Terhességi juttatások szülés elött és után. Munkanélküli idején. Kapok e valamilyen címen támogatást?
Csak gyes és csp fog járni neked a baba születése után.
Addig elmehetsz álláskeresésire, azalatt biztosított vagy, nem kell fizetni a t-t (5100Ft). Ha lejár az álláskeresési, akkor NAV-nál bejelented, hogy magad után kivánod fizetni a TB-t.
Szia! Megkerestem neked a GYED jogosultság feltételeit, eszerint annyi nap GYED-re vagy jogosult, amennyi biztosított napod volt a szülést megelőző 2 évben, de minimum 365 napnak meg kell lennie. Itt a link, csatolom:
Kedves sissy77, a gyedhez a szülést megelőzően 2 éven belül kell 365 napnak lennie, ez igaz, csak kevés. 365 nap, PLUSZ igényléskor is biztosítottnak kell lenni! (vagy a tgyás alatt kell megszűnjön a munkaviszony, de ez ebben az esetben nem lényeges)
És ha nincs munkaviszony, akkor nem biztosított. Kérdező, Álláskeresésivel el lehet érni a biztosítottságot, de ahhoz az kell, hogy jövő április környékétől igényeld, majd ha megszületik a kicsi, akkor mondd le kérd a tgyást, aztán a tgyás után újra igényeld az álláskeresésit, és a támogatás fennállása alatt igényeld a gyedet.
köszönöm szépen a válaszokat, én is megnéztem a GYED feltételeit, és azt irták a szülést megelőző 2 évben 180 napon át biztositott.Most akkor nem tudom hogy ez hogy van.
Viszont szerintem az lesz a legkézenfekvöbb, ha megprobálok mondjuk egy mc donaldsban vagy valahol elhelyezkedni,addig is biztositott vagyok, aztán meg majd késöbb elmegyek táppénzre ha addig ki nem rugnak,béár nem tudom,hogyha mondjuk kb 3 hónap mulva(de még probaidö elött) kirugnának,hogy számit e valamit az,hogy már terhes voltam. Ezt az Önkormányzati segélytz meg meg fogom érdeklödni a munkaügyi központban. De igazábol nekem most az lenne a célom,hogy találjak gyorsan egy melot, és ne rakjanak ki 3 honap probaidö alatt, hogy tudjak menni táppénzre aztán meg TGYÁSRa.
Ha próbaidő alatt rúgnak ki, akkor semmit nem számít, hogy terhes voltál, mert próbaidő alatt nem él a védettség.
Rosszul tájékozódtál a napokat illetően is, mert 2010. május 1. után megváltozott a szabályozás, azóta nem 180 nap kell, hanem ahogy írtuk, 365.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!