Kereszteltettni szeretném babámat, ha nem fizettem be egyházi adót, akkor nem keresztelik meg?
Figyelt kérdés
2013. júl. 12. 15:30
1/14 anonim válasza:
Kérj egy csekket, és befizetheted utólag. Megkeresztelik, ne aggódj. Van, ahol, csekket se adnak.
2/14 anonim válasza:
Megkeresztelik de be kell fizetned az elmaradottat. Nekünk is így volt. 6 ezret fizettünk, ámen.
3/14 anonim válasza:
Igen, az elmaradottat kell befizetni.
4/14 anonim válasza:
Nem, de minek akarod, hogy egy szentségbe részesüljön ha ennyire nem tiszteled az egyházat. Nehogy már évente 2000 Ft-ba belehaljatok.
5/14 A kérdező kommentje:
Nem fogunk belehalni!!
Évi 6000ft/fő az az kettőnknek 12000ft/év(6évre visszamenőleg)nem halunk bele kedves válaszoló!
2013. júl. 12. 16:03
6/14 anonim válasza:
Látod ha kezdetektől fizetnéd akkor te határoznád meg mennyit adtok. Nálunk évi 2000Ft/ 5 fő és évente pár száz forinttal adok többet.
7/14 anonim válasza:
Nálunk sem mi határozzuk meg, hogy mennyit fizetünk. Mindenkinek egységes. Kedves kérdező, menj el a paphoz és érdeklődd meg, hogy mennyit kell fizetni visszamenőleg, mert lehet nem kell a teljes elmaradott éveket.
8/14 anonim válasza:
Van ilyen, hogy egyházi adó???pffff én azt hittem, hogy mindenki, hite, és lehetőségei szerint adakozik az egyháznak...Nahh értem, már hogy miért nem vagyok egyik egyház tagja sem...:P De abban azért biztos vagyok, hogy a hitem nagyobb mint sok mindenkinek aki rendszeresen fizeti ezt az egyházi adót...Akinek nincs pénze meg sem keresztelik? Vajon keresztelő Szent János is pénzért keresztelt? Ne haragudjatok, csak ezek mindig felháborítanak...
9/14 anonim válasza:
Nem értem mi ebben a furcsa. Az egyháznak sem fogják ingyen világítást adni amíg a kérdező gyerekét vagy bárkit keresztelik vagy ingyen gyertyát sem adnak az egyháznak.
10/14 anonim válasza:
Persze ez így van, ezért írtam, hogy azt hittem, hogy mindenki lehetőségei szerint adakozik...engem az lep meg hogy van egy megszabott összeg, és ha valakinek esetleg kevesebb van, akkor meg sem keresztelik? Ha én tagja lennék egy egyháznak lelkiismeretesen, ha 50000 ft-om lenne annyit is szívesen adnék, ha csak 5000 ft-om lenne azt is szívesen odaadnám, de éppen annyit amennyim van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!