Szerintetek miért van ilyen sok kövér anyuka?
Játszóházba járok a lányommal,1 éves.Sok anyukával találkozom ott,és borzasztó kövérek!De miért?
Őket nem zavarja?Vagy nincs idejük foglalkozni magukkal,tornázni,edzeni stb?
Vagy szimplán csak nem is érdekli őket?És a férjüket?
A legtöbb anyuka 80 kg felett van.
Én 166cm és 48 kiló vagyok.
Nem akarok vitát szítani,csak tényleg nem értem,hogy ennyire nem akarnak tetszeni maguknak,vagy a férjüknek?
Jajj nem tudom, de ezt én is észrevettem. Ritka a jól kinéző anyuka. A páromnak szoktam is mondani, hogy ha a nő összejön normál alkattal a pasival és szülés után marad kövér, az nem igaz, h nem zavarja a pasit. Az OK, h szereti a nőt, de NEM HISZEM EL, h ez tetszik neki... Max elfogadja, h ez van, vagy ha nagyon nem jön be a pasinak, akkor esetleg félrelép... ?
Az OK, h szoptat és addig nem fogyózik, de nem szopik egy óvodás gyerek már pl és nem csak a pici babás anyukákra jellemző ez az alkat.
Azt meg el nem tudom képzelni, h mindegyik túlsúlyos anyukánál ez alkati dolog lenne.
Amikor terhes voltam, beszéltem egy ismerős anyukával, h hol érdemes terhesnacit venni. Azt mondta, h ááá nem kell az, ő is a párja melegítőnadrágjában járt. Na, itt kezdődik szerintem.
Terhes vagyok, szültem, gyerekem van, nekem bármit lehet. Ez szerintem sokaknál ilyen hozzáállás.
És akkor se hiszem el, h a pasiknak ez tetszik.
Jaj már, miért kell kioktatni és félreértelmezni a kérdező szavait?
Én értem mit szeretett volna kérdezni. Kétgyerekes anyuka vagyok magam is és én is azt látom és tapasztalom, hogy igenis az anyukák eligénytelenednek és nem csak a túlsúly miatt, hanem zsíros és/vagy lenőtt a hajuk, rendezetlen a ruhájuk, nulla ápoltság, nulla smink.
Na persze értem én sem csinálok egyebet itthon, mint rohangálok a 3 és másfél éves gyerekem után, mosok, főzök takarítok, vásárolok, rohanok, élni nincs időm nemhogy enni. De azért van heti 2x alkalmam hajat mosni, normális ruhába járni és igenis én is leadtam a terhességeim alatt felszedett 25-25 kilót. (mindezt úgy, hogy totál egyedül vagyok a gyerekekkel) Bár már magam sem járok kiskosztümben/tűsarkúban és nincs időm komplett sminket sem gyártani napi szinten, de annyi ideje azért minden nőnek van, hogy kiszedje a szemöldökét, kis szájfény vagy valami.
Úgyhogy a kérdezőnek nagyon is igaza van.
Na akkor én megkérdezem a "kövéreket",hogy most miért akadnak ki ezen a kérdésen?Bezzeg ti mondhatjátok egy soványnak,hogy milyen gebe,meg elfújja a szél és társai ugye?És ti miből gondoljátok,hogy a férfiak csak azokat a nőket szeretik akiknek van feleslege?(hozzáteszem csak nem merik megmondani már a pasik,hogy nem nem azokat szeretik,mert nektek van jogotok kiakadni,legalábbis azt hiszitek)
Szóval szerintem ezt hanyagoljuk,amúgy se ez volt a kérdés.
Én is úgy látom, hogy aki duci szülés után, az előtte is az volt, legalábbis a környezetemben így van. Én is duci voltam, mégpedig azért, mert a munka mellett nem tudtam úgy fogyózni, mint pl főiskola mellett, akkor pofonegyszerűen volt, és igen, hízásra hajlamos vagyok, és azért egy kicsit igazságtalan, hogy míg sok vékony, sovány bevallja, hogy semmit nem tesz érte, hogy úgy néz ki ahogy, egy duci meg van bélyegezve, biztos igénytelen nem érdekli, stb. Pedig aki tudja milyen fogyókúrázni, az tudja, hogy milyen rohadt nehéz leadni a felesleget és megtartani még inkább!
1 éves múlt a lányom, amikor elhatároztam az életmódváltást, mert mindannyiunknak ez az érdeke. A férjemnek és nekem is volt súlyfeleslegünk, így is ismertük meg egymást egyébként. De mivel én itthon vagyok, és nincs a napi robot, stressz stb, ezért nálam sikeres is volt a dolog, neki a munkájából kifolyólag nincs változás.
De nekem már átlagos a testalkatom és büszke is vagyok rá, hogy elértem. És mindezt azért tettem legfőképpen, hogy a lányom és a férjem büszke legyen rám. De ez beállítottság kérdése, gondolom nem mindenkinek érik be ez az érzés. Engem sem zavart annyira a súlyom korábban (pedig igeis zavart, hogy egy csomó jó ruhám nem jó rám, és nem érzem olyan jól magam), hogy erőt próbáló áldozatokat tettem volna érte, mert munka mellett nem lehetett volna megoldani, csak ha tényleg teljesen lenullázom magam, akkor meg nyilván nem lehet tartható, mert akkor nincs meg az a plussz, amit pontosan az ad, hogy teszel magadért, változol, hiszen nem tudod kiélvezni, mert nem hogy jobban, hanem 100X rosszabbul érzed magad. Ingerült vagy, ideges, fáradt, stb...
És pont ez is a tapasztalat a környezetemben, minden túlsúlyos fogyókúrázik ideig-óráig, mert zavarja, de mivel rosszabbul érzi magát az egész tortúrától, visszatér a rossz szokásokhoz...és abszolút meg tudom érteni, én is sokszor megtettem!
Mellesleg jegyzem meg, a férjem le akart beszélni róla, hogy fogyjak, azt mondta, neki úgy vagyok tökéletes, ahogy vagyok...
Nem csak az anyukák kövérek, hanem a gyerektelen nők is.
A férfiak is.
Gusztustalan.
Kér valaki egy kis bundás kenyeret?
Amúgy szerintem nincs több kövér anyuka mint ezelőtt és nincs több kövér mint sovány anyuka. Ahova mi járunk játszótérre (20 hónapos a fiam) ott egy anyuka van akinek súlytöbblete van az összes többi sovány (kettőt meg is etetnék ha meglátom őket) szóval nem tudom hol látod te azt a rengeteg ápolatlan, kövér anyukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!