Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnénk mindent megadni a...

Szeretnénk mindent megadni a gyermekemnek, olyan nagy baj ez?

Figyelt kérdés
Az alaphelyzet, hogy albérletben lakunk, és két hitel is van a nyakamon. Én viszont nem szeretném, ha az 5 éves lányom bármiben is hiányt szenvedne, ezért mindent megveszek neki, aminek látom értelmét. Legutóbb egy Ipad miatt csapta ki a balhét, pedig nagyon jó fejlesztő játékok vannak rajta, és szerintem csak a gyerek hasznára válik. Szerintem az a normális, ha az ember mindent megad a gyerekének, más különben minek gyereket vállalni? Ráadásul ő az egyetlen gyermekem, nem lesz több, akkor miért ne?

2013. nov. 25. 15:47
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%
rosszul írtam: sógornőm: (mint pl. a gyerekkel)***
2013. nov. 25. 19:06
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért kell a gyerekednek ipad, mert te nem vagy elég neki. Mint anya megbuktál. Valami interakció kell neki, hogy érezze törődnek vele.

De a sok játék közt építeni fogsz neki egy olyan várat, ami elzárja a többi gyerektől és még kisgyereke és kamasz addig sok kárát nem látod, mondván legalább nem a hülyeséget tanulja el... de nem is tanulja meg mitől kell majd óvnia magát, kiben lelehet barátra és ki lesz a szerelme.

Felnőttként majd nem lesz belőle semmi mert mindent megkap tőled és nem lesz motivációja. És emberek sem fognak rajta segíteni, mert mindenkinek oly közömbös lesz egy antiszociális srác, mint egy díszfa.

Ha szereted, ülj le az ágya mellé esténként és mesélj mesét neki. Építsetek télre madár etetőt és mesélj neki a természetről. Menjetek el kirándulni és mesélj a gyerekkorodról. Menjetek ki a hóba és csináljatok hóangyalt, építsetek hóembert. Ez az ha mindent megadsz neki, és nem egy koszos ipad. Az egy tárgy. És tárgyaktól senki nem lesz boldogabb. 1-2 hétig örül neki, aztán jön az új őrület. De neked örülni fog mindig... amíg jól neveled. Mert ha ilyen függőségi szisztémát alakítasz ki nála, akkor hamar azon kapod magad, hogy amíg megadod amit kér, jó anyu vagy... de egyszer majd kérni fog olyat is ami erődből nem telik... és akkor egy gonosz vén banya leszel.

Én azt mondom: okosan neveled a gyereked, mert hamar az ellenségedé teszed, ha oktalan vagy.

2013. nov. 25. 20:42
 23/29 anonim válasza:
100%
Teljesen normális, hogy szeretnél mindent megadni a gyermekednek, hogy semmiben se szenvedjen hiányt. Abban, amire szüksége van. 5 évesen ipad? Balhézott és te megvetted neki? Ez inkább elkényeztetés és az eredmény egy elkényeztetett, bunkó, kapcsolati analfabéta felnőtt lesz...gratulálok. Ha azt szeretnéd, hogy normális legyen a gyereked, tanítsd meg értékelni azt ami van. Bár ez nyilván nem jutott még eszedbe. Fejlesztőjátékot nem csak ipad-en lehet találni...bemész bármelyik bababoltba, játékboltba megmondják mit érdemes venned... Később egyébként sokkal nehezebb dolgod lesz, ha ennyire elkényezteted a gyereked, még ha ő az egyetlen is. El fogod rontani... később majd drágább dolgokért nyafog, autó kell neki vagy mindig a legújabb telefon, amit persze te megveszel neki, mert szegény ne szenvedjen hiányt...nem fog dolgozni, mert mindig adsz neki pénzt, csak kérnie kell...gondolkozz kicsit, hogy az a fontosabb, hogy legyen otthonotok (2 hitel???és szórod a pénzt????) vagy, hogy a gyerek ne nyivákoljon?
2013. nov. 25. 22:01
 24/29 anonim ***** válasza:
92%

Itt egy csomó értelmes, egészséges értékrendû ember, egy csomó normális válasszal. Hol voltatok ti az én kérdésemnél...?

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..

