Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet így nevet adni a babának?

Lehet így nevet adni a babának?

Figyelt kérdés

A párommal nem vagyunk összeházasodva, nem is tervezzük. Az érdekel, hogy a babánknak lehet-e a családneve olyan, hogy a páromnak a családneve, és az én családnevem kezdőbetűje, utána pont és a keresztneve.

Mint pl. Kasuba L. Szilárd.

2009. dec. 2. 22:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Kezdőbetű nem lehet név, olyan a világon nincsen, csak rövidítésekben. Rövidítést meg nem használunk névnek.
2009. dec. 2. 22:42
 2/15 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem lehet.
2009. dec. 2. 22:56
 3/15 A kérdező kommentje:

1982. évi XVII. törvény 18. § (1) Amennyiben a szülők a házasságkötés után nem viselnek közös házassági nevet, a

házasságkötést megelőző eljárás során meg kell állapodniuk arról, hogy a házasságból származó gyermekek

az apa vagy az anya családi nevét, vagy a mindkét szülő családi nevéből képzett, legfeljebb kéttagú családi

nevet viselik.

2009. dec. 2. 23:48
 4/15 A kérdező kommentje:
Ezt találtam... Ez azt jelenti hogy lehet?
2009. dec. 2. 23:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Sztem úgy lehet, hogy párod mondjuk Kovács, Te mondjuk Szabó vagy, és akkor a babátok pl. Kovács-Szabó Bence lesz, amit úgy rövidítetek hogy Kovács Sz. Bence. De hivatalosan Kovács-Szabó a vezetékneve.

Nekem az asszonynevem ilyen, mert felvettem a férjem nevét+megtartottam a lánykori vezetéknevet is, így hivatalosan hosszú nevem van (pl. Nagyné Soproni Éva), de mindenhol úgy írom hogy Nagyné S. Éva.

Esetleg hívd fel az önkormányzatban az anyakönyvvezetőt, biztosan tud segíteni.

2009. dec. 3. 00:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
mi próbáltuk anno de nem lehetett azt mondták hogy valamilyen származás "kell" hozzá. Igazolt grófság mittudomén. csak lestünk.
2009. dec. 3. 07:17
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

ja a cikkely azt jelenti hogy vagy

Kovács anna

Nagy Anna

Nagy-Kovács Anna

Kovács-Nagy Anna

lehet.

Kovács N. Anna

Nagy K. Anna nem lehet.

2009. dec. 3. 07:18
 8/15 anonim ***** válasza:
3 éve Pesten szült ismerősömék szerették volna úgy a nevet, hogy anya és apa családneve is benne legyen (pl. Nagy-Kovács Bence), de nekik azt mondták, ahhoz házasoknak kell lenniük. Így születés után kellett a gyerek nevét változtatni, ami ugye pénz és utánajárás, hogy minden iraton átírják. Hogy azóta ez változott-e nem tudom, ezt tényleg anyakönyvvezető tudja megmondani. De ahogy te szeretnéd, rövidítéssel nem lehet hivatalosan születéskor ez a neve, max. ha utána nevet változtattok neki.
2009. dec. 3. 08:29
 9/15 anonim ***** válasza:
Tavaly született lányomnak lehetett volna mindkettőnk vezetéknevét adni,pedig mi sem vagyunk házasok.Az apasági nyilatkozat kitöltésekor úgyis el fogja mondani az illetékes elvtárs a lehetőségeket.
2009. dec. 3. 08:58
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem Kasuba L. Szilárd csak egyszerűen így használja a nevét, de hivatalosan nem valószínű, hogy ez lenne a teljes neve. A fiamnak is kettős családneve van, de kötőjellel. És nem kell hozzá házasnak lenni.
2009. dec. 3. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!