Szeretnénk mindent megadni a gyermekemnek, olyan nagy baj ez?
Az iDiotaság és a szakadt göncök között iszonyat nagy távolság van.
Egy ötévesnek baromi felesleges ilyet venni, sőt én egyenesen károsnak tartom azt az elvet, hogy "mindent" adjunk meg a gyereknek. Így hogy fogja értékelni azt amiért meg kell dolgozni? Ezekből lesz a sok elkényeztetett hisztis kis vakarcs, akiket amúgy mindenki utál. De nekem mindegy, úgy rontod el a gyereked ahogy akarod.
5 évesnek Ipad-et? 10 évesen mit veszel neki, autót? Ezzel fogsz egy olyan elkényeztetett gyereket csinálni a lányodból, hogy 10 év múlva majd leshetsz. Pláne ilyen miatt hiteleket felveszel, ez nem normális.
Babát, társasjátékot vegyél az 5 évesednek, az a neki való fejlesztő játék.
Az ötévesed boldog lesz, ha a két hiteled közül valamelyik bedől, és nem lesz hová mennetek (csak maximum anyukádhoz?)
Teljesen jól gondolkodsz, ha mindent meg akarsz adni a gyereknek. De ezt ne tárgyakban gondold. Figyelem, sok törődés, együtt babázás..stb sokkal többet számít.
Lehet, hogy én sem jól gondolkodom, szeretnék mindent megadni a gyerekemnek, de pl. nagyon sokszor használtan veszek játékot, és turiban ruhát, hogy jusson pénz fontosabb dolgokra is, mondjuk fejlesztő torna. Pl. egy zenélő tanuló autót (ami alapból húszezer forint) hétezerért megvettem használtan az interneten. Egyszerűen nem lenne lelkiismeretem ennyi pénzt kiadni játékokra. Persze, fontosak, de azt hiszem a lakáshitelünk még fontosabb.
Egy gazdag Balatonparti településen élek, és itt nem számítok jómódúnak. Még ebben a környezetben is csak elvétve van 5 éves gyereknek ipodja.
Nekem ez elég röhejesnek tűnik. Meg vagy győződve saját nagyszerűségedről, miközben nem látod a fától az erdőt.
Ha 5 évesen ezt kap mit veszel neki kamaszként? Autót, lakást, nyaralót, szigetet?
Én jobban örültem volna gyerekként, de akár most is, ha abból a pénzből kiréndulni/nyaralni mentünk volna, vagy mondjuk félretehetnéd neki egy számlára, hogy támogatni tudd majd felnőttként.
Nekem inkább az jön le, hogy az 5 éves gyereked azért kap iPad-et, mert lusta vagy foglalkozni vele. Te is felnőttél ilyen nélkül, nem? Nekem van egy 3 éves lányom, de foglalkozom vele & más fejlesztő tevékenységet 'használok'. Ezzel tudod csak az a gond, hogy ha most megveszel neki ilyen dolgokat, később pedig, ha nem tudsz neki megvenni valami drága cuccimuccit, közutálat tárgya leszel nála.. Bezzeg anya akkor..biztosan nem szereted, stb.
Ne vedd úgy, hogy nekem savanyú a szőlő, de még egy 15 évesnek se való az iPad, nem hogy egy 5 évesnek.. Arról már nem is beszélve, hogy csak úgy lesznek rajta játékokat, ha az App store-ból vásárolsz neki. Ki van a feneked a nadrágból & nem gondolkozol racionálisan. A te dolgod, de hidd el, nem ettől lesz boldog a gyerek..
10 éves volt az öcsém, amikor az iPad egyáltalán, mint olyan, megjelent a kereskedelmi forgalomban. Megkapta anno karácsonyra, annyira hozzá tudott nőni, hogy a wc-re is vitte magával. Romlottak a jegyei, ezért anyánk úgy gondolta, hogy el kell venni tőle, jöttek a tipikus függőségi tünetek: remegő hiszti, stb. Visszakapta. Utána jött, hogy iPhone KELL. Megkapta, de csak úgy, hogy megígérte, tanul. Tanult is, de annyira antiszociális, hogy az valami borzalom..a mai napig. A neten éli az életét.
Unokatesóm lánya 2 évesen úgy aludt el, hogy az ágyába rakták az iPad-et, rajta valami agyament mesével. Éjszakákat nem aludt át a gyerek, közelről nézte, had' ne soroljam.
Sógornőm gyereke ugyan ezt az elvet vallotta, a lánya mára már vagdossa magát, ha valamit nem kap meg. Ha neked ilyen gyerek kell, tedd ezt. És persze számolj a következményekkel...majd pedig utólag a saját lelkiismereteddel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!