Persze, mert a modik az enyémet áttették a mûszaki cikk kategóriába (nem értem, miért, hiszen én nem a telefonok márkájáról, mûködésérôl kérdeztem, hanem a hatásukról a gyerekekre), így nekem fôként csak a megszállott kockák válaszoltak... :(

Még jó, hogy idetaláltam. Megnyugodtam... köszi.

(És bocsánat az off-ért, de ezt el kellett mondanom.)

2013. nov. 25. 22:07
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
18 éves vagyok, ha így visszatekintek a gyerekkoromra és elmondom, hogy mit éltem át. Legalább te majd elgondolkozol rajta kedves kérdező. Egész életemben mindent megkaptam pedig nem voltunk az a gazdag család. Mentünk az üzletbe amire rámutattam és mondtam azt megvették. Idő előtt ahogy kellett volna volt számítógépem és internetem. Mobilról ne is beszéljünk 4.-es lehettem amikor megkaptam első mobilomat. Ezek hatására egyre kevesebbet jártam ki a természetbe, barátokkal, eddig bicigliztem rengeteget, kint kosárlabdáztunk és fociztunk a többi gyerekkel. De egyre és egyre kevesebbszer mentem ki csak az volt a lényeg, hogy kijátszam a legújabb játékot amit megvettek nekem a pc-n. Majd azt vettem észre idővel, hogy hízok, a mozgás nélküli élet az állandó ülés. Napi 24 órából 12-őt biztos ültem füllhalgatóval a fejemen. Ennek hála nem tudom megkülömböztetni, hogy ha becsukom a szemem melyik irányból jön a hang. A szemem romlásáról ne is beszéljünk. 24- ből 18-ban biztos , hogy nálam volt a mobil és hurcoltam magammal minden fele. Az eddig szín 5-ös tanuló leromlott 3-sra. Az eddig menő gyerek ki lett közösítve. 18 éves létemre még nem volt barátom, nem csókolóztam, napjaim a jelengel is tartó kiközösítés miatt csak annyi, hogy hazajövök játszok egy picit a kutyával és leülök ugyan oda ahova évek óta. De ami a legrosszabb így évek óta visszanézve az a szeretet hiány és az, hogy anyám (mivel apám meghalt már alkoholizmusa végett, de ez egy másik trauma ... ) nem foglalkozott velem eleget, nem dicsért meg soha. Ezért vagyok önbizalom hiányos és hamar feladok mindent. Kérlek gondolkozz el rajta ha legalább már egy gyerek mondja ezt neked 18/L
2013. nov. 26. 06:59
 26/29 A kérdező kommentje:
Nem hisztizett egyáltalán az ipadért, nem szokott hisztizni ilyen dolgokért, én magamtól is megadom neki, mert így látom jónak! És nemcsak tárgyakat adok meg neki, sokat foglalkozom is vele, és jár iskolaelőkészítőbe, zumbára, angolra, hittanra, úh nem lesz egy antiszociális gyerek, próbálok egyensúlyt teremteni, mert manapság a számítógépekhez való érzék is nagyon fontos!
2013. nov. 26. 14:56
 27/29 anonim ***** válasza:

Ja, most még nem hisztizik, hiszen megkapja anélkül is. Csak mikor már mindent megkapott...

Akkor mi lesz szerinted? Őszintén minek kérdezted meg ezt, ha nem fogadod el olyanok válaszát, akik megtapasztalták a "mindent megkapok" nevelés árnyoldalát?

2013. nov. 26. 15:07
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
25-ös vagyok én is jártam hittanra, néptánc körbe, előkészítőkbe. Mégis antiszociális lettem. Hol mernék már most táncolni mások előtt, így is kinevetnek bármit teszek és olyan megalázó, állandóan bántanak.
2013. nov. 26. 15:34
 29/29 anonim ***** válasza:
86%

Az én 5,5 évesemnek vagy táblagépe (egy vacak Navon, ami semmire sem használható). Tudod mit játszHAT vele? Memóriajátékot és rajzolhat. Napi 20 perc, de van, hogy napokig eszébe sem jut.

Bármit meg tudnánk venni a gyereknek, de nem tesszük, nem akarjuk elrontani.

Este én olvasok neki mesét, én társasozom vele szinte minden nap, együtt játszunk mindenféle fejlesztő játékokat, együtt rajzolunk, stb.

Hála az égnek a "pónik beszélgetne" és egyéb zsibbasztó játékokat már a húgával játssza.

2013. nov. 28. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!