34 hetes vagyok, szerintetek beoltassam magam? Tanácstalan vagyok.
Szia! 32 hetes vagyok, nem oltatom be magam.
De ne erre adj, Ez a TE döntésed kell, hogy legyen!!!!!
Olvashatsz mindenféle véleményt, de más nem dönthet helyetted.
A magyar orvosok nagy része eddig ódzkodott tőle, most már kicsi gyerekeknek és kismamáknak is ajánlják. Kérdezd meg a nőgyógyászodat, a háziorvost, a védőnőt, akit csak tudsz. Olvass sokat róla, és úgy dönts. TE. Ne mástól várd, senki nem vállalhat felelősséget érted és a babáért sem.
Szerintem mérlegeld azt is, mennyit vagy veszélyes környezetben (vagyis közösségben). Én pl nem oltatok mert itthon vagyok a fiammal, várom a másodikat és szinte alig mozdulunk ki, csak sétálni járunk. De ha pl dolgoznék, vagy többen laknánk itthon valószínű nem mernék nem oltatni.
És sajnos igaza van az előzőnek: csak te dönthetsz, sajnos senki más nem vállalja a felelősséget akár oltatsz akár nem.
Én 16 évvel ezelőtt voltam utoljára influenzás. Szóval úgy tűnik, hogy nem igazán vagyok rá fogékony. A babám féléves tehát nem vagyok terhes, de ha az lennék beoltatnám magam. Engem annyira sikerült beszaratniuk!
Hallottátok, hogy felelősségre akarják vonni azokat az orvosokat akik lebeszélték az oltásról a kismamákat és ezek a kismamák most kórházban vannak?
Itt sok-sok érvet és ellenérvet találsz, talán segítségedre lehet:
12:50 egy 8 èves kisfiù oltás után agyhártyagyulladásban meghalt ... És most egy 16 éves fiù is! Mindenki el fogja kapni, csak aki kapott oltást, az nem 3 hétig szenved, hanem csak pár napig!
Megoszlik a véleményem az oltásról: lehet, a babàn fog visszaütni a mellékhatás...
De viszont jön a minden évben megszokott téli inflienza, és a kettö egyszerre rosszabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!