Mi a véleményetek arról, hogy mindenki szülhet?
és mi alapján döntenéd el, hogy ki szülhet és ki nem?
az agárdi házaspárnak megengedted volna? nagyon gazdag, nem putris emberek, akik halálra éheztettek egy másfél évest
szerintem nem az a gond, hogy mindenki szülhet.
a gond ott van, hogy van aki nyomorog...
állítólag mi vagyunk a művel faj, az állatvilágban mégse ilyen kiszolgáltatottak és primitívek mint mi, nem? :(
Volt, amikor a munkám során én is elgondolkoztam ezen, de nem jutottam semmire. A gyermekvédelemben dolgozom, többek között az én dolgom az, hogy olykor rendőri segítséggel, elhozzunk gyerekeket családoktól. Sajnos, a legtöbbször nem viseli ez meg a családot. Az egyik alkalommal, nagyon ideges lettem (mondjuk általában az vagyok, de ekkor ütni tudtam volna, el is mentem szabira, annyira kiborultam). Apuka matt részeg, Anyukéban is van. Elhozunk egy négy és egy másfél éves gyereket, akiket az ágyneműtartóban találtunk meg. Anya rikácsol, a kicsik sírnak, Apa fel se kel, tipikus sajnos. A gyerekek sírnak az Anyukájukért, marják, tépik a haját, annyira szorítják, hogy ne vigyük el őket. Anyuka gúnyosan ellöki a kicsiket (a nagyobb be is verte a fejét az asztalba), nevet és azt mondja nekem, hogy vigye csak ezeket, nekem úgy is itt van már a hasamban a következő. A kicsik mintha megérezték volna, elhallgattak. Legszívesebben felképeltem volna a nőt, aki még kérdőre vont engem, hogy mit gondolok, majd miből fog élni, csak nem hiszem, hogy nem fog szülni, miből lenne pénze??.... Nem is kell mondanom, azóta a kicsi is gondozásba van véve.
Ebben az időben úgy véltem, addig nem engedném szülni a nőket, amíg van olyan gyereke, akit egyébként se tud eltartani. Ez a nő szült három picikét a világba, akik mindig is érezni fogják, senkinek sem kellettek. És ez csak három gyerek, jelenleg (egy kisvárosról beszélek, 2013) csak nekem 43 ilyen gyerekem van. Imádom őket, de a szívem szorul össze, ha megtudom, megint lesz egy, és megint és megint. Ma pártatlan vagyok, nincs jogunk dönteni, hiszem, hogy mindennek van oka... Lehet, hogy ezek a gyermekek fognak minket megváltani... Bocsi a nyálas szövegért, de ezt ép ésszel, hit nélkül nem nagyon bírnám. :)
Nézd meg a Hülyék Paradicsoma c. filmet, mert bár iszonyú bárgyúság, az alapgondolat nagyon jó: egy nem túl okos fickót lefagyasztanak és 2505-ben olvad ki, amikorra is az intelligens emberek kihaltak (mert mindig csak halogatták a gyerekcsinálást), így a primkók, akik agyba-főbe szültek gondolkodás nélkül uralják a világot. Nagyon jó, és nem is lehetetlen utópia.
Egyébként „elméletben” igazat adok neked, ám nem lehetne megvalósítani a szabályozott szaporodást. Ki döntené el, kinek szabad? Mi alapján? Honnan tudhatnánk, hogy nem épp a nehéz gyermekkor szül óriási elméket, akik az emberiség javát szolgálják majd?
Nem szabad istent játszanunk, nagyon veszélyes. Hozzáteszem, szerintem az „istent játszás” kategóriába tartozik a mesterséges megtermékenyítés és az abortusz is – mondom ezt úgy, hogy nem vagyok bigott abortuszellenes.
Bocsi a kérdésre kérdésért, de miért a születésszabályoznád, és miért nem a normális életért tennél csoport/ország/világ szinten.
Talán ha kicsiben kezdődne a normális gondolkodás- nem a sok felesleges szankció kiagyalása- akkor el is tűnhetne a nyomor a tudatlanság a stb...
Persze ha a korlátok felállítása egyszerűbb, akkor egyszer majd visszanyal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!