Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4. babámat várom, miért érzem...

4. babámat várom, miért érzem úgy hogy magyarázkodnom kell folyton?

Figyelt kérdés

Itt a jóidő és mivel lekerültek a kabátok így nekem is látványos a pocakom. Lépten nyomon jönnek az ismerősök, szomszédok, környező boltokba ahova szoktunk járni a gyerekekkel- az eladók és észlelik, hogy nem hízok hanem pocakom van. És kapjuk a beszólásokat hogy húú meg háá jóisten ennyi gyerek, meg milyen nehéz lehet velük stb. meg mekkora munka meg hogy lehet ennyi gyereket eltartani stb. Mi közük van hozzá mi van emögött? Nekem ez az életem, boldog vagyok, így érzem teljesnek a családot, egy szemernyi kétségem sincs atekintetben hogy bármelyik gyerek is várhatott volna vagy nem kellett volna bevállaljuk.

Holnap viszem a legnagyobbamat (7 éves lány) ovis társa szülinapjára, már előre látom hogy ott is jönnek majd a kérdések.

Normális körülmények között élünk (a férjem 35 én 33 éves vagyok), szépen öltöznek a gyerekeim, 3 szobás lakásban élünk minden esélyünk meg van rá hogy majd később tudunk ennél nagyobba , de egyenlőre nagyon praktikus mert közel van ovi suli bölcsi minden.

A gyerekeim 7, 5 és 3 évesek.

Nem hazudok, mikor egyszerre betegek (netalán még én is velük együtt) vagy rossz napjaik vannak akkor én is elfáradok, "lemerülök" kiakadok dehát ki nem?? Ez egy gyerek mellett is ugyanúgy előfordul egy szülővel hiszen nem vagyunk gépek. Egyszerűen nem értem miért "szólnak" meg itt nem aggodalomról van szó a részükről hiszen ezek az emberek akiket írtam is (ismerősök, szomszédok stb.) nem a rokonaink, nem ápolunk olyan érzelmi viszonyt vagy bármit hogy azt gondolhassam hogy pusztán aggódnak vagy jót akarnak. Mégis miért szólnak be, mit lehet erre okosat reagálni?És nem értem mégis kinek "szabad" több gyereket vállalni akkor, ha mi akik normális körülményeket megteremtjük nekik- ilyen finoman szólva negatív megjegyzéseket kapunk?

2013. ápr. 19. 14:16
1 2
 1/15 gabszem ***** válasza:
73%
főleg irígységből mondják, mert manapság kevesen tehetik meg hogy 4 gyerekük legyen. sokan még kettőt is nehezen vállalnak be, másrészt meg már nem is divat ebben a rohanó világban a sok gyerek. sokan nem tehetik meg, hogy 10 évet otthon babázzanak mert kirugják őket. örülj, hogy ilyen jó helyzetben vagytok es ne törődj a beszólogatókkal.
2013. ápr. 19. 14:23
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd magadra. Ez egy váratlan helyzet, nem mindenki találja ilyenkor a jó szavakat. Az anyagi helyzetetekbe se lát bele mindenki, hogy tudja hogy belefér.

Én is meg szoktam lepődni. Ne foglalkozz velük.

Amúgy: gratulálok és sok boldogságot nektek :-)

2013. ápr. 19. 14:25
 3/15 A kérdező kommentje:

Akkor irigység van mögötte??? Örülök is egyébként természetesen. A munkahelyemre már nem is tudnék visszamenni mert időközben megszűnt másrészt 10-12 órázni kellett/lehetett csak, vagy műszakolni.

A férjem vállalkozásában segítek be.

2013. ápr. 19. 14:25
 4/15 anonim ***** válasza:

Azért kicsit túlzás, hogy mindenki irigykedik :-) Biztos van olyan is, de azért nem mindenki vágyik 4 gyerekre.

Mondjuk az lehet, hogy a stabil hátteret irigylik.

2013. ápr. 19. 14:27
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem is úgy értem hogy mindenki (számos barátnőm van akik saját bevallásuk szerint is bőven kivannak 1-2 gyerektől is eszük ágában se lenne többet vállalni) csak akkor nem értem az "élét" a beszólásnak mert direktbe miért akarnának megbántani? Mert így olyan mintha kb. hülye lennék hogy gyereket vállalok. Szóval számomra viszonylag idegenek miért szeretnék hogy rosszul érezzem magam?
2013. ápr. 19. 14:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt én sem értem, miért akarják hogy így érezz :-(

Tényleg ne foglalkozz velük. Van, aki ne tud örülni mások boldogságának.

2013. ápr. 19. 14:37
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

Nem irigyellek...

Nekem a 4. gyerkőc nemrég lett kettő, és vissza is mentem dolgozni,teljes munkaidőben.

De mikor terhes lettem, jajj,olyanokat beszéltek, hogy becsúszott(lombikbaba,szóval nem...)de sajnálnak.

Hát én nem sajnálom magamat,annyi szeretet vesz körül, hogy leírhatatlan.

Mi is normálisan, sőt inkább magasan átlag felett élünk, most készülök másoddipire, és van időm,energiám, gyerekek mellett dolgozni, tanulni,edig segítságem NULLA

Sokan azt hiszik, az ember csak a pénz miatt csinálja, dehát, amit adnak a gyerekekre, normális cipőre nem elég, nemhogy megélni belőle....

Ne figyelj rájuk, annyit mondj, hogy lehetőség adott, bárki csinálhatja utánnatok

2013. ápr. 19. 14:38
 8/15 A kérdező kommentje:
Dehát ez a másik hogy milyen pénzre? (ezt is hallottam már amúgy az alábbi körítésben: aranyos kedves szomszédnéni politizálást közben mondta hogy : -Hát igen sokan úgy vannak vele hogy most ez a kormány adja a nagy kedvezményeket és azért vállalnak sok gyereket nem magukra gondolok persze kedveském stb.) mert a 3. gyereknél jár a családi adókedvezmény, dehát a 4.re már nem jár úgy értem nem jár több attól mert 4 gyerek van, ugyanannyi jár mint 3-ra. A családi pótlék meg pont el is megy pelenkára meg később ételre fürdetőre ruhára cipőre bölcsis ovis díjakra szóval az érné meg olyan marhára nagyon?
2013. ápr. 19. 14:44
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Emögött az is van, hogy egyszerűen valami - általában rosszat - mindig mondanak a magyar emberek egymásnak! :(

Mindent meg lehet szólni- és meg is szólják.

Sajnos, hogy csak a negatívumot veszik észre, de Te tényleg ne törödj ezekkel a dolgokkal, csak örülj, hogy ilyen szép nagy családod lesz!! :)))

Nekünk is három gyerekünk van, mind fiu, és mindig izélgetnek, hogy mikor jön már egy kislány?? Meg mikor még a 3-nál kiderült, hogy ő is fiu... na akkor is jöttek a szólongatások. De ha egyszer nagy pocakkal megjelennék valahol, hogy lesz 4. is (nem lesz) akkor tuti én is kapnám az ívet! :)

Sok boldogságot Nektek!!

2013. ápr. 19. 15:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Én a másodikat várom, de így is hasonlóan érzem ,mint te. Pedig mi is jól élünk, dehát ezt senki nem látja, csak a barátok, de azok meg nem szólnak be.: De bátrak vagytok...stb
2013. ápr. 19. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!