Divatos manapság, hogy a szülők a saját keresztnevüket adják a gyermekünknek? A kislány anya nevét, a fiúcska apa nevét "viszi tovább".
Ez miért van egyébként? Nem találnak megfelelőt vagy direkt így szeretnék?
Egyik barátnőm neve Elvira. Az anyukája is Elvira. A bátyja Zsolt, mint az édesapjuk. De ők már 26, 29 évesek.
A 20 éves unokahúgom az anyukája nevét kapta, Katalin. Az öccse(18) az apukájáét, ők Zoltánok.
Jellemez ez ma is?
Nálunk igen,én ezt szépnek tartom,a fiamnál nem volt kérdés,hogy az apja nevét kapja.
Én nem voltam elragadtatva,,hogy a lányom az én nevemet kapja,de megbarátkoztam vele,mert a férjem nagyon szerette volna.
István és Melinda
Én is ismerek ilyet, ahol a pici a szülő nevét kapta, többet is.
Bár nekem ez nem szimpatikus, én nem adnám a nevemet a gyerekemnek és nem azért, mert nem tetszik. Automatikusan ráragad a gyerekre, hogy pl Kispisti, az apukája meg a Nagypisti.
A férjem családjában több generációra visszamenőleg mindenkinek ua a keresztneve. Mi második névnek adtuk, egyrészt mert én nem szerettem volna ha ő a 625.Mihály (szerintem mindenki individum), másrészt ciki hogy a férjem harmincegy éves fejjel a "kismisi" míg apósom a "nagymisi", a kisfiamat nem is tudom hogy minek, talán "minimisinek" szólították volna?!
Felnőttként még mindig dönthet úgy hogy ő is ezt a nevet szeretné inkább használni.
(talán mondanom se kell, hogy emiatt az egész família megorrolt rám...)
Egyébként én is az anyukám nevét kaptam de nem adtuk a lányomnak (bár a férjem szerette volna), mivel nem annyira passzol a családnévhez.
Barátaink gyerekei is ilyen neveket kaptak. A kisfiú az apuka, nagypapa, stb. után kapta második nevének a Györgyöt, így lett Bendegúz György (4 éves). A kislányuk a dédimama után kapta a Franciska nevet, így lett Franciska Boróka (1 éves). Mondjuk én nem adnám egyik család tagom nevét sem a gyerekemnek mert, x ne legyen y-n is...
Tesóm Liliána, párja Adrián, 2 éves kisfiúk Marián és a tesóm most várja a második babáját és neki is hasonló nevet fognak adni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!