Hogyan viselkedik 1 év körüli gyereketek nyilvános helyen? Pl. Ha boltba mentek vagy templomba. És vendégségben (olyan vendégségben akikhez ritkábban mentek)?
Egy évesen még bármit csinálhat. Neked kell megakadályozni ha ez lehetséges, hogy zavarja a többieket. Nem úgy értem, hogy a boltban az éles kést is add a kezébe, csak hogy ne ordítson! De a templomból például ki lehet vinni, ha te semmiképpen nem mehetsz ki mondjuk egy közeli hozzátartozó temetésénél, meg lehet kérni valakit a kicsit távolabbi rokonságból, hogy szükség esetén vegye fel és sétáljon ki vele.
Ha meg nincs menekülési út, mondjuk vonaton utazáskor, megpróbálod szórakoztatni, csitítgatni, de ha tudod, hogy most már bőgni fog, míg el nem alszik, elnézést kérsz a körülötted ülőktől, de ezt mindenkinek meg kell értenie.
Boltban elvan, igaz, igazi nagy bevásárlásra ritkán visszük. Az eddigi alkalmakat végigaludta.
Esküvő: múlt héten voltunk, édesanyám boldogan vállalta, hogy nem ül be a szertartásra, hanem kint játszik vele. Ha nem lett volna ilyen lehetőség, nem mentünk volna.
Vendégség: szerencsém van, barátkozó alkat. Amikor már unja, vagy én vagy más leviszi a játszóra. Senkinek nem jó, ha tovább marad fent, mint bírja.
Vonat: na, ez már kritikus, innen nem nagyon van menekülés. :) Amióta tud járni, jóval egyszerűbb, vezetgetem kézen fogva, ezzel elfoglalja magát. Igaz, mi csak 20 perces utakra járunk. Ma pl. azzal foglalta el magát, hogy egész úton vizet ivott. Néha persze nyűgös, főleg, ha már fáradt, akkor, ha minden kötél szakad, kiviszem az előtérbe, ugyan ott is sír, de legalább nem megyünk a többi utas idegeire. De már sokkal jobb, mint pár hónapja.
20.37 Kösz, hogy a "kérdésre válaszoltál".
Többiek, hát nekem ez fura, ahogy mostanában kiabál, meg hangoskodik, eddig mindenhol csendben ücsörgött és csak nézegetett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!