steril". Csináltam mindkettőt, az utóbbi határozottan kényelmesebb volt.
Bocsi az offért.
Én a kórházból úgy hoztam haza, hogy nem volt tejem, tápszert kapott. Ott a Milumil start-ot kapta. Ezt ha receptre íratom is 2000 Ft fölött lett volna, így a gyerekorovos azt javasolta, vegyek Hippet, az recept nélkül is max 2000 Ft.
Azóta szerencsére anyatejes, de mi akkor ezért nem írattuk fel, mert receptre is baromi drága volt.
Én például azért, mert nekünk is olyan gyerekorvosunk van, aki szerint olyan nincs, hogy valakinek nincs teje, és bár felírja a tápszert, minden egyes alkalommal kiselőadást tart, hogy az anyatej mennyivel, de mennyivel jobb választás lenne, és burkoltan elmond mindenféle sz.rnak, hogy a gyerek mégis tápszert kap. Egyébként viszont jó szakember, a gyerekek imádják, ezért nem váltok.
Szóval mivel nekünk anyagilag nem megterhelő, hogy kicsit drágábban vegyük a tápszert, úgy döntöttem, hogy megspórolom magamnak a kéthetente esedékes kiselőadást, és csak akkor megyünk, ha betegek a gyerekek. Nekem ennyit megér a nyugalom, mert mindig jól fölhúztam magam ilyenkor. Viszont ha számítana az a pár száz forint különbség, akkor biztos elviselném valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!