Miért ilyen manapság a szülők többsége?
Nem egy helyen olvastam, illetve magam is tapasztaltam a következőket.
Van egy gyerek, aki nagyon rossz és szófogadatlan, a szülei hiába beszélnek vele ezerszer is. Ráadásul szándékosan rossz. Végül a szülőnek elfogy a türelme és elcsattan egy pofon vagy neadijsten ad a fenekére. De ebből a többiek csak annyit látnak, hogy a brutális állat veri a gyerekét. A házastársa váljon el tőle és jelentse fel látlelet birtokában. Nem is szülő az ilyen. Az persze nem baj, ha a gyerek akár életveszélybe is sodorta magát, akkor is inkább beszélgessünk vele, majd kérjünk bocsánatot, amiért megszídtuk. Komolyan nem értem, hová fajul ez a világ? Talán ez a magyarázat arra, hogy az embernek sírni támadna kedve, ha sok fiatalra ránéz. A gyerek büntetlenül lehülyézi, megrúgja az anyját, a boltban pedig földhöz veri magát a hisztitől. 12 évesek úgy öltöznek, mint egy riherongy és azon jár az eszük, hogy milyen pózban szexeljenek. Nem azt mondom, hogy félholtra kell verni a gyereket, de azért nem kell mindent megengedni sem neki. Aki pedig nevel, annak nem beszólni kéne, hanem követni a példáját. Mert ahogy elnézem nagyon sok gyereket a tv, számítógép, utca nevel, nem pedig a szülei.
35 éves férfi vagyok. Magam is kikaptam, mégsem lettem lelkisérült és a szüleimmel is kiváló a kapcsolatom. Sőt, van, hogy én is odacsapok a gyerekeimnek.
A gyerek sosem magától lesz "rossz",azokban az esetekben amiket leírtál már rég elvan rontva a nevelés,és azt nem a gyerek tette.És igen,sok esetben tényleg elkeserítő a fiatalság,viszont nem kéne mindenkit egyformán kezelned,a "tisztelet a kivételnek" valahogy kimaradt az írásodból,mert igaz,hogy egyre ritkábban,de még mindig lehet "normális" fiatalt látni.
Amúgy "12 évesek úgy öltöznek, mint egy riherongy",a 12 éves nem magának veszi meg a ruháját,és az a szülő aki megveszi neki,esetleg oda adja rá a pénzt ugyan úgy hibás mint a gyerek,ahogy a nemi életről is fel kéne világosítani a őket,akkor talán nem kezelnék ilyen könnyelműen a dolgot,és ez a szülő dolga.
Furcsa dolgokat írsz. Én is sok gyereket ismerek, a környezetemben van mindenféle korosztály. Az, hogy 2 évesen földhöz veri magát a boltban, egy dolog, még az is előfordulhat, hogy te is csináltál hasonlót. Dackorszak, tudod, ha még nem hallottad ezt a kifejezést, rá lehet keresni a neten.
Viszont én egyetlen olyat se láttam még soha életemben, hogy a gyerek lehülyézte vagy rugdosta volna az anyját. Na jó, a Szuperdadában igen, de az életben nem. Érdekes környéken élhetsz, ha ez felétek mindennapos. Szexelő 12 évesekről sincs tömegesen tudomásom, és nem azért öltöznek úgy, mint egy riherongy, mert nem verik őket eléggé, hanem mert megveszik nekik ezeket a ruhákat.
Ne haragudj, de nagyon egyszerű - mondhatni buta - a hozzáállásod, csak remélni tudom, hogy nincs gyereked. Elméleteket gyártani meg ugye könnyű.
Egyrészről tényleg van ebben egy álszerintség. Másrészt különböztessünk meg azért három dolgot:
- dühömben, vagy mert jobb nem jut eszembe de úgy érzem, valamit tennem kell, odacsapok mondjuk a gyerek fenekére
- rácsapok a kezére, mert a konnektorba akar épp benyúlni, vagy megrántom a karját, mert épp ki akar rohanni az úttestre (a veszélytől akarom megóvni)
- a "bűntetthez" képest késleltetett formában (amikor az első dühömön már túl vagyok), tervezetten és megfontoltan megverem a gyereket, mert ettől várom azt, hogy 12 éves korában ne legyen riherongy
Az első kettő előfordul. A harmadik számomra nem elfogadható és nem is célra vezető. Semmi összefüggést nem látok a verés és a riherongyság között, vagy ha igen, pont fordított értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!