A nem vallásos családok akik templomba se járnak, minek keresztelik meg a gyereket?
Mi nem fogjuk.
Nem hiszek az egészben,igy csak képmutatás lenne és pénzkidobás.Akkor meg miért csináljuk?
Hát igen, ez jó kérdés.
Én a saját (bővebb) családomtól is kivagyok, mert azt látom, hogy a keresztelő is egy jó buli, lehet összeröffenni, nagyokat kajálni-piálni, pletyizni, pénzt kidobni.
Az már senkit nem érdekel, hogy az a pár hónapos gyerek azt sem tudja, mi történik, és egyszerűen rákényszeritenek egy olyan dolgot, amiről talán majd később, felnőttként neki kéne döntenie, hogy akarja-e.
Attól, hogy valaki nem jár minden vasárnap templomba, és nem mutatja kifelé, hogy hú de vallásos vagyok, még hihet bizonyos dolgokban, és fontos lehet, hogy meg legyen keresztelve a pici. Nem hiszem, hogy ez kizárólag és minden esetben csak divat miatt történik. Például én általános iskolában rendszeresen jártam hittanórára, minden vasárnap ott kellett lenni a misén, mert így kaptál igazolást róla, és számon volt kérve a hittanon. Ha nem voltál misén, akkor meg kaptad a dorgálást. Amint bérmálkozó lettem, már utána nem kellett járni, és nem is szívesen mentem ezután.
Ez persze nem jelenti azt, hogy azóta nem voltam templomban. Igenis bejárok, imádkozok, de nem a látványos mise alkalmakkor.
Előző vagyok
és el sem tudnám képzelni, hogy a kisfiam ne legyen megkeresztelve, nekem ez fontos volt, mert én igenis hiszek annak ellenére, hogy nem járok misére.
SOHa!!!
Egyik sincs megkeresztelve(10,5 és 1,5 évesek), sőt párom sincs.
Én igen:-((((((
Majd felnőttként eldöntik, hogy mit akarnak.
Nem erőszakolok rájuk semmit, amiben nem hiszünk, ami számunkra egyáltalán nem elfogadható.
A férjem szülei vallálosak, tehát az egyik ok ez volt.
A másik, h engem felnőtt fejjel kereszteltek meg, hát ne tudjátok meg, h mennyi hercehurcával járt. Nagyon utáltam.
Űgyh nálunk nem volt kérdéses. A gyermekemre nem fogok ráerőltetni semmit, vesztenivalója ezmiatt nincsen. Csak ne kelljen átélnie azt amit nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!