Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen manapság a szülők...

Miért ilyen manapság a szülők többsége?

Figyelt kérdés

Nem egy helyen olvastam, illetve magam is tapasztaltam a következőket.

Van egy gyerek, aki nagyon rossz és szófogadatlan, a szülei hiába beszélnek vele ezerszer is. Ráadásul szándékosan rossz. Végül a szülőnek elfogy a türelme és elcsattan egy pofon vagy neadijsten ad a fenekére. De ebből a többiek csak annyit látnak, hogy a brutális állat veri a gyerekét. A házastársa váljon el tőle és jelentse fel látlelet birtokában. Nem is szülő az ilyen. Az persze nem baj, ha a gyerek akár életveszélybe is sodorta magát, akkor is inkább beszélgessünk vele, majd kérjünk bocsánatot, amiért megszídtuk. Komolyan nem értem, hová fajul ez a világ? Talán ez a magyarázat arra, hogy az embernek sírni támadna kedve, ha sok fiatalra ránéz. A gyerek büntetlenül lehülyézi, megrúgja az anyját, a boltban pedig földhöz veri magát a hisztitől. 12 évesek úgy öltöznek, mint egy riherongy és azon jár az eszük, hogy milyen pózban szexeljenek. Nem azt mondom, hogy félholtra kell verni a gyereket, de azért nem kell mindent megengedni sem neki. Aki pedig nevel, annak nem beszólni kéne, hanem követni a példáját. Mert ahogy elnézem nagyon sok gyereket a tv, számítógép, utca nevel, nem pedig a szülei.

35 éves férfi vagyok. Magam is kikaptam, mégsem lettem lelkisérült és a szüleimmel is kiváló a kapcsolatom. Sőt, van, hogy én is odacsapok a gyerekeimnek.

2014. jan. 21. 23:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy érdemben nem válaszolok a kérdésre, mert nincs kicsi gyerekem, de kedves 7-es válaszoló, miért is az oktatás a hibás? Nagyon ritkán van velem, hogy a tanárokat védem, mert meg van róluk a véleményem, de álljunk már meg egy kicsit, teljesen igaza volt! Öcséd elmúlt 18 éves, egyrészt tényleg neki kell aláírnia, másrészt miért a tanár hibája, hogy a "felnőtt" gyerek 4 év után kapásból aláírja a tankönyvrendelést, amikor eddig innen onnan megvettétek a könyveket, és ő ezt jól tudta, gondolom nem azt mondtátok neki, hogy a jézuska hozta!? Talán a kedves öcsédet kellett volna elővenni, hogy ofőórán ne haverozzon, hanem figyeljen oda, hogy mit ír alá, és miért! Ez nem arról szól, hogy ki mennyire liberális, hanem hogy idén érettségizik az a szerencsétlen, és anyuci veri a tamtamot a suliban, mert a gyereke olyan béna, hogy gondolkozás nélkül aláír mindent.
2014. jan. 22. 15:17
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokszor kikaptam. De valahogy az az érzésem hogy verés nélkül is meg lehetett volna oldani, és semmivel nem lennék rosszabb ember. A legtöbb szülő tehetetlenségét üt. Nem vészhelyzetben. A mai kamaszok többsége pedig nem azért ilyen mert nem verték őket eleget, hanem mert egyszerűen nem is érdekli a szüleiket, hogy mi van velük. Soha nem volt normális, bizalmi kapcsolatuk. Ahol a családban tisztelik-szeretik egymást ott nem veri a gyerek a szülőjét, és fordítva sem.
2014. jan. 22. 15:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves 35 éves férfi,költözz más környékre:)

Igen,vannak olyan gyerekek akik feleselnek,a 2 éves keresztlányom is néha a földhöz veri magát,ha nem akar aludni,vagy hasonló "gondja" van és ezt minden kisgyerek megteszi mert mindenkinek van ilyen időszaka,de úgy tűnik,hogy nem tudsz túl sokat a gyerekekről,viszont még életemben nem láttam volna,hogy egy gyerek megrúgná az anyját,vagy lehülyézné.

Amúgy elárulod,hogy honnan is tudod,hogy a 12 éves gyerekeknek a szex jár a fejükben?Én is voltam ilyen idős,és nem a szex járt a fejemben,hanem éppen "szerelmes" lettem az aktuális sztárba(a Harry Potter férfiszereplőinek legalább a negyedébe),de ez nem szex,illetve tapasztalatból mondom,hogy a 12 éves nem magának veszi a ruhát.

Az életveszélyes helyzetről annyit,hogy szerintem ilyenkor a gyereknek el kell magyarázni,hogy nem szabad,és nem mondjuk visszarántani az úttestről és megverni,de ha felétek így szokás érdekesen lettél nevelve.

2014. jan. 22. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!