Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek miért van ilyen...

Szerintetek miért van ilyen sok kövér anyuka?

Figyelt kérdés

Játszóházba járok a lányommal,1 éves.Sok anyukával találkozom ott,és borzasztó kövérek!De miért?

Őket nem zavarja?Vagy nincs idejük foglalkozni magukkal,tornázni,edzeni stb?

Vagy szimplán csak nem is érdekli őket?És a férjüket?

A legtöbb anyuka 80 kg felett van.

Én 166cm és 48 kiló vagyok.

Nem akarok vitát szítani,csak tényleg nem értem,hogy ennyire nem akarnak tetszeni maguknak,vagy a férjüknek?

2013. dec. 16. 17:02
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
68%
Te miért vagy ilyen sovány? Magasságodhoz képest majdnem kórosan sovány vagy! Nekem meg a kiálló bordák meg kulcscsontok nem tetszenek!
2013. dec. 16. 17:22
 12/53 anonim ***** válasza:
74%

Én azt tapasztalom, hogy ez nem függ össze az anyasággal. Sok anyukát ismerek és minimum a 90%-uk kb. olyan súlyú, mint a gyerekek előtt. Gondolom 1-2 kiló nem számít ennél a kérdésnél.

Én pl. olyan vagyok, amilyenről írtál. 16 hónapos a kislányunk 170 cm vagyok és 83 kiló, de nem a terhesség alatt híztam el. 82 kilóval estem teherbe és 83-al jöttem haza a kórházból. Ja és a lényeg, nem igazán zavar, a férjemet meg egyáltalán nem.

2013. dec. 16. 17:25
 13/53 anonim ***** válasza:
76%

Nem kövér anyukák vannak, hanem kövér emberek. Honnan tudod, hogy a terhességük előtt hány kilót nyomtak?

De én válaszolok a saját nevemben. 172 cm vagyok és 67 kg; ez úgy 5-val több, mint amennyinek "lennem kellene".

Nem zavar. Van időm foglalkozni magammal, heti 3-4x járok biciklizni vagy görkorizni, így télen pedig görkorcsolyázni. Ez alkalmanként legalább 1 óra.

Nem érdekel. A férjemet sem. Amióta ismer, kb ennyi a súlyom. Így ismert és szeretett meg. Egyszer fogytam nagyon sokat, amikor betegség miatt kórházba kerültem.

Tetszem így magamnak és a férjemnek is és teszek azért, hogy ez így maradjon. De ez nem csak a kilók függvénye.

2013. dec. 16. 17:28
 14/53 anonim ***** válasza:
60%
Ez tényleg érdekes,én is megfigyeltem,bér én nem vagyok 48kg(65kg vagyok) sőt szerintem kb 14 évesen voltam ennyi,vicces is lenen 174cmmel,és a gyerekkorom óta sportolással,hogy csak ennyi legyek.Tényleg sok anyuka kövér,de azért vannak olyan vékonyak is akik kb úgy néznek ki,mint egy 14 éves,azokról el sem tudom képzelni,hogy szültek.Ha egy anyukán van néhány kiló azt megértem nekem a maradék 5 kilóm nagyon nehezen ment le,oké csak én láttam magamon meztelenül,de akkor is zavart.Szerintem ha valaki már 80-90 kiló ott már más gond is van vagy csak szimplán igénytelen,vagy valami hormonprobléma,én speciel rosszul leszek ha meglátok egy anyukát zsíros hajjal gyűrött,foltos,kiszöszölődött ruhában,mint hogy épp kövér-e vagy sem.Tény,hogyha az ember akar nincs betegsége akkor tud tenni azért,hogy lefogyjon,na de azért,hogy csinos legyen és igényes akkor is tud tenni ha van rajta 10-20kiló,ugyanis ducin is lehet csinos.
2013. dec. 16. 17:35
 15/53 anonim ***** válasza:
67%

Először is te honnan a pék farkából veszed, hogy minden pasinak az alacsony, sovány nők tetszenek?

