Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti elmondanátok neki? (abortusz)

Ti elmondanátok neki? (abortusz)

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, 13 hetes terhes. Fogamzásgátló mellett estem teherbe(valószínűleg gyomorrontás vagy hasonló miatt nem hatott, előtte három évig szedtem minden probléma nélkül) egy viszonylag friss kapcsolatban. Ijedtség miatt az első gondolatom az abortusz volt, de pár nap alatt meggondoltam magam, rájöttem, hogy nem tudnám elvetetni a babát. Jó anyagi körélmények között élek, nem vagyok már tizenéves, van állandó bevételem, van kitartásom, türelmem, és igazából mindig családra vágytam.

Szóval úgy gondolom külső akadálya nincs. Csak azt kellett eldöntenem, hogy a párom mit szólna hozzá. Szóval miután elújságoltam neki a hírt, figyeltem. Több megjegyzése volt, hogy nem nagyon akar családot, negyven felé is bulizna és fiatalabb lányokat szedne fel(pár évvel idősebb nálam). Ráadásul elég érzékeny, könnyen felfújja az apró tökéletlenségeket az életében.

Az első reakciója az volt, hogy öngyilkos lesz ha megtartom a babát. Ezt többször hallottam tőle, azt is, hogy nem tudná feldolgozni. Én megszerettem, nem akartam ekkora felelősséget tenni rá, nem ő vállalta. Ráadásul logikusan nézve nem egyezik a jövőképünk, mint a négy hónap alatt kiderült, baba nélkül sem lett volna sok jövőnk együtt.

Úgy gondoltam, hogy én vállaltam, az én döntésem, az én felelősségem. Neki nem akartam elmondani, nem is sejti, hogy megvan.

Most viszont beszéltünk, és közölte, hogy csak hisztizett, az öngyilkosságot sem gondolta komolyan, azt is mondta, hogy annak is örült volna, ha megtartom a babát, csak ne szigetelődjek el tőle. Elvileg az esne neki a legrosszabbul, ha úgy nevelném fel egyedül, hogy őt kizárom.

Nem tudom, hogy mit higgyek, elbizonytalanodtam.

Továbbra is úgy gondolom, hogy tönkretenném vele azt az életet, amit elképzelt magának, amire vágyott. Másrészt nem hiszem, hogy annyira komolyan mondta ezeket, utólag(mert ugye úgy tudja, hogy megtörtént az abortusz) könnyű okosnak, bátornak lenni.

De mi van ha tévedek? Ha más reakciót kaptam volna tőle a hónapok alatt, biztosan elmondtam volna, de így úgy gondoltam két életet mentek meg.

2014. jan. 22. 23:18
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
67%
Az előzővel (00.24) értek egyet. Leszámítva a "női hiszti" kifejezést. vegyük már észre: olyan helyzetekben, ami nem fenékig tejfel, ahol felelősséget kell vállalni és nem csak a saját kényelmünket nézni, a férfiak nagyságrendekkel "hisztisebbek". Mert megtehetik. A nők meg felvállalják, elintézik, tűrik, kibírják...stb. Mert ők nem tehetik meg.
2014. jan. 23. 00:37
 22/43 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, a jövőjét képzeli el így negyvenéveskent, most még csak 25 múlt.
2014. jan. 23. 00:43
 23/43 anonim ***** válasza:
62%

Ne vagyok dilidoki, lehet hogy nagy marhaság… de azt gondolom, hogy aki öngyilkos akar lenni, tényleg, az fogja és szó nélkül (pl.) felköti magát, max. hagy egy búcsúlevelet. Aki hangosan, teli torokból kiabálja, az csak hisztizik.

Gyerekes módon így akar szabadulni egy számára kellemetlen szituációból.

2014. jan. 23. 00:45
 24/43 anonim ***** válasza:
60%
Egyszer csináltak egy felmérést (most nem tudom fejből a forrást) az ilyen ígéretekkel, fenyegetésekkel és tényleges öngyilkossági kísérletekkel kapcsolatban. Az eredmény megdöbbentő volt: kb. félezres mintából senki sem lett "sikeresen" öngyilkos. Aki az akar lenni, az meg is teszi.
2014. jan. 23. 00:53
 25/43 anonim ***** válasza:
75%

Jól van, pontozzatok csak le…

De nekem ez személyes tapasztalat. Az exem sírt, hogy ha elhagyom, biz’ Isten kinyírja magát. Aztán a szakítás után kb. két héttel már egy másik nővel flangált boldogan.

Egy ismerős meg felakasztotta magát, pedig nem voltak látványos anyagi, családi problémái, (persze valami volt, csak épp titkolta, egyáltalán nem mutatta kifelé) soha senkinek nem célzott rá. Egy összeomlott férjet és három gyerkőcöt hagyott maga után.

00:45

2014. jan. 23. 01:02
 26/43 anonim ***** válasza:
40%

Nézd, kedves #25, kinek milyenek a személyes tapasztalatai.... az én exem is ijesztgetett nem egyszer vele, többek között pont akkor, amikor az addig gondosan meg sem említett 13 hetes terhességét akarta kész tényként elfogadtatni velem.

Aztán én valószínűleg "megfelelően reagáló" közönség voltam, mert végülis nem tette meg.

Azután külön mentünk, és rá egy évre megtette... valszeg az érzelmi ingadozásaira kevésbé fogékony környezet vette körül, akik nem léptek-reagáltak időben...

Egyébként nem tréfadolog, ha jól végiggondolom a tág ismeretségemet (rokonság, utcabéliek, ex iskolatársak, szóval mindenféle ember, mondjuk egy 2000-3000 körüli populáció, abból eddig ha jól számolom, 6-an lettek sikeresen öngyilkosok.)

2014. jan. 23. 01:15
 27/43 anonim ***** válasza:
76%

Nem nevettem, tudom, hogy nem tréfa. De akkor jelen esetben pl. mit kellene tenni? Eltitkolni a dolgot, ami majd x év múlva úgyis kiderül, ha csak nem költöznek a Föld a másik oldalára gyerekkel. Bár ha a lány szülei/ismerősei tudják, ki az apa, akkor eleve lebukásra van ítélve a dolog, túl kicsi ez a golyó. Addigra mindenkinek lesz párja, esetleg még egy-két gyereke…. Akkor majd jobban fogja érinteni a lelkivilágát a „jé, van egy fiam/lányom” kérdés? Ill. a gyereknek mit mond majd, ki az apja, miért nincs vele soha?

26

2014. jan. 23. 01:26
 28/43 anonim ***** válasza:
42%

Kedves #27, amellett, hogy némileg hasonlót a másik oldalról magam is átéltem, nem tudom a helyes választ, jó megoldást, csak azt, amit a #19-ben már leírtam.

Azt látom, hogy itt potenciálisan rossz megoldások közül kellene kiválasztani, hogy melyik a legkevésbé az.

2014. jan. 23. 01:59
 29/43 anonim ***** válasza:
58%
A környezetben 2 öngyilkosság történt eddig (szomszéd és nem vér szerinti rokon), de egyikük sem harangozta be előtte, és semmi előjele nem volt.
2014. jan. 23. 06:45
 30/43 anonim ***** válasza:
9%

Nem lenne egyszerűbb eltünnöd az életéből? Az ember simán kitudja védeni, hogy ne fusson össze azzal akivel nem akar.

Rengeteg felesleges idegtől és rengeteg pocskondiázástól, hazugságtól megkíméled magad hosszútávra.

2014. jan. 23. 06:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!