Akik 2 keresztnevet adtak a babának, mi alapján adtátok a másodikat? Szimplán csak tetszett, vagy valamilyen családi hagyomány miatt kapta a nevet?
Én szerettem volna, ha csak egy neve van, de a szülők nagyon konzervatívak és nyíltan kimondták, hogy nem kellene ilyen nevet adni a lányunknak. Bár úgy gondolom senkinek semmi beleszólása nincs abba, milyen nevet adunk neki, de mind ketten úgy gondoltuk, tiszteltjük annyira a szüleinket, hogy egy hagyományosabb nevet is kapjon.
Pedig szerintem nincs csúnya neve a lányomnak, Alexa. De a szülők szerint ez olyan kisebbségi és csúnya is.
A lányunknál ezer éve megovlt hogy miként szeretnénk hívni, aztán a kh-ba autózva menet hasított belém egy újabb név, hogy milyen szép lenne ez így együtt, két keresztnévvel. Így lett Bene Anna Tünde (Mondjuk érdekes, végig kis tündéremnek hívtam a várandósság alatt)
A fiunk az édesapja nevét kapta másodiknak, mert náluk apai ágon a sokadik generáció viseli ezt a nevet (Ők szerették volna, ha első név lesz, de én mindenképpen csak másodiknak akartam). Ő Bene Botond Mihály lett.
Csaladi hagyomany.
Egyebkent nekem szemelyszerint egyaltalan nem logikus ket keresztnevet adni csupan tetszesbol, legalabbis en mindig azt tapasztalom, hogy az egyik elmarad, nem hasznaljak, meg a szulok sem. Akkor viszont sok ertelme nincs.
Persze mindenki csinalja ugy, ahogy akarja, ez csak az en velemenyem.
Nalunk azert lett az elso szulott fiu masodik keresztneve a ferjem keresztneve, mert visszamenoleg 6 generaciora az elso szulott fiu neve mindig ugyanaz.
Mi ezt a ferjemmel nem szerettuk volna, bar senki sem harcolt a csaladbol, hogy ugy legyen. Megtortuk a hagyomanyt, de mondtam a ferjemnek, hogy a csaladra nezve tiszteletbol odarakhatjuk az o nevet is. Igy lett.
De a tobbi gyermekunk mar csak egy keresztnevet kapott.
Nálunk én akartam 2 nevet a kislánynak, ezt is hétfőn, utolsó héten sikerült kitalálni, amikor is szerdára voltam kiírva :-)) Rá egy hétre szültem..
Augusztusi, így olyat akartam FŐnévnek, ami nincs közel a szülinapjához, a sógorom által felsoroltakból a Boglárka tetszett, a párom meg a Réka mellett kardoskodott, így lett Réka Boglárka :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!