Elsírhatom a bánatom?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk házasok a párommal, van 2 gyönyörű gyerekünk. Mindkettő egészséges, anyagi gondjaink sincsenek. Sajnos egyre magányosabbnak és mellőzöttebbnek érzem magam. Ő nagyon sokat dolgozik, aminek örülök is , hiszen legalább nem egy naplopót fogtam ki magamnak. nagyon keveset vagyunk együtt, mert ha hazajön, akkor kint a műhelyben folytatja vagy késő lévén fürdés után megy aludni. Rengetegszer leültem vele beszélgetni erről és arról, hogy a gyerekek azért nem akarnak odamenni hozzá mert eddig sem foglalkozott velük. szereti őket, de nem tud mit kezdeni velük. sokszor sírnak, hisztisek is, egyszóval hangosak, amit ő nem szeret.

Az igazi szerelme a vadászat. nézzük pozitívan, jobb mintha gépezne. de a vadászat után illik beülni a kocsmába, ahonnan nehéz elszakadni, hiszen ilyenkor összeülnek a vadásztársak és jönnek a sztorik.

és ott van a másik haveri társaság, ami elég széles. minden hétvégére jut egy összeülős vacsiest. ide néha elhívják az asszonyokat is, de a gyerekek miatt nem mindig tudok menni.

a barátnőim szép lassan eltávolodtak, pedig tényleg igyekeztem tartani a kapcsolatot, és igyekeztem más anyukákkal is barátkozni. (de néha úgy éreztem csak kihasználnak...mindig én menjek, mindig én telefonáljak...stb)

Boldogtalannak érzem magam, és nem tudom hogy lehetne ezen változtatni. régen megbíztam a férjemben, ma már csak félve. igyekszik úgy feltüntetni mások előtt, mint egy hárpiát, aki nem engedi a férjét szórakozni a nehéz munka után. Pedig tényleg nem ilyen vagyok és emiatt egyre többet sírok. és ezen szerintem az sem fog változtatni, ha visszamegyek dolgozni.

2009. dec. 7. 12:44
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat, sok hasznos van benne. megpróbálom összeszedni a bátorságom, és kimozdulni itthonról. sajnos összesen 3 barátnőm volt eddig is, egyik külföldön él, a másikkal felvettem a kapcsolatot. remélem lesz belőle valami. sajnos nagyon nehezen barátkozom. valamilyen szinten félek megbízni az emberekben. megpróbálok némi önbizalmat összeszedni. elhagyni biztosan nem fogom a férjem, mert nagyon régimódi vagyok és szívem mélyén még mindig szerelmes.

talán azért nem veszi komolyan amit mondok, mert nem veszekedni szoktunk, egyszerűen csak bőgök és kérdésekben teszem fel a gondjaimat. ( ez egy saját praktika ami valamilyen szinten bevált. pl: miért ilyen soká jöttél? nem szertsz itthon lenni? jobban hangzik mint ha azt mondanám: te sosem vagy itthon.

de sajnos még nem tudom hogy hova is mehetnék szórakozni, de a következő évre megvan a fogadalmam: változtatni kell.

köszönöm a válaszokat.

2009. dec. 8. 09:47
 22/24 A kérdező kommentje:
ja és próbáltam rábÍzni a gyerekeket. nem messze lakik az anyós, rögtön lepasszolta őket.
2009. dec. 8. 09:49
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a férjedet de a férfiakat igen. Azt tudom, hogy a királynőket szeretik és nem a szolgákat!

Ha változást akarunk akkor először is nekünk kell változni. Nem biztos, hogy a külön szórakozásban van a megoldás de a külön kikapcsolódásban mindenképp! Fűzhetsz akár gyöngyöt is! Ha benned megmozdul, megváltozik valami akkor a férjedben meg fog!

Nem lehet, hogy a férjed egyszerűen csak nem családcentrikus? Milyen az "apaképe"? Mit látott otthon?

2009. dec. 9. 14:30
 24/24 A kérdező kommentje:
hát igen; otthon az anyukája csinált mindent bent, nem engedett senkit a konyhába, és még a lányának is alig engedte csinálni a házimunkát. mondván ez az ő dolga, a gyerekek dolga a tanulás, meg úgysem úgy csinálják a dolgot ahogy kell. ennek ellenére a férjem nagyon jól főz, ha kell, takarít, mondás nélkül is, csak velünk nem tud mit kezdeni. tudom, hogy szeret minket, de szerintem nem tudja kimutatni. apukája soha nem játszott velük, nem vitte magával őket sehova, csak később amikor dolgozni mentek a földekre. tehát valószínű ez a gond. én szép emlékeket őrzök. sokat játszottunk otthon.
2009. dec. 10. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!