Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelmez-gond. Adnátok tanácsot?

Jelmez-gond. Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

Kisfiam oroszlán akar lenni, de méregdrága kész jelmezt nem tudok venni. Gondoltam körülnézek itthon, és esetleg varrok valamit, hogy a lehető legnullköltségesebb legyen a dolog.

Mivel kiscsoportos, valami kényelmes és nem túl melegre gondoltam, mondjuk valami pelerin-féle kapucnival, azon szőrme + kis fülek (meg dekorgumi álarcot csinálnék), alá meg kapna egyszínű barna hosszú vagy rövidujjú pólót, meg van ilyen legginse.

Szerintetek lehet középbarna egy oroszlán? Mert a nacija ilyesmi, pólója is van ilyen, és anyagom is, hogy a pelerin passzoljon. Vagy csak homokszínű lehet? Szerintetek???

És mit gondoltok, nem gáz, hogy nem kezeslábast akarok? Ebben könnyebben tudna pl wc-zni, meg egyáltalán játszani is, és mivel izzadós, talán nem rohad bele szegénykém, úgyis táncolni meg zsizsegni fognak egész nap... Egyáltalán, az nem lesz ciki, hogy sk jelmeze lesz, nem bolti, mint mindenki másnak az oviban? Szerintetek egy ekkora gyerek látja/érzi már a különbséget, fontos lehet ez neki vajon?

kösz előre is

2014. jan. 21. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ötletes és szép az sk jelmez, nincs azzal gond, hogy nem bolti! A szín is szuper, nem kell pont homokszínű. Nagyon jól fogja magát érezni, míg a nylon bolti jelmezben sokat fognak izzadni más kisgyerekek, sajnos. Csini lesz, szerintem jó ötlet volt ez!
2014. jan. 21. 10:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Árgép szerint 2800-ért lehet már venni, az is sok?

[link]

De Vaterán már 1500-ért kapsz...

[link]

2014. jan. 21. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:

nálunk témakör van farsangkor és most állat :)

szinte mindenki saját kezüleg készíti a jelmezt és kikötés, hogy semmi álarc, semmi kezeslábas...

nem szülős farsang lesz, hanem reggel bemennek jelmezben, reggeliznek, majd jön a buli, kis tánc és 10óraira sütiznek, majd a szokásos napi rendszer jön.

és végig a kis jelmezükben lesznek, tehát kényelmesnek kell lennie, semmi extra, balesetveszélyes és felesleges.

mi szülők azt beszéltük, hogy hajpántokra füleket csinálunk és farkincákat, ennyi elég is neki, így azért felismerhető lesz, de mégse olyan ami kényelmetlen.

szerintem teljesen jó a kapucnis megoldás, azt leveszi ha unja :)

álarc helyett esetleg szemcerutzával rajzolhatnál az arcáéra, azt könnyen lemossa, az álarc nem hiszem, hogy jó egy kiscsoportosnak, úgyis leveszi fél perc múlva :)

2014. jan. 21. 10:19
 4/9 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigieket.

Nem vennék, ha nem muszáj, erre egyrészt még postaköltség is rájön, aztán meg ki tudjam ennyire vacak anyagú, milyen állapotú ha használt stb (kölcsönözni pláne nem fogok, úgyis hetekig oroszlánozunk majd itthon, ahogy én őt ismerem). És ha pstktsg-el együtt mondjuk meg is van 3000-ből, nekem az is sok sajna, pláne, ha itthon meg van minden hozzá.

2014. jan. 21. 10:21
 5/9 A kérdező kommentje:
ő a kapucnit uálja, inkább arra tippelek, hogy az kerül majd le hamarabb róla, mint az álarc. A dekorgumira azért is gonodoltam, mert könnyű és nem merev egyáltalán. Itthon is szokott álarcokban nyomulni. A festést elkenné, meg hát abban inkább ne aludjon. Náluk is hasonlóan lesz, jelmezben adjuk be őket, builznak/sütiznek, ebéd után szunya, megint buli, aztán lehet hazamenni :) annyi, hogy a nagycsoportok körbe szokták járni az épületet, bemennek minden csoportba és körültáncolják a kicsiket, meg ha az idő engedi, lesz kiszbábégetés
2014. jan. 21. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem ciki.Én örülnék,ha lenne kézügyességem,és én csinálhatnám a gyerekek jelmezét.Biztos nagyon fog örülni a kisfiad a jelmeznek :)
2014. jan. 21. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek az alapanyaga nem olcsóbb, mint egy kész jelmez.

Én így csinálnám.

Turkálóból barna pulcsi és cicanadrág (ha otthon vagy kölcsönbe nincs). Pulcsi hasára lehet pocakot fércelni, legalább eltakarja az esetleges mintákat.

Farkat varrnék valamilyen maradék anyagből vagy harisnyából, bojt fonalból.

Arcra maszkot festenék sminkkészlettel (illetve nekünk van otthon arcfestő krétánk, azzal is lehet).

Sörény: egy taxtil hajpántra barna fonalból.

2014. jan. 21. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:
És egyáltalán nem ciki az otthoni jelmez, sokkal többet és egy negyvenedik bolti pókembernél.
2014. jan. 21. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Lehet kisoroszlán is, akkor nem kell neki sörény, ha úgyse szereti a kapucnit. Barna felső, harisnya, bojtos farok, hajpántra oroszlánfülek, álarc.

Tánccsoporttal adtuk elő az Oroszlánkirályt, az ovisok voltak a kölyökoroszlánok, ők ilyen jelmezben voltak.

2014. jan. 21. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!