Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti elmondanátok neki? (abortusz)

Ti elmondanátok neki? (abortusz)

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, 13 hetes terhes. Fogamzásgátló mellett estem teherbe(valószínűleg gyomorrontás vagy hasonló miatt nem hatott, előtte három évig szedtem minden probléma nélkül) egy viszonylag friss kapcsolatban. Ijedtség miatt az első gondolatom az abortusz volt, de pár nap alatt meggondoltam magam, rájöttem, hogy nem tudnám elvetetni a babát. Jó anyagi körélmények között élek, nem vagyok már tizenéves, van állandó bevételem, van kitartásom, türelmem, és igazából mindig családra vágytam.

Szóval úgy gondolom külső akadálya nincs. Csak azt kellett eldöntenem, hogy a párom mit szólna hozzá. Szóval miután elújságoltam neki a hírt, figyeltem. Több megjegyzése volt, hogy nem nagyon akar családot, negyven felé is bulizna és fiatalabb lányokat szedne fel(pár évvel idősebb nálam). Ráadásul elég érzékeny, könnyen felfújja az apró tökéletlenségeket az életében.

Az első reakciója az volt, hogy öngyilkos lesz ha megtartom a babát. Ezt többször hallottam tőle, azt is, hogy nem tudná feldolgozni. Én megszerettem, nem akartam ekkora felelősséget tenni rá, nem ő vállalta. Ráadásul logikusan nézve nem egyezik a jövőképünk, mint a négy hónap alatt kiderült, baba nélkül sem lett volna sok jövőnk együtt.

Úgy gondoltam, hogy én vállaltam, az én döntésem, az én felelősségem. Neki nem akartam elmondani, nem is sejti, hogy megvan.

Most viszont beszéltünk, és közölte, hogy csak hisztizett, az öngyilkosságot sem gondolta komolyan, azt is mondta, hogy annak is örült volna, ha megtartom a babát, csak ne szigetelődjek el tőle. Elvileg az esne neki a legrosszabbul, ha úgy nevelném fel egyedül, hogy őt kizárom.

Nem tudom, hogy mit higgyek, elbizonytalanodtam.

Továbbra is úgy gondolom, hogy tönkretenném vele azt az életet, amit elképzelt magának, amire vágyott. Másrészt nem hiszem, hogy annyira komolyan mondta ezeket, utólag(mert ugye úgy tudja, hogy megtörtént az abortusz) könnyű okosnak, bátornak lenni.

De mi van ha tévedek? Ha más reakciót kaptam volna tőle a hónapok alatt, biztosan elmondtam volna, de így úgy gondoltam két életet mentek meg.

2014. jan. 22. 23:18
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ő úgy gondolta, hogy ha már úgy sincs baba (mivel ugye elvileg elvetetted), akkor még egy kis időre visszatáncol hozzád, aztán amikor majd már teljesen kihasznált, otthagy. Te magad írtad, hogy alapjáraton sem egyezett a jövőképetek... Nem értem mi itt a kérdés?? Szerintem ez egyértelmű: menekülj. Ez az ember nem nőt érdemel maga mellé, maximum egy p.nát nő nélkül...

Ha ilyen könnyen dobálózott a szavakkal, hogy vetesd el (így játszott a közös gyereketek életével!!!) mert ő csajozni akar, akkor szerinted milyen élet várna rátok?

Szerintem mondd el neki, hiszen ha esetleg valamikor találkozol vele és meglát a picivel, nem hülye, levágja, hogy mi van. De semmiképp nem jönnék vele össze újra. Neveld fel a gyereket és ha igényt tart rá (és úgy gondolod, hogy megbízható) akkor láthatási idő keretein belül találkozhat a gyerekkel.

2014. jan. 22. 23:46
 12/43 anonim ***** válasza:
78%
Azt írod, miután úgy értesült, hogy megvolt az abortusz, csak akkor mondta, hogy örült volna, ha megtartod. Tudod, hogy ez mit jelent? Na pontosan azt. Hogy ez a pasi rémálmaiban nem akar gyereket látni, főleg nem a sajátját. Mivel úgy hitte, hogy a "világ rendje" helyreállt, nem lesz gyereke, nyugodtan mondta neked, hogy persze, örült volna.
2014. jan. 22. 23:47
 13/43 anonim ***** válasza:
55%

Egyetértek az előttem szólókkal (kivéve, aki szerint butaság volt megtartani).

Ha úgy érzed, a ti kapcsolatotoknak nincs jövője, nem szeretnél vele élni, az önmagában még nem akkora probléma, nem muszáj egy párt alkotnotok.

Viszont a helyedben elmondanám neki a dolgot, aztán döntse el ő, hogy szeretne-e részt venni az életében, látogatni stb. Annyit viszont tényleg tisztázni kell, hogy ne szórakozzon a te, illetve a későbbiekben a gyerek érzéseivel. Adjon magának időt, hogy átgondolhassa, aztán döntsön véglegesen, legjobb belátása szerint.

2014. jan. 22. 23:50
 14/43 A kérdező kommentje:

Azért döntöttem úgy, hogy nem mondom el, mert a három hónap alatt hetente előkerült az öngyilkosság gondolata nála, tényszerűen közölte, hogy nem akar vele fenyegetni, ő így érzi.

Szeretem, csak próbálok helyes döntést hozni..

