Szerintetek ciki még Magyarországon pszihiáterhez járni?
Szerintetek is megbélyegző? Közületek akik járnak kik tudnak róla?Ha megkérdezi valaki hova mentek,akkor megmondjátok hova?
Engem gyermekkoromban csak a pszihiáter tudott segíteni a problémámból kilábalni.
Nem tudom, mit kell mások véleményével foglalkozni, aki szerint ez ciki, és szefósnak minősíti, aki pszichiáterhez, pszichológushoz jár, annak valószínűleg ugyanannyira, ha nem jobban, szüksége lenne némi kezelésre.
A lényeg, hogy nektek segít! És mertek elindulni a gyógyulás útján, akármiről is legyen szó!
Aki ilyeneken nyavalyog, hogy ciki, ezért nem megy el, mert fél mások véleményétől, arról azt gondolom, úgy kell neki. Bocs, ha nyers vagyok, ez a véleményem. Nem bántásnak szánom.
Szerintem azért kérdezte így a kérdező, mert vannak országok, ahol nagy divat az, h mindenkinek pszichológusa vagy pszichiátere van, Amerikában is nagy divat lett.
A kérdésedre válaszolva, én is kicsit félek az emberek véleményétől, engem a párom rángatott el, magamtól nem lett volna elég erőm. A páromon kívül még 2 embernek írtam le e-mailba, mivel a távolság miatt a személyes találkozók szinte lehetetlenek. De a családom és a közvetlen környezetem semmit sem tud erről.
Nekem sokan tudnak róla, nem rejtettem soha véka alá. Az, hogy mit gondolnak rólam, viszont más kérdés. Volt akitől azt hallottam vissza, hogy öngyilkosjelölt vagyok, úgyhogy a válaszom a kérdésedre az, hogy igen, ciki itthon; de valahol olvastam, hogy egész Európában ilyen érzés szakemberekhez járni.
Viszont ettől függetlenül nagyon nem érdekel. A társadalom tett olyanná, hogy kell járnom, fogadják akkor el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!