Van egy 4 és fél éves és egy 2 és fél éves fiam és egy 11 hetes hármaskám aki szeptemberben fog megszületni... A férjemmel mindig is 3 gyereket szerettünk volna, kis korkülönbséggel... Anyagilag és érzelmileg is stabilak vagyunk, mégis úgy érzem szégyellnem kéne, hogy a mai világban "ennyi" gyereket vállalok... A rokonok első reakciója, hogy minek még egy? Mondhatom rosszul esik, a barátok, ismerősök akik tudják ők is furcsán néznek, hogy miért vállaltunk még egyet, pláne ilyen hamar? A múltkor vissza hallottam, hogy a fiam ovistársának anyukája szerint én futószalagon szülöm a gyerekeket, neki csak egy van ezért mindent meg tud adni a fiacskájának... Már ott tartok, hogy nem is szívesen beszélek róla, pedig ismétlem anyagilag jól állunk és rengeteget foglalkozunk a gyerekeinkkel... Nem értem miért olyan megdöbbentő manapság a 3 gyerek és mit tegyek a rosszindulatú megjegyzések, sanda tekintetek ellen? Szinte úgy érzem, hogy magyarázkodnom kell... :(
Nekünk is 3 gyerkőc van, igaz 2 terveztünk, de a 2. terhességemmel 2 baba érkezett. Én is kaptam már meg pár anyukától, hogy neki nem kellene 3 és csak azért van neki 1 , mert így legalább mindent meg tud neki adni. Ez szerintem egy olcsó kifogás, lehet most me gtud adni mindent, de a mai világban egyáltalán nem biztos, hogy 10 év múlva is jól fognak élni. Mindig megmondom az ilyen 1 gyerekes anyukáknak, hogy lehet anyagilag "jobban járnék" egy gyerekkel, de a 3 gyerek szeretetét senki nem veheti el tőlem és lehet bármilyen rossz passzban amikor elkezdenek önfeledten kacagni és egymással játszani, akkor lesz... .. a véleményeket.
2014. febr. 17. 15:10
13/23 anonim válasza:
Én is szeretnék harmadikat, de eldöntöttük, hogy nem lesz. Szerintem az nagyon jó, hogy szeretnétek és vállalhatjátok is. Nem becsúszik, hanem tervezett. Foglalkoztok velük, anyagilag sem gond, akkor jó helyre jön a baba. (Bevallom, van olyan család, ahol én is arra gondolok, hogy minek még egy, amikor a meglévőkkel sem törődnek. Nálatok nyilván más a helyzet.) Én gratulálok és irigyellek is a magam módján. Sok sikert! :) Legyél rájuk büszke.
2014. febr. 17. 15:17
14/23 anonim válasza:
12-es totál egyet értek veled!!!
10-15 évre előre nem lehet tervezni!!És én ezért nem értem azokat,akik pl miket lenéznek amiért 2-t vállaltunk albérletbe...de mindegy:)
1-es
2014. febr. 17. 15:25
15/23 anonim válasza:
Gratulálok,úgy tartanék itt már,egyelőre egy van 3 éves és most épp nem fényes az anyagi helyzetünk tehát még a 2.al is várnunk kell.Ha tényleg teljesen rendben vagytok mindenhogy akkor legyen több önbizalmad 3 gyerek nem sok,aki bánt általában irigy vagy még rosszabbul él kevesebb gyerekkel és ezért tesz megjegyzéseket ne foglalkozz velük.
2014. febr. 17. 15:45
16/23 anonim válasza:
Gratulálok Nektek! Örülök a harmadik babátoknak is:-)
Igen, ez a mindent meg akarok adni az egykémnnek nekem is ismerős. Mikor a másodikkal lettem terhes, akkor a barátnőmtől én is megkaptam, és valóban, mikor ajánlgatta az X ezerre leárazott babakonyhát a lányomnak, merthogy ő is most vette az övének, tényleg az érkező kisöcsi ágyára kellett a pénz, nem játékra. DE!!! Tudod, három egyke barátnőm vitt magával állandóan nyaralni általános iskolában (no nem egyszerre:-)) korszakok voltak.. És miért? mert hiába a sok játék, unatkozott állandóan mindegyik, mint állat :-)
A legnagyobb ajándék mindig egy személy, ezt nem lehet pénzen megvenni. És a tesók, személyek:-)
2014. febr. 17. 15:49
17/23 anonim válasza:
Na hogy félre értés ne essék, később megkapta a lányom a babakonyhát, csak kicsit várni kellett rá. Éééés???? Nem halt bele:-)
2014. febr. 17. 15:50
18/23 anonim válasza:
Azért a legtöbben általában eleinte "egykés"-ek vagyunk. És nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy írjátok. Nekem van néhány év a gyerekeim között, és soha nem néztem le senkit azért mert több gyereke van, pedig "egykés" anyuka is voltam, ahogy ti is. Ezek pont olyan rosszindulatú megjegyzések, mint amit a kérdező kapott a harmadik gyereke miatt. Mindenkinek megvan a saját elképzelése, hagyjuk békén egymást.
2014. febr. 17. 15:58
19/23 anonim válasza:
azért az nem ugyanaz, ha valaki több gyereket tervez, és MÉG egy van, vagy ha egynél többet nem is szeretne :)
2014. febr. 17. 16:02
20/23 anonim válasza:
Na pont ez az, hogy mindenki mást szeretne. Van akinek az egy gyerek a nyerő, másnak meg a több. Nekem csak az nem tetszik, hogy mindenre van egy megjegyzés. Mert ezek szerint semmi sem jó...:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!