Szeretnénk mindent megadni a gyermekemnek, olyan nagy baj ez?
Azért kell a gyerekednek ipad, mert te nem vagy elég neki. Mint anya megbuktál. Valami interakció kell neki, hogy érezze törődnek vele.
De a sok játék közt építeni fogsz neki egy olyan várat, ami elzárja a többi gyerektől és még kisgyereke és kamasz addig sok kárát nem látod, mondván legalább nem a hülyeséget tanulja el... de nem is tanulja meg mitől kell majd óvnia magát, kiben lelehet barátra és ki lesz a szerelme.
Felnőttként majd nem lesz belőle semmi mert mindent megkap tőled és nem lesz motivációja. És emberek sem fognak rajta segíteni, mert mindenkinek oly közömbös lesz egy antiszociális srác, mint egy díszfa.
Ha szereted, ülj le az ágya mellé esténként és mesélj mesét neki. Építsetek télre madár etetőt és mesélj neki a természetről. Menjetek el kirándulni és mesélj a gyerekkorodról. Menjetek ki a hóba és csináljatok hóangyalt, építsetek hóembert. Ez az ha mindent megadsz neki, és nem egy koszos ipad. Az egy tárgy. És tárgyaktól senki nem lesz boldogabb. 1-2 hétig örül neki, aztán jön az új őrület. De neked örülni fog mindig... amíg jól neveled. Mert ha ilyen függőségi szisztémát alakítasz ki nála, akkor hamar azon kapod magad, hogy amíg megadod amit kér, jó anyu vagy... de egyszer majd kérni fog olyat is ami erődből nem telik... és akkor egy gonosz vén banya leszel.
Én azt mondom: okosan neveled a gyereked, mert hamar az ellenségedé teszed, ha oktalan vagy.
Itt egy csomó értelmes, egészséges értékrendû ember, egy csomó normális válasszal. Hol voltatok ti az én kérdésemnél...?
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..
Persze, mert a modik az enyémet áttették a mûszaki cikk kategóriába (nem értem, miért, hiszen én nem a telefonok márkájáról, mûködésérôl kérdeztem, hanem a hatásukról a gyerekekre), így nekem fôként csak a megszállott kockák válaszoltak... :(
Még jó, hogy idetaláltam. Megnyugodtam... köszi.
(És bocsánat az off-ért, de ezt el kellett mondanom.)
Ja, most még nem hisztizik, hiszen megkapja anélkül is. Csak mikor már mindent megkapott...
Akkor mi lesz szerinted? Őszintén minek kérdezted meg ezt, ha nem fogadod el olyanok válaszát, akik megtapasztalták a "mindent megkapok" nevelés árnyoldalát?
Az én 5,5 évesemnek vagy táblagépe (egy vacak Navon, ami semmire sem használható). Tudod mit játszHAT vele? Memóriajátékot és rajzolhat. Napi 20 perc, de van, hogy napokig eszébe sem jut.
Bármit meg tudnánk venni a gyereknek, de nem tesszük, nem akarjuk elrontani.
Este én olvasok neki mesét, én társasozom vele szinte minden nap, együtt játszunk mindenféle fejlesztő játékokat, együtt rajzolunk, stb.
Hála az égnek a "pónik beszélgetne" és egyéb zsibbasztó játékokat már a húgával játssza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!