Eltűnt a védőnőnk?
Annak, aki az a véleménye, hogy nem nekünk kell menni, hanem jöjjön mindig a védőnő, az mondja már meg, hogy a védőnőnek mindenhová vinnie kell a mérleget is, meg a mérőszalagot, stb.?
Különben nálunk státuszokkor volt védőnői tanácsadás orvossal, különben pedig a mérésekkor vittem a tanácsadóba. Olyankor kérdeztem is.
Az első 6 héten jött, utána meg 1-2 alkalom, de én nem is várom el.
A státuszra persze jelentkeznie kellett volna, de különben a mérésekre szerintem nektek kell bejelentkezni!
Pedig nagyon nem egységes a rendszer!!!!!
A pontozó meg menjen oda ahova gondolom, mert szánalom!!!!
pl. Nálunk a védőnő pecsétje számít az egyszeri anyaságinál, máshol meg a nődokié.... van ahol a védőnőhöz alig jár az anyuka a terhessége alatt, én havonta járok. Van ahol szívhangot is néz, nekem egyszer sem nézett pedig már a 2. terhességem végén vagyok! Hol itt az egység kérdem én?
Hozzáteszem én mindig is feleslegesnek tartottam a védőnői szakmát, bocs attól aki az!
A mi védőnőnk eddig egyszer volt kint a mostani terhességem folyamán (32 hetes vagyok), sosem szól mikor jön, az előző terhességem alatt így volt, hogy ugye nem voltunk itthon, még neki állt feljebb!
Vizelet vizsgálat, vérnyomás, súly mérések...ezeket én is meg tudom itthon csinálni, vagy az sztk-ban. Egy épkézláb értelmes tanácsot nem adott még, pedig idősebb, kövér nőről van szó!
A szülés előtt egy héttel voltam nála....16 kg-ot híztam összesen, annyit mondott, hogy nem fogom tudni megszülni, miért hízok ennyit....mikor mondtam neki, hogy császár lett, nézett nagyokat, de nem a súly miatt lett császár.....állandóan beszólt a súly miatt, most nem, mert nem híztam annyit...szerinted mennyire szerettem hozzá járni? Sosem ettem kettő helyett, meg szerintem teljesen átlagos volt a hízásom.
Köszönöm mindenkinek, aki nem sajnálta az idejét és megosztotta a gondolatait a kérdésben. Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen indulatokat is kivált... Bár én valóban kicsit neheztelek a hozzáállása miatt a védőnőre...
Nos, a válaszolóknak:
a 2. és 3. hónapos oltásra természetesen elmentünk a doktornő tanácsadására, de ő egy másik védőnővel van párban a tanácsadásán. A "mi védőnőnk" pedig egy másik gyerekgyógyász mellé van beosztva heti egy ilyen alkalomra. Így ő utoljára kb. 1,5 hónaposan látta a lányomat. Érdemben csupán az egy hónapos státuszvizsgálaton. A kórházból hazaérkezve valóban azt mondta, hogy egyéves koráig minden hónapban ki fog jönni hozzánk. Ezért nem léptem eddig, gondolva, biztos sok újszülöttje lehet. De a három hónapos felmérést nem készítette el, és most már a hozzátáplálás is igen aktuális kérdéssé vált... Ezért tettem fel itt a kérdésemet.
A gyerekem súlyát természetesen tudom, éppen az érdekel, hogy vajon normális-e a gyarapodása, vagy talán sok...
A 4 hónapos oltást később kapjuk, mert a 3. havit is két hét csúszással kaptuk, mivel karácsony hetében és újévben nem mehettünk. Így a 4 hónapos oltást is csak 4 és fél hónaposan kapjuk majd.
Az ilyen alkalmakkor értelemszerűen megkérdezek pár aktuális kérdést a doktornőtől, aki készségesen válaszol is, de nyilván nem ad teljes körű tájékoztatást pl. a hozzátáplálásról. Amennyire tudok, utánaolvasok, de a szakirodalom sem egyértelmű. Nyilván a védőnők véleménye is más és más lehet. De bocsánat, ha mégis érdekelne az ő véleménye (is).
Még egyszer köszönöm mindenkinek. Főleg azoknak, akik szerint joggal vártam eddig, hogy ő jöjjön. Főképpen, ha valóban ez a kötelességük, és elvégre mégiscsak mi fizetjük őket (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!