Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A nem vallásos családok akik...

A nem vallásos családok akik templomba se járnak, minek keresztelik meg a gyereket?

Figyelt kérdés
2010. szept. 19. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Mi nem fogjuk.

Nem hiszek az egészben,igy csak képmutatás lenne és pénzkidobás.Akkor meg miért csináljuk?

2010. szept. 19. 16:08
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Divatból, elvárásból, stb.
2010. szept. 19. 16:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem vagyunk vallásosak, sőt az én egész családom se, viszont a férjem anyukája, és nagymamája nagyon, így miattuk lesz megkeresztelve a fiunk. Nekem nem számít, ez nekik fontos.
2010. szept. 19. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

Hát igen, ez jó kérdés.

Én a saját (bővebb) családomtól is kivagyok, mert azt látom, hogy a keresztelő is egy jó buli, lehet összeröffenni, nagyokat kajálni-piálni, pletyizni, pénzt kidobni.

Az már senkit nem érdekel, hogy az a pár hónapos gyerek azt sem tudja, mi történik, és egyszerűen rákényszeritenek egy olyan dolgot, amiről talán majd később, felnőttként neki kéne döntenie, hogy akarja-e.

2010. szept. 19. 16:48
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Téged miért zavar? Irigyled tőlük?
2010. szept. 19. 17:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valaki nem jár minden vasárnap templomba, és nem mutatja kifelé, hogy hú de vallásos vagyok, még hihet bizonyos dolgokban, és fontos lehet, hogy meg legyen keresztelve a pici. Nem hiszem, hogy ez kizárólag és minden esetben csak divat miatt történik. Például én általános iskolában rendszeresen jártam hittanórára, minden vasárnap ott kellett lenni a misén, mert így kaptál igazolást róla, és számon volt kérve a hittanon. Ha nem voltál misén, akkor meg kaptad a dorgálást. Amint bérmálkozó lettem, már utána nem kellett járni, és nem is szívesen mentem ezután.

Ez persze nem jelenti azt, hogy azóta nem voltam templomban. Igenis bejárok, imádkozok, de nem a látványos mise alkalmakkor.

2010. szept. 19. 18:30
 7/11 anonim ***** válasza:
53%

Előző vagyok

és el sem tudnám képzelni, hogy a kisfiam ne legyen megkeresztelve, nekem ez fontos volt, mert én igenis hiszek annak ellenére, hogy nem járok misére.

2010. szept. 19. 18:31
 8/11 anonim ***** válasza:
A kisfiú, akinek a keresztanyja vagyok, azért lett megkeresztelve, mert a nagyszülők és a dédi elvárták, pedig a szülők nem vallásosak egyáltalán.
2010. szept. 19. 19:15
 9/11 anonim ***** válasza:

SOHa!!!

Egyik sincs megkeresztelve(10,5 és 1,5 évesek), sőt párom sincs.

Én igen:-((((((

Majd felnőttként eldöntik, hogy mit akarnak.

Nem erőszakolok rájuk semmit, amiben nem hiszünk, ami számunkra egyáltalán nem elfogadható.

2010. szept. 19. 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:

A férjem szülei vallálosak, tehát az egyik ok ez volt.

A másik, h engem felnőtt fejjel kereszteltek meg, hát ne tudjátok meg, h mennyi hercehurcával járt. Nagyon utáltam.

Űgyh nálunk nem volt kérdéses. A gyermekemre nem fogok ráerőltetni semmit, vesztenivalója ezmiatt nincsen. Csak ne kelljen átélnie azt amit nekem.

2010. szept. 19. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!