Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 34 hetes vagyok, szerintetek...

34 hetes vagyok, szerintetek beoltassam magam? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
2009. dec. 2. 10:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
én 35+3 hetes vagyok 3.babát várjuk és senkit sem oltattunk be!Akkora vihar van az oltás körül!!!A dokik nem egyeznek meg így nem merem beadatni!Szedünk vitaminokat,sok gyümit fogyasztunk és vegyesen táplálkozunk!Ettől többet nem tehetünk:)
2009. dec. 2. 10:12
 2/14 anonim ***** válasza:
80%

Szia! 32 hetes vagyok, nem oltatom be magam.

De ne erre adj, Ez a TE döntésed kell, hogy legyen!!!!!

Olvashatsz mindenféle véleményt, de más nem dönthet helyetted.

A magyar orvosok nagy része eddig ódzkodott tőle, most már kicsi gyerekeknek és kismamáknak is ajánlják. Kérdezd meg a nőgyógyászodat, a háziorvost, a védőnőt, akit csak tudsz. Olvass sokat róla, és úgy dönts. TE. Ne mástól várd, senki nem vállalhat felelősséget érted és a babáért sem.

2009. dec. 2. 11:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mérlegeld azt is, mennyit vagy veszélyes környezetben (vagyis közösségben). Én pl nem oltatok mert itthon vagyok a fiammal, várom a másodikat és szinte alig mozdulunk ki, csak sétálni járunk. De ha pl dolgoznék, vagy többen laknánk itthon valószínű nem mernék nem oltatni.

És sajnos igaza van az előzőnek: csak te dönthetsz, sajnos senki más nem vállalja a felelősséget akár oltatsz akár nem.

2009. dec. 2. 13:13
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
Már valahol írtam, hogy egyik ismerős kismama beoltatta magát és 1 hét múlva a babának nem volt szívhangja :( csak az ilyesmit nem mondják el a hiradókba. Egyik orvos azt is mondta, hogy az is lehet hogy a terheseknél a babáknál csak évek múlva fognak jelentkezni a mellékhatások mivel amiota megcsinlták az otást még nem tduták tesztelni évekre előre.Én jobban félek az ilyen gyorsan összdobott oltás mellékhatásaitól mint magától a betegségtől. De tényleg a döntést mindenkinek magának kell meghoznia, én csak elmondtam a véleményem.
2009. dec. 2. 16:03
 5/14 anonim ***** válasza:

Én 16 évvel ezelőtt voltam utoljára influenzás. Szóval úgy tűnik, hogy nem igazán vagyok rá fogékony. A babám féléves tehát nem vagyok terhes, de ha az lennék beoltatnám magam. Engem annyira sikerült beszaratniuk!

Hallottátok, hogy felelősségre akarják vonni azokat az orvosokat akik lebeszélték az oltásról a kismamákat és ezek a kismamák most kórházban vannak?

2009. dec. 4. 14:22
 6/14 anonim ***** válasza:
48%
De ha besz*rattak, akkor miért nem oltatod be magad? És a babát nem félted?
2009. dec. 4. 17:37
 7/14 anonim ***** válasza:
Persze. Hallottál már olyat, h az oltástól lett valakinek baja? És arról hogy beteg lett és meghalt? Nem is értelek. Van 1 probléma, és van rá megoldás. Oltass!
2009. dec. 9. 12:50
 8/14 anonim válasza:
51%

Itt sok-sok érvet és ellenérvet találsz, talán segítségedre lehet:

[link]

2009. dec. 9. 15:22
 9/14 anonim válasza:
szerintem nem mert az arthat a babanak
2009. dec. 9. 18:31
 10/14 anonim válasza:

12:50 egy 8 èves kisfiù oltás után agyhártyagyulladásban meghalt ... És most egy 16 éves fiù is! Mindenki el fogja kapni, csak aki kapott oltást, az nem 3 hétig szenved, hanem csak pár napig!

Megoszlik a véleményem az oltásról: lehet, a babàn fog visszaütni a mellékhatás...

De viszont jön a minden évben megszokott téli inflienza, és a kettö egyszerre rosszabb!

2009. dec. 9. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!