Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert gondoljak az emberek,...

Miert gondoljak az emberek, ha Magyarorszagon egy gyermeknek kulfoldi nevet adnak akkor az neki majd ciki lesz, esetleg atrocitasok fogjak erni miatta?

Figyelt kérdés

A kerdesben azt szerettem volna irni,hogy "egyszeru" emberek,de javitottam...

Nem a Csing-Mungra,esetleg Babafemire gondolok!

Konkrétan(nem feltetlenul) a Zorah-ra gondolok. Jelentese hajnal. Semmi poenos nincs benne. - szerintem.

Rengeteg magyarorszagon elo,magyar es mas nemzetisegu embert ismerek es egyetlen egyet sem piszkaltak soha a neve miatt. sooot! nagyon sokan irigylik,csodaljak. - magyarok.

2013. dec. 8. 23:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a mai felnőttek gondolják azt, hogy a gyerekek csúfolják egymást a neve miatt. Én gyerekkoromban a keresztneve miatt senkit nem csúfoltak (fura vezetéknévnél már előfordult, hogy érdekesen becézték, de az más téma). Ha valaki olyan nevet ad a gyerekének, ami bel- és külföldön is érthető, leírható, az szerintem csak előrelátó. (Mi is olyan nevet találtunk, ami teljesen nemzetközi, így ha külföldre megy is érteni fogják, pl. egy Zselykét tuti sehol nem értenek, amellett, hogy persze szép név.)

Szerintem senki nem gondolja, hogy külföldi névvel atrocitások fogják érni a gyereket.

2013. dec. 9. 08:38
 12/16 porcukormókus ***** válasza:

Mert (sajnos!) a magyar az egy ilyen nep.. Itt, ha valamiert kilogsz a sorbol, akkor szinte boritekolhato a hatranyos megkulonboztetes.

Mindegy, hogy a borszined mas, a vallasod. Ha ki vagy varrva, ha fultagitod van, vagy ha homoszexualus vagy. Vagy ha olyan nevet adsz a gyermekednek, ami szembemegy az altalanossal..

Mintha szamitana... :/

Nem vagyunk egy tolerans nep, sok fejben kellene rendet tenni.

2013. dec. 9. 13:11
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is mondták, hogy biztos csúfolni fogják a kislányomat a neve miatt. De kezdem azt hinni, hogy ezt a felnőttek "nevelik" bele a gyermekükbe.

Nálunk az apa Olasz, így a vezetéknevünk is az.

Ellie a neve a kislányomnak. Engem arra tanított édesnayám, hogy ne csúfoljak senkit se, mert senki nem tehet egyes dolgairól, nem illik. Szépen belém nevelete, egy alaklmat nem tudok mondani, mikor valakit csúfoltam volna a kinézete vagy a neve miatt.

2013. dec. 9. 13:50
 14/16 anonim ***** válasza:
A férjem nem magyar állampolgár,jövöhónapban születik a kisfiunk neki sem lesz magyar neve.nem azért,mert különcködünk,hanem mert nem tetszik egyik magyar név sem. Ugy választottunk,hogy ne lehessen guny nevekkel becézni.
2013. dec. 9. 14:49
 15/16 anonim ***** válasza:

10: "Hát engem rendesen csúfoltak Angliában, és Spanyolországban is szóval nem hiszem hogy magyar probléma, csak nem élted meg külföldön ."

7. vagyok. Ahogy sem a gyerekeimet és a többi külföldi nevű gyereket nem csúfolták a magyar iskolában (elmúlt 4 éves tapasztalat), sem a hasonló ott élő külföldi vegyespárosok gyerekeit (ki csúfolná őket??? Kovács Dominik, Szabó Kevin vagy Kiss Evelyn?????? ősi magyar nevek, mi? :-D), úgy itt Spanyolországban nem csúfolják sem a magyar nevű gyerekeket, sem a más külföldieket.

Megváltozott már a világ, én a volt általános iskolai éveim alatt egy darab külföldi nevű diákkal sem találkoztam, otthon a nagyobbik gyerekem osztályában voltak ketten, a kisebbikében meg hárman... és akkor a többi osztályról nem is beszéltem, mert tudom, hogy volt francia, arab és vietnami gyerek is. És ez egy átlagos körzeti iskola volt Budapesten.

2013. dec. 10. 02:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, és az Angliában élő barátnőm meg más ismerősök akik családdal mentek ki sem számoltak be arról, hogy bárki csúfolta volna a nevük miatt.
2013. dec. 10. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!