Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik eljárnak templomba 9-10...

Akik eljárnak templomba 9-10 hónap körüli babával, mit csináltok vele a mise alatt?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni újra járni, de elképzelésem nincs, mivel kötném le a figyelmét mise alatt. Vagy esetleg ne maradjunk ott az egész misén, csak amíg nyugisan bírja?
2011. máj. 19. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem inkább ne vidd magaddal. Neki csak szenvedés lenne a mise, hiszen semmit nem ért belőle, téged meg teljesen lefoglalna, hogy lefoglald, így úgysem bírnád követni a misét.

Nem tudod valakire hagyni arra az időre? Gondolom, vasárnap mennétek, olyankor általában azért van aki ráér egy-két órára vigyázni rá :)

2011. máj. 19. 21:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ameddig bírja a kocsiban van, aztán az ölemben játszik a kocsival vagy mása kedvenc játékával-pl. a könyv az jól le tudja kötni a figyelmét, aztán ha netán nyügös lesz akkor kap bulátát vagy kukit-az mindig bevált eddig, de az is elöfordul , hogy egész misén csak nézelödik, mi nem csak vasárnap járunk , hanem hétköznap is :) most lesz 10 hónapos.
2011. máj. 19. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Általában nem az egész misére megyünk, hanem később csatlakozunk be. Eleinte szinte csak a végére értünk oda, aztán egyre korábban. Megszokták. Egy két és fél évessel és egy 9 hónapossal járok templomba. :-)

Nálunk van egy nagyon kedves, laza, fiatal pap. Ő azt mondta, ha a gyerek szaladgál, hadd szaladgáljon, akár hozzá is odamehet, nem fogja elküldeni. Akit meg zavar a gyerek, az ne a diákmisére jöjjön, hanem valamelyik másikra, van elég. :-)

2011. máj. 19. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is mindig járunk misére. Az atya azt mondta hagyjam nyugodtan sétálgatni:-)Nem szokott vele gond lenni, mindig van valami, ami leköti. Nyugodtan vigyed, nem lesz vele gond.
2011. máj. 24. 07:34
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Én 4 hetes kora óta viszem. Amíg bealudt rajtam a kengurun, majd később a babakocsiban tologatva, addig könnyebb volt, de most sem panaszkodhatom, 11 hónapos, és kb 3 hónapja már nem alszik el, mert kíváncsi, ül a babakocsiban, tologatom, közben nézeget 20 percet, utána előkerülnek a játékok, amikkel vagy a babakocsiban vagy az ölemben ülve játszogat. Kiskönyv, kisautó, pénztárcám, neszesszerem, stb. Ha ez sem elég, akkor sétálgatok vele hátul, - mi mindig hátul állunk-ülünk (külön szék a padok mögött). Egyszer volt már, hogy nagyon elunta magát, és semmi nem volt jó, akkor kimentünk az előtérbe, és ott leraktam és megnyugodott, majd visszamentünk. De már nagyon várom, hogy újra viszonylag elől ülhessek, ülhessünk apa mellett. :)

Egyébként a mi papunk sem haragszik, ha hátul futkosás van, azt mondta, amelyek papot ez idegesíti, az ne menjen papnak. :)

2011. máj. 24. 07:57
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Hol laktok?

Ha vidéken és csak egy templom van, akkor nem szóltam...

Bp-en több olyan templom is van, ahol a gyerekekkel külön helyiségbe lehet menni és ott lehet mászkálni, játszani nekik.

Mi pl. a Szent Gellértbe megyünk (igaz nem rendszeresen), ott üvegfallal van leválasztva a gyerekrészleg. Bent van kihangosítás, és az üvegfalon keresztül látod a misét.

2011. máj. 24. 08:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én vidéken lakom, csak egy templom van. Ezt az üvegfalas misét eleve sem szeretem, pedig volt benne részem Kecskeméten. De szerintem nem játszani megyek a gyerekekkel a misére. Az én lányaim 6 hetes koruktól járnak minden vasárnap misére. A nagy most 3 éves, apa ölében ül és figyel. Néha átül máshova, néha egy néni ölében köt ki stb. A pici 15 hónapos. Eleinte aludt a babakocsiban, mostanában vannak néha hóbortjai (pl. dobálja a cumiját, és ha nem kapja vissza, akkor vísít). De nem állok le velük beszélgetni, vitatkozni stb. Mindent úgyanúgy csinálunk, mint nélkülük. Kb. 2 alkalom után elkezdtek minket utánozni. Nem idegesítem magam, ha leül mellém rajzolni, macival játszani stb. Ha hangoskodik, óvatosan átölelem, és azt mondom pszt, a papa bácsi mesél, vagy amit éppen csinál. Egyből odafigyelnek.

Eleinte az idős nénik néha morogtak, hogy nem kell gyerek a templomba, csak ha majd tud viselkedni. Ma meg, ha kimarad egy mise, akkor már kérdezik, hogy melyik beteg stb.

Igaz nálunk eleinte csak mi jártunk gyerekkel, szerencsére az elmúlt 3 évben ez sokat változott, ma már 4-5 család jár rendszeresen pici babával :-D

2011. máj. 24. 08:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

8:49es vagyok

Hallgasd meg a Mária Rádió 2010-02-24-i adását Gyerekricsaj a templomban címmel. Az alábbi oldalon, a 4. előadás alatt megtalálod: [link]

2011. máj. 24. 08:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi is 3-4 hetes kora óta vittük a lányunkat. Olyan 7-8 hónapos koráig legalább a felét átaludta, aztán nézelődött. Azóta már nehézkesebb, mert ugye nem alszik el, minden érdekli.

A prédikációig kibírja a kocsiban, onnantól elővesszük a játékokat neki, de általában nem bírja sokáig és sétálgatni kell vele.

Eddig én csináltam, aztán felhoztam a férjemnek, hogy rossz, hogy nem tudok figyelni.

Múlt vasárnap ő volt a "gyerekfelelős" és minden rendben ment. Én jobban tudtam koncentrálni, és ő is tudott figyelni, mert ő nincs annyira rákattanva arra, hogy a gyerek minden rezdülésére figyeljen, mint egy anya - de mégis jól elvolt vele.

Szóval most többet fog ő foglalkozni vele mise alatt. :)

2011. máj. 24. 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Bevallom, ritkán van igényem rá, hogy misére menjek. Jobban szeretek az üres templomba beülni egy kicsit. Ha mégis megyünk, addig marad benn a bab, amíg csöndes, utána vagy a férjem, vagy a kiskamasz gyerekem kiviszi sétálni. Ha közben megnyugszik, visszajönnek vele.
2011. máj. 24. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!