Mindenki nagyon gáznak tartja a Mici nevet?
Mi évek óta beszélünk erről a névről, nagyon tetszik mindkettőnknek, szívesen adnánk a lányunknak. Viszont mikor megszületett Ördög Nóra Micije, szinte mindenhol csak azt olvastam, hogy szídják ezt a nevet.
Az tény, hogy nagyon becenév jellegű és lehet jobb lenne ha olyan neve lenne, ami 3 25 de akár 78 évesen is vállalható.
Ti milyen neveket becéznétek Micinek? A vezetéknév rövid 3 betűs, M-betűvel kezdődő.
Tesómnak van már egy Magdusa, de az tényleg aranyos név.
Amúgy az, hogy külföldön mit értenek és mit ismernek számomra nem meghatározó, mert én 17 éves koromig külföldön éltem apukám munkája miatt. Volt ahol ki tudták mondnai a nevem, volt ahol nem, ott adtak egy telejsen vállalható becenevet az iskolában:)
Kedves 10-es!
A Mi-vel kezdődő nevekre mi is gondoltunk, de sajnos nem hangzik túl jól a vezetéknévhez. Emma, Emíila pedig nem tetszik, azaz nekem az Emma nagyon, de a férjemnek nem. Mikolt szép a vezetéknévhez, viszont hiába tetszik nekünk, sokan nem tudják, hogy lány név.
Mikor a kisfiúnkat vártuk nagyon tetszett a Blanka név is. Az szerintem szép lenne a Zitához. Most újra nagyon elgondolkodtam a Blankán is.
Mia jó lehetne, de 3 betűs a vezetéknév és M-mel kezdődik, és ugyan kimondva annyira nem gáz, de nem is az igazi.
Este felvetem a Blankát a férjemnek.. Nem is tudom, hogy most a csajoknál miért nem került szóba eddig. most ahogy gondolkodok, kezd jobban tetszeni, mint a Mici:)
Ja amúgy az állatnév-embernév vitához, a kutyánk Bence:) Mondjuk őt a házunk előző tulajától névvel örököltük, pedig esélyes kisfiú név volt. Terhes voltam már a fiammal ,amikor vettük a házikónkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!