Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elmondjam 3 és fél éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondjam 3 és fél éves gyermekemnek, hogy elválunk az apukájával?

Figyelt kérdés

Nem tudom megértené-e már,vagy csak összezavarnám és esetleg megijedne.

Mondjam azt hogy apa dolgozik vagy mit tanácsoltok?

Férjem eddig is sokat dolgozott,szóval azt elfogadja.

2012. okt. 23. 17:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Na de akkor együtt fogtok lakni válás után? Mert azért az elég feltűnő lenne ha soha nem menne haza, vagy hogy anyu apu nem alszik együtt. Szerintem az igazat kell mondani, persze a gyerek szintén. Éreztetve, hogy őt ettől még mindkét fél ugyan annyira szereti.
2012. okt. 23. 17:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem lakunk együtt tegnap elköltözött.A gyerek nem volt itthon igy nem látta.
2012. okt. 23. 17:35
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Legtisztább, ha azt mondod, hogy apa elköltözik. Avagy Ti költöztök el. Ha megkérdezi, hogy miért, akkor elég annyit mondani, hogy így szeretnétek, külön lakásban. Azt semmiképp nem mondanám, hogy a költözés oka az, hogy már nem szeretitek egymást, mert ilyen idős korban még eszükbe juthat, hogy mi van, ha majd már őt sem fogjátok szeretni. Szerencsére még kicsi, nem fog túl sokat kérdezni és megelégszik egyszerű, számára logikus válaszokkal. Annyira természetesnek és magától értetődőnek fogja tekinteni, amennyire Ti annak veszitek.
2012. okt. 23. 17:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az ő szintjén próbáld elmagyarázni neki. persze keresni fogja, és nehezen megérteni, de inkább így,mint hogy hazudj neki évekig
2012. okt. 23. 17:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Igazatok van jó ha tudja,csak attól félek sírni fog,vagy nagyon megviseli.:(
2012. okt. 23. 17:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha rajtad azt látja, hogy nincs baj, akkor nem fog sírni. Persze ha halál sápadt arccal állsz elé a könnyeiddel küszködve, akkor megijed. Csak lazán, természetesen, elfogadón, ne túl jelentőségteljesen. Elbagatellizálni sem kell természetesen...
2012. okt. 23. 17:44
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Természetesen meg fogja viselni, bárhogy magyarázod el!

Azt mondd szerintem, hogy most máshol lakik az apa, de majd meg fog látogatni, válásról meg ilyesmikről ne beszélj neki, mert nem fogja érteni.

2012. okt. 23. 17:46
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
El kell mondani. De azt is, hogy akkor találkozhat az apukával, amikor akar, vagy ha az apuka nem dolgozik. Neki az apukájára is szüksége van!
2012. okt. 23. 17:56
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2012. okt. 23. 18:17
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hát nem irigyellek!

Az a szerencse, hogy ilyenkor még tényleg sokkal konnyebben elfogadnak bizonyos dolgokat, a válást is.

Ebben a témában én is rengeteget olvastam, a legjobb a gyereknek, ha tudja az igazat.

Ha úgy latnad, hogy a gyerek kifordul magából vagy nem bírná feldolgozni, kérd pszichológus segítséget, mert sokat tudnak segíteni.

Sok boldogságot nektek!

2012. okt. 23. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!