Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engedni kell az anyai ösztönne...

Engedni kell az anyai ösztönnek, hogy megszeressem a kis babámat? És ha nagyobb lesz és - még ha mások irányítása miatt akár - de megbánt, és később elköltözik otthonról hogy fogom feldolgozni? Vagy ez nem is olyan nehéz?

Figyelt kérdés

Az én kapcsolatom nagyon elromlott az édes anyámmal. Ő folyton engem (és édes apámat) vádolja hogy tönkre ment az élete. Mert nem tudott miattam elmenni dolgozni, és később miattam kellett lemondania sok mindenről (fodrász, szép új ruhák, finom ételek..) és ahogy én felnőttem (19 éves) elköltöztem otthonról, mert minden fizetésemet haza kellett adnom ( 90 e /hó ) és azóta nincs jó kapcsolatunk. Most született egy apróság, egy kis lányunk, nagyon szeretem, de félek is, hogy túlzottan megszeretem...és talán majd később ő is megbánt, vagy elköltözik és már nem fog szeretni. Elmúlhat egy ilyen kapcsolat, vagy csak a "mi" kapcsolatunk romlott el valahol az anyukámmal?

23 éves lány és 1 hónapos pici lány anyukája

2012. jún. 26. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát nehéz, nagyon beleég az emberbe a hozott minta, de ha most, ilyen apró korától megalapozod a kapcsolatotokat, sokat törődsz, játszol, beszélgetsz vele első perctől, nem hiszem, hogy v.ha közétek állhat bármi.Főleg, ha az apukáját is szereted, ha szerelemből született, nem csak úgy "becsúszott" Mert ez is kihat a szülő-gyerek kapcsolatra.
2012. jún. 26. 14:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen nagyon szeretjük egymást és a picit is :) szerencsés vagyok! :)
2012. jún. 26. 14:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudod pont az a baj, hogy téged nem szeretett az édesanyád, mert egy ANYA (így csupa nagy betűvel) szereti a gyermekét és mindent megtesz érte, nem magáért a gyerek kárára, hanem a gyerekéért akár a saját kárára, mert az a gyermek nem kérte, hogy megszülessen, így kutya kötelessége, szeretve nevelni, éreztetni, hogy fontos, hogy érte érdemes küzdeni. Szeresd a kisbabát, amennyire csak szeretni lehet (jobban, mint bármit a világon)! Te is megérdemled a szeretetet, és hidd el a kisbabádtól meg is fogod kapni. Az édesanyád pedig tipikusan olyan akinek nem kellett volna gyerek, mert bizony nem kell mindenkinek :( Sajnálom!
2012. jún. 26. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Jajj szegény, már most ezen gondolkodsz... Nagyon megviselhetett az édesanyáddal tönkre ment kapcsolat. Szerintem meg kéne beszélned vele. Most már te is felnőtt és anya vagy. Még hosszú évek állnak előttetek, lehet, hogy helyre lehetne hozni a dolgot! kellene rá esélyt adni, mert akkor a te lelked is megnyugszik és nem fogsz ezen gondolkodni.

Csak neveld őt szeretetben, akkor biztos nem lesz baj!

2012. jún. 26. 14:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok itt - idegeneknek panaszkodni és sajnáltatni magam - de igen sok rosszul töltött és sírásba fulladt estém telt el ezért mert anyukámmal ilyenre fordult a kapcsolatom. Gyerek koromban anyukám volt a mindenem. Akkor sírtam ha a sarki boltba ment, mert féltem hogy nem jön vissza többet...Párszor már próbáltam vele megbeszélni ezt a dolgot, de vagy ő változott meg gyerekkorom óta vagy már én nem látom őt annak a személynek aki volt. Sok volt hogy ezt kaptam töle sokszor hogy "..ha egy évvel később születtél volna meg sem szültelek volna.." meg hasonlók, és idővel már nem próbálkoztam. :( Ő állítja hogy nagyon szeretett és hogy én hagytam őt el, mert elköltöztem és saját életem lett, és már nem támogatom őt - anyagilag.
2012. jún. 26. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Próbáld a jobbik oldalát nézni a dolognak. Azt már tudod milyen édesanya NEM akarsz lenni. Azt viszont hidd el, hogy meg fog tudni tanítani szeretni :) ...és szeresd, akár túlzottan is!! A gyermeked akármennyire megbánt akkor is a gyermeked marad, mindig meg fogsz tudni bocsátani neki.
2012. jún. 26. 14:56
 7/7 anonim ***** válasza:
En is azt tanacsolom neked, hogy ne a negativ dolgokon aggodj. Olyanokon amik lehet, hogy be sem kovetkeznek. Ez a ti eletetek es a ti dontesetek, egy taljesen mas vilag. Ez mar egy uj kezdet szamodra, a parod szamara es a kislanyotok szamara. Felesleges a multon ragodni, azon mar nem lehet valtoztatni de a jovodert rengeteget tehetsz. Ne engedd, hogy a multad bearnyekolja ezeket a szep eveket amik rad varnak.
2012. jún. 26. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!