Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt valaki, aki aláírna...

Van itt valaki, aki aláírna egy olyan petíciót, ami a szabad védőnő-választást célozza meg?

Figyelt kérdés

2014. jan. 31. 08:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
92%

a védőnő nem a tietek, nem azért van, mert mi szeretnénk, nem nekünk jár!

az a gyerek védelméért van, a gyereké! pont a lényegét vesztené el, hisz az a kötelessége, hogy kiszúrja, hol nincs jó helyen a gyerek, hol nem bánnak vele jól.

nektek, akik tisztességesen éltek, miért számít a védőnőtök? fél évente találkoztok vele 2 percre míg leméri a gyereket, nem mindegy, hogy milyen???

egyébként sokaknak az a baja a védőnővel, hogy hívatlanul beállít. pedig ez is kötelessége, hogy szúrópróba szerűen ellenőrizzen. így talán ki tud szűrni pár embert.

én nem engedném se a választást, a lemondást meg végképp. gondoljatok arra a kisgyerekre aki nemrég halt meg! ott se volt védőnő, senkinek fel se tűnt, hogy 3 hónapos csecsemő nagyobb súlyban van mint a 1,5 éves

2014. jan. 31. 11:16
 12/14 anonim ***** válasza:
57%

"a védőnő nem a tietek, nem azért van, mert mi szeretnénk, nem nekünk jár!

az a gyerek védelméért van, a gyereké! pont a lényegét vesztené el, hisz az a kötelessége, hogy kiszúrja, hol nincs jó helyen a gyerek, hol nem bánnak vele jól."

Tényleg? Hány esetet hozzunk fel, amikor a védőnőnek igenis észre kellett volna vennie (sőt, észre is vette, de szart se csinált), hogy baj van, mégsem történt semmi! A védőnő, aki állítólag rendszeresen kijár a családhoz, nem veszi észre a nemi erőszak nyomait, az alultápláltságot, a bántalmazást, a fojtogatás, verés nyomait?! Az ilyen eseteknél hol a híres védőnő?! Ó, igen, kérem szépen, járt ő oda, de semmit sem vett észre...Semmiért sem felelős.

"nektek, akik tisztességesen éltek, miért számít a védőnőtök? fél évente találkoztok vele 2 percre míg leméri a gyereket, nem mindegy, hogy milyen???"

Nem, nem mindegy! Egy kezdő anyuka igenis sok tanácsra, támogatásra szorul, és egy-egy rossz tanáccsal baromi sok kárt tud okozni a védőnő! (Tápszer adásának elutasítása, noha nincs elég anyatej, hozzátáplálás erőltetése, a rendellenességek nem megfelelő kiszűrése, nincs javaslat a szakorvosra és sorolhatnám...)

Fél évente két perc? Te nem hallottál a kötelező státuszvizsgálatokról? Vagy arról, hogy az első hat hétben hetente, később havonta ki kellene járnia?! Fél év alatt hatalmas változáson megy át a csecsemő, amit szakembernek figyelemmel kell kísérnie. Ja, hogy erre sok védőnő tesz magasról?! Hát ja...

Egyébként csak annak "jár" a figyelem, a törődés, aki rossz körülmények között él?

"egyébként sokaknak az a baja a védőnővel, hogy hívatlanul beállít. pedig ez is kötelessége, hogy szúrópróba szerűen ellenőrizzen. így talán ki tud szűrni pár embert."

Hidd el, hogy nem ez a baja a sok anyukának, aki eljut odáig, hogy látni sem akarja többet az aktuális védőnőt.

"én nem engedném se a választást, a lemondást meg végképp. gondoljatok arra a kisgyerekre aki nemrég halt meg! ott se volt védőnő, senkinek fel se tűnt, hogy 3 hónapos csecsemő nagyobb súlyban van mint a 1,5 éves"

Miért is nem volt? Minimum háromszor látnia kellett volna a gyereket!!!!! Ha az anyuka nem jelenik meg tanácsadáson, a védőnőnek kellett volna keresnie a családot a gyerek érdekében! Akkor??? Miről is beszélünk?

Én simán aláírnám. Két borzalmas "védőnőnek" lettünk áldozatai, mind a két gyerekemmel, köszönhetően a sok ostoba tanácsnak! Érdekes módon, a gyerekorvosnak, a szülészeknek, a csecsemőápolóknak, a gondozóknak mind-mind haladni kell az újdonságokkal, de a védőnő mondhatja a 30 éves nézeteit, ítélkezhet, ellenőrizhet, bírálhat...csak nem értem, mire fel!

Nem kétlem, hogy vannak a szakmájukat tisztességesen ellátó, becsületes, haladó szellemű védőnők, de sajnos egyre inkább azt látom, hogy a többség megrekedt, befásult és szarik bele mindenbe!

2014. jan. 31. 14:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem egy tünemény védőnőm van- én nem váltanék! :)

Ezeke szerint szerencsés vagyok!!

Bár tény, hogy mindig kiszúrja, hogy mikor van éppen a nagytakarítás nálunk és tuti akkor állított be, amikor minden a feje tetjén állt!!! :)))

De mindig jót mosolyogtunk rajta!

Sose piszkált, adott haszontalan tanácsokat, és soha nem csesztetett semmivel a gyerekkel kapcsolatban. Viszont minden státuszt lelkiismeretesen megcsinál, hallás-látásvizsgálatokat 3éves kortól- ugyhogy én nagyon elégedett vagyok vele. Ha összefutunk az utcán mindig lepattan a bringájáról, köszön, érdeklődik a gyerekek iránt... Mi is vinni szoktunk neki karácsonykor kis apróságot- de ő tényleg megérdemli, nagyon rendes asszony- és ráadásul nem is fiatal már. Ő halad a korral is!

2014. jan. 31. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Engem sem engedtek átlépni másik védőnőhöz,így inkább lemondtam(írásban kérvényeztem)

Egy faluhoz tartozunk,a falu és a város határán lakunk,külterületen,út mellett.Ha messzebb laknánk az úttól(Isten ments,akkor járhatnék a városba,így nem)

A falu jó pár km,egy óránál több gyalog,buszjárat napi egy oda egy vissza.

Egy kisváros jobb helyen van,oda rendes buszjárat van,közel a megálló,ott van körzeti doki,gyerek orvos,labor,minden,a védőnőhöz is oda szerettem volna járni,de nem nem nem és nem.Ezért lemondtam,én nem fogok nagy pocakkal gyalogolni,meg pici babával,mikor ezerszer egyszerűbben is meg lehetett volna oldani.

Így én is aláírnám,sőt a környékbeli anyukák is kb 3-en,mert ugyanez a bajuk,mint nekem!(Csongrád megye)

2014. jan. 31. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!