Menstruációs probléma. Párom lányával vannak gondok!? /legalábbis szerintem/Tanácsot szeretnék kérni. Mondtam neki, hogy nyugodtan szóljon ha gond van, hisz én is nő vagyok!
1. Vagy nem lett rendesen felvilágosítva, és szerencsétlen azt sem tudja, hogyan kell használni. Lehet hogy 1 betétet használ 1 napra!
2. Nagyon szégyenlős.
3. Igénytelen. (de erre gondolnék legutolsó sorban)
Szerintem mondd azt, hogy az a nagyon ciki, ha mások észreveszik, hogy véres a nadrágja, széke, lepedője. Ha ez sem hat egy kamasznál, akkor semmi :) Cseréljen gyakrabban és/vagy használjon vastagabbat.
Azért ne nyomozz utána meg ne emlegesd fel/kérdezz rá, hogy hová dobja meg mit mosott ki (nem hiszem, hogy direkt történt a baleset), de ha neked kell utána takarítani, négyszemközt tedd szóvá vagy még inkább csinálja meg ő.
Attól, hogy okos jóeszű még sajnos lehet igénytelen. Ez most elég durva szó, de nem találok rá jobbat. A melltartós eset is erre utal. Az anyja nem figyel rá, ő meg honnan is tudná, vagy egyszerűen eszébe sem jut kimosni. Pont azért, mert senki nem szól neki.
Szembesíteném.
Igenis szólnék neki, hogy azzal, hogy megfordítja a véres lepedőt még nem teszi semmisé a dolgot. Megmondanám neki, hogy valamit rosszul csinál, mert nem vlna szabad átáznia, nem volna szabad a széken nyomot hagynia. Nincs mese, tudom, hogy nem a Te dolgod...de úgy látom más (az anyja) nem nagyon törődik a dologgal. Vagy otthon nem ázik át??
Mutasd el neki végig, hogy ez itt így szokás: kivenni, beragasztani, régit felgöngyölni, becsomagolni, kidobni.
Meg vegyetek együtt tartalék fehérneműt otthonra.
Nagyon szégyenlősek ilyenkor a kamaszok, légy laza, de kitartó! Sok sikert!
szia !
elöször is , nem tudom , hogy hány éves a nevelt lányod , de én a helyedben nem hagynám , hogy így folytatodjanak a dolgok . ez nem egészséges számára semmiféleképpen . amikor nekem elöször megjött , én sem szóltam anyámnak , amire ma már egyáltalán nem vagyok büszke ( akkor sem voltam , de szégyeltem magam ) , de én tudtam használni a betét - a zacsira rá van írva , hogy kell , és akkor már túl voltam 2 iskolai felvilágosításon - , végül szóltam anyámnak , de ez most mellékes . szerintem ez a lány is valahogy így lehet vele , nem tudom , hogy volt - e nekik felvilágosítás , meg , hogy az anyja , hogy világosította fel , de valoszínüleg nem fogta teljesen fel még azt amit hallot . beszélj vele , mutasd meg neki , hogy kell feltenni , beszélgess erről vele . ha a mama kiborul mond el neki , hogy mit tapasztalsz a lányával kapcsolatban és , hogy úgy érzed segítened kell neki , ha már más nem segít . a lánnyal légy türelmes . egyébként lehet , hogy csak egy-két db. melltartója van és emiatt olyan amilyen .
bocai , hogyha ez az egész zavaros lett , sok sikert .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!