Amúgy meg több oka is lehet: Fiatalon a legtöbb nőnek könnyebb leadni a súlyfelesleget, mint harmincon túl. Én huszonévesen nem tudtam hízni, akármennyit is zabáltam, most meg úgy kell vigyáznom, egyszer-kétszer jól lakok és már szaladnak is fel a kilók és vért izzadva adom le őket, pedig én még csak anyuka sem vagyok. Mondjuk én nem a férjem kedvéért fogyok, hanem mert sajnálom kidobni a kihízott ruhákat. :D

Másfelől amíg fiatalok vagyunk van a suli és kész. Tanul az ember, mellette akár eljárhat edzeni, aztán éli a kis életét. Mikor családanya lesz ott a munka, a háztartás, a gyereknevelés, sőt sokan a munka mellett is képzik magukat, hogy naprakészek maradjanak. Persze emellett is el lehet járni edzeni, de ehhez azért már kicsivel több energia kell. Ráadásul nehéz úgy diétázni, hogy közben a családnak marhapörit főzöl somlói galuskával, főleg ha imádsz enni.

Tehát elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesz lustább a családanya, mint fiatalabb korában volt, csak nem lesz tevékenyebb, energikusabb sem.

Van még egy nézőpont: sokaknak a napi gondok közt az a legutolsó problémájuk, hogy vékonyak legyenek.

Nem utolsósorban pedig vannak olyan emberek, mint én is, akiket egyáltalán nem zavar, hogy a párjuk hízik, vagy fogy, ugyanolyan vonzónak tartja őket vékonyabban is, teltebben is. A párom több, mint húsz kilóval több, mint amikor megismertem és én egyre vonzóbbnak látom, ahogy telnek az évek. :)

2013. dec. 16. 17:35
 16/53 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Sok igazságot írtatok le,mentek a zöld kezek. :)

2013. dec. 16. 17:41
 17/53 anonim ***** válasza:
79%

A környezetemben nincs olyan sok kövér anyuka. Aki kövér, az terhesség előtt is kövér volt. 180 cm vagyok és 69 kiló, de terhességek előtt 5 kilóval kevesebb voltam. Én nem tettem semmit a súlyomért, ilyen alkat vagyok. Ha azon múlna, hogy sportoljak, akkor kövér lennék, mert két pici mellett nincs igazán időm rendszeres mozgásra.

Sok oka van a kóvérségnek. Nem szabad ítélkezni, mert nem tudhatod milyen gyógyszereket szed esetleg, milyen hormonparamétereik vannak, vagy mozgásszervi problémáik.

És van olyan anyuka is, aki egyszerűen a kevés szabadidejét inkább alvással tölti(én is)

Örülj neki, hogy vékony vagy, de ne példálózz magaddal, mert mindenki más kórülmények közt él.

2013. dec. 16. 17:59
 18/53 anonim ***** válasza:
48%

48 kg vagy??? És szerinted ez szép? Úgy nézhetsz ki, mint egy éhező afrikai.

Én 172/65 vagyok, na és akkor mi van?

2013. dec. 16. 18:05
 19/53 anonim ***** válasza:
79%
Nos, sok kövér ember van nő és férfi és sajnos gyerek, független attól, van-e gyerekük. Menj be egy hétköznap délben akár egy plázában és láthatod, hogy az eleve dagadt emberek két pofára tömik magukba a sült krumplit hamburgerrel és kólával. És utána meg azt mondják, ők azért kövérek, mert hormonproblémájuk van...
2013. dec. 16. 18:11
 20/53 anonim ***** válasza:
44%
Mert nagyon sok anyuka begubózik, oda se figyel magára, azthiszi mostantól csak anya és nőnek már nem kell lennie, majd ha egyszer apa lelép rájön, hogy még is oda kellett volna figyelni.
2013. dec. 16. 18:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!