Mindenki nagyon gáznak tartja a Mici nevet?
Mi évek óta beszélünk erről a névről, nagyon tetszik mindkettőnknek, szívesen adnánk a lányunknak. Viszont mikor megszületett Ördög Nóra Micije, szinte mindenhol csak azt olvastam, hogy szídják ezt a nevet.
Az tény, hogy nagyon becenév jellegű és lehet jobb lenne ha olyan neve lenne, ami 3 25 de akár 78 évesen is vállalható.
Ti milyen neveket becéznétek Micinek? A vezetéknév rövid 3 betűs, M-betűvel kezdődő.
3 betűs M-el kezdődő vezetéknévhez biztosan nem adnám a Mici keresztnevet, még akkor sem, ha tetszene, bocsi :)
Rövid, egyszerű vezetéknévhez hosszabb, akár különleges keresztnevek passzolnak, próbáljátok csak ki.
Becenévnek nem gáz a Mici, de hivatalos névnek adni... nem tudom melyik rosszabb, ez vagy mondjuk egy Jennifer vagy Lucy.
Én néha hívom Micinek a lányom (minden más mellett), de csak úgy becézésképp, mint más mondjuk babámnak, csillagomnak. Szerintem így nincs vele gond.
Szerintem válasszatok neki más nevet, aztán otthon úgy szólítjátok ahogy akarjátok. Ha nagyobb lesz és tetszik neki a Mici becézés, akkor a barátai is a becenevén fogják hívni, ez már tőle függ.
Becenévnek aranyos, de soha nem anyakönyvezném.
Egy babának még elmegy, de egy felnőtt nő nehezen boldogulna egy ilyen névvel.
Ki venne komolyan egy Dr. Kovács Mici ügyvédnőt, polgármesterasszonyt vagy főkonzulasszonyt?
Köszi a válaszokat.
Semmilépp nem szeretnénk hosszú és különleges nevet adni neki. Az ikertesója Zita lesz. Ő pedig Márti vagy Mici vagy esetleg Mikolt.
Nekem tetszik, mert aranyos és kedves, de tágabb teret hagyva az első benyomáshoz a későbbi felnőttnek, én is inkább becenévnek hagynám meg - szerintem a Máriához, esetleg Emmához vagy bármelyik Mi-vel kezdődő "komolyabb" névhez (pl. Miléna, Mira, Mirjam, Mirtill) szabadon használhatjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!