Végig ellene volt, és nem gyerektartás behajtástól fél(nincs miért), hanem a tudattól, hogy valakiért felelősséggel tartozik. Ha elmondanám az akkor is megmaradna neki a hátralévő életére, ha nem szeretne babázni. Az én döntésem súlyát viselje úgy, hogy nem elég érett hozzá, és ennek tudatában hozom ilyen helyzetbe, mikor élhetne gondtalanul is?

Az a baj, hogy szerintem most úgy érzi akarna tudni róla, mert úgy tudja, hogy minden úgy alakult ahogy akarta, de ha elmondanám utána meggondolná magát és inkább szabadulna a dolog súlya alól

2014. jan. 22. 23:54
 15/43 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem mindenképp mond el neki, hogy megszülöd a babát. Aztán kezdjen vele, amit akar. Joga van tudni, hogy van egy gyereke. Még az is lehet, hogy teljesen máshogy áll majd hozzá, ha megszületik. Más egy nagy pocak és/vagy ultrahang felvétel, mint egy hús-vér emberpalánta, aki pl. az ő szemeit örökölte. Attól, hogy ti esetleg a későbbiekben nem lesztek egy pár, a gyereknek még lehet az apja, látogathatja, törődhet vele.

Ráadásul inkább az elején tisztázz mindent mindenkivel, mint pl. akkor, ha a gyerkőc már elég nagy lesz a kérdezősködéshez…

2014. jan. 23. 00:02
 16/43 anonim ***** válasza:
68%
Nehogy bedőlj te is ennek, hogy "nem az ő felelőssége", "te válaltad", "tönkreteszed az életét"... stb. Aki szexel, annak tisztában kell vele lenni, hogy ebben benne van a teherbeesés kockázata. Tabletta mellett, gumi mellett is! Innentől kezdve a FELELŐSSÉG A KETTŐTÖKÉ. Teljesen mindegy, hogy melyikőtök akarja megtartani és melyikőtök nem, mivel ketten hoztátok össze, ez közös biznisz. Ha nem is maradtok együtt (ahogy olvasom, nem is érdemes) , akkor a tartásdíj a minimum. Egy gyerek idő, pénz, energia, nem lehet ezt egy az egyben az egyik félre lőcsölni!
2014. jan. 23. 00:03
 17/43 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem mond el neki, hogy nem halt meg a baba, azutan kiderul veletek marad e. O maga rontotta el az eletet azzal, hogy nem vedekezett. En nem sajnalnam az almait helyedben, gondolom te sem egy friss kapcsolatba akartal gyereket szulni. Sok szerencset!
2014. jan. 23. 00:05
 18/43 A kérdező kommentje:

Belegondoltam az ő helyzetébe persze, ezért is döntöttem úgy korábban, hogy most nem mondom el. Persze húsz, harminc év múlva lehet, hogy bánná(azt sem tartom kizártnak, hogy nem), de ha most megtudja, lehet, hogy nem él addig, vagy tönkreteszi magát..

Attól nem félek, hogy apa nélkül nő fel, igyekszem úgy nevelni, hogy őszinte leszek vele, és apukának majd azt a férfit fogja tekinteni, aki törődik vele, szereti, támogatja, mellette áll.

2014. jan. 23. 00:08
 19/43 anonim ***** válasza:
85%

Nézd Kérdező, én férfiként (meg aki átélt egyébként hasonló szitut) ebben a már véglegesnek látszó helyzetben azt mondanám, hogy gondold át, hogy biztosan meg fogod-e tudni állni/akadályozni, hogy:

- összefussatok a következő 1-2-3 évben

- akkor se diktáld be lehetséges apának, ha a gyámügy esetleg rád száll, nyom, zsarolgat (van rá hajlamuk, de állítólag egyre kevésbé)

- a gyerek sem fog sehonnan tudomást szerezni róla, hogy ne kopogtathasson be nála tizenév múlva

(utóbbi tán a legnehezebb, mert másfelől a gyereknek is joga van az apjához - na ezt kb 100 milliószor fogod is elhangzani a következő években...

Na, ezeket gondold át, mert ez ugye egy két esélyes dolog, ha most nem szólsz, de később mégis borul a bili, az minden szempontból sokkal rosszabb lenne, "jó esetben" kijöhet belőle egy olyan helyzet is, hogy a saját gyereked is, a párod is, az ő majdani új kapcsolata is rád lesz pipa - joggal - holott Te láthatóan alapvetően tisztességes szándékú vagy és jót akarsz.

Nehéz eset, igazán jó, kevés kockázatú döntés nem látszik.

2014. jan. 23. 00:11
 20/43 anonim ***** válasza:
64%

Felnőtt emberek vagytok. Joga van tudni, hogy apa lesz, és a gyereknek is ismerni az apját.

Elvégre ketten együtt hoztátok össze a babát, neki is ugyanúgy van felelőssége.

A mimóza, éretlen lelkivilágával pedig ne foglalkozz ennyit! Éppen ideje lenne felnőnie 40 felé!

Öngyilkossággal fenyegetőzni meg inkább női hiszti.

Ne rágódj ennyit. Mond el neki, és birkózzon meg a hallottakkal.

Ha valaki ennyire nem akar gyereket, az húzzon gumit, de gondolom, azt nem akar, egyszerűbb mindent a másikra hárítani.

2014. jan. 23. 00:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!