Eltűnt a védőnőnk?

Figyelt kérdés
A kislányom 4 hónapos, tápszeres baba. Szeretném elkezdeni a hozzátáplálást, de védőnőt nem láttam több mint 2 hónapja. Pedig megkérdezném több dologról is. Azt sem tudom, normális-e a gyerek súlya, fejlődése, stb... A három hónapos felmérést sem készítette el - vajon hogy papírozta le? Ez normális? Vagy nekem kellene hívnom? Netán elvinni tanácsadásra a gyereket?

2014. jan. 24. 23:45
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk 6 hónapos korig be kellett vinni tanácsadásra, védőnőtől függetlenül.

Egyáltalán nem normális ez a hozzáállás sem a védőnő, sem a gyerekorvos részéről. Így nem lehet csodálkozni rajta, hogy időnként éhenhal egy-egy baba, és sem a védőnő, sem az orvos nem vette észre idejében az intő jeleket.

Mindenképpen menj el tanácsadásra. Ne várj a védőnőre.

2014. jan. 25. 00:00
 2/29 anonim ***** válasza:
59%
Gondolom viszed havonta gyerekorvoshoz,ott biztos mondják,hogy jól fejlődik-e.
2014. jan. 25. 00:10
 3/29 anonim ***** válasza:
80%

Nem vitted soha tanácsadásra?

A státuszvizsgálatokat nekem pl. nem a kiskönyvben tölti ki,hanem egy fénymásolt papíron.

Nekünk 1 éves korig havonta kell hozzá vinni. Utána évente egyszer.

Hozzánk se jàr gyakran,egy évrs es korig kb. 6x volt nálunk, utána évente egyszer jön.

2014. jan. 25. 02:41
 4/29 anonim ***** válasza:
66%

Kellene járnia hozzátok, és neked meg a státuszvizsgálatokra kellene hozzá menned( ( fél éves korig havonta, utána minden szülinapján, ill. Súlymérésre)

Hívd fel telefonon, és kérdezz rá.

2014. jan. 25. 07:53
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Neki kell kijárni hozzátok a baba 1 éves koráig havonta, utána ritkábban. Nektek a gyerekorvoshoz kellene járni szintén havonta.
2014. jan. 25. 08:17
 6/29 anonim ***** válasza:
31%

Miért kell lepontozni? Gratulálok,ennyi örömöd legyen! :D

Nekünk egy éves koráig havonta kellett vinni tanácsadásra a védőnőhöz (hossz és súlymérés).

Ő is jött ki hozzánk, de nem sokszor. Gondolom inkább azokhoz megy gyakrabban akiknél gond van!

Gyerekorvoshoz csak oltás miatt mentünk, vagy ha beteg volt.

Nálunk így volt! De országon belül annyira változó a terhesgondozás és a védőnői ellátás is, hogy máshol meg biztosan máshogy van!

2014. jan. 25. 08:25
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Az országon belül teljesen egységes a szabályozás. Mindenhol a védőnőnek kell kijárnia és minden babához ki kell mennie havonta. Ez a munkaköri kötelessége. Az más kérdés, hogy nem mindenki végzi el a munkáját.

Ha az anyukának a havi látogatás mellett további kérdései vannak, akkor elmegy a védőnőhöz a köztes időben. Pl. ha valakinek nincs otthon mérlege, akkor valahova kénytelen elvinni megmérni a babát, de ezt akár az orvosnál is megteheti. Az a lényeg, hogy az anya nem köteles menni a védőnőhöz.

2014. jan. 25. 08:32
 8/29 anonim ***** válasza:
Még annyit kedves Kérdező, hogy teljesen mindegy, hogy a védőnő szabálytalanul járt el. Ha kérdésed van és nem tudod a babád súlyát, akkor menjetek el ti a védőnőhöz. Végülis a ti érdeketek.
2014. jan. 25. 08:37
 9/29 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem nem várható el tőlük,h ők menjenek házhoz mindenkihez havonta!Nálunk mi mentünk minden hónapban státuszra,akkor a gyerekorvos is megnézte.
2014. jan. 25. 09:39
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem várható el? Nem is én várom el anyaként, nekem tök mindegy jön-e, de neki ez a munkája, ezért kapja a fizetését. Köteles minden egyes babához kimenni amikor hazaviszik a kórhátból, majd 6 hetes korig hetente, utána 1 éves korig havonta, a 2. évben 2 havonta. Ha probléma van, akkor még gyakrabban, szükség szerint kell kijárnia.
2014. jan. 25. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!