Édesapám új felesége kije lesz a születendő
gyermekemnek?
Figyelt kérdés
Szeretnénk bejelenteni a kisbaba érkezését, és mindenkinek szeretnénk egy kártyát adni: 'Gratulálunk, nagynéni lettél!' Stb. De neki nem tudjuk mit írjunk :(
Írjatok közös kártyát, és írjátok azt rá: nagyszülők lettetek.
Gondolom, amolyan pótnagyiként úgyis részt vesz majd a baba életében, így nem is túlzás egy ilyen megszólítás.
2013. ápr. 29. 13:54
2/6 anonim válasza:
Szerintem is mehet a közös kártya Édesapádnak és a feleségének. Főleg ha jó a kapcsolatotok.
Ha nem, elég édespádnak, de csak akkor, ha abszolút nem érdekel, megbántod-e a feleségét. Nagyon sértő lenne szerintem őt ennyire kihagyni, hiszen mostmár családtag.
Az egyetlen akinek, esetleg ez fájhat, az az Anyukád, neki meg nem kell az orrára kötni, milyen kártyát kapott Apukád és a neje.
2013. ápr. 29. 14:03
3/6 anonim válasza:
Nálunk is 3nagymama van, mert a szüleim elváltak és apámnak új felesége van. Nálunk ő mostohanagymama. Amúgy van 2 mama, őt meg a nevén szólítjuk
2013. ápr. 29. 14:12
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Abszolút jó a viszony, de soha nem "viselkedett" az anyámként, én sem kezeltem annak. Mindig a keresztnevén szólítjuk, ezért sem tudom hogy 'illene'. A közös kártya nem rossz, bár tudom hogy mindenkinek az esne a legjobban, ha személyesen kapná :) Lehet hogy nagymamát írok, aztán majd megvárom a reakcióját, és "helyesbítek" ahogy a szituáció kívánja. :))
2013. ápr. 29. 14:21
5/6 anonim válasza:
Írhatsz nyugodtan nagymamát is. Úgyis akként fog funkcionálni. Ha Neked nem is viselkedik Anyaként, gondolom már felnőttként ismert meg, vagy legalábbis nagylányként, a te gyereked szemében ő is nagyi lesz, hiszen a nagypapa felesége. Legföljebb átadáskor két szóval jelzed, megtetted tiszteletbeli nagyinak. (Sőt, ha van humora, akár ezt is ráírhatod a kártyára. :)
2013. ápr. 29. 14:41
6/6 anonim válasza:
1: Kedves xy! Örömmel tudatjuk veled is, hogy kedves férjed nagypapa lesz!
2: Kedves xy! Örömmel tudatjuk veled, hogy gyermekáldás előtt állunk, reméljük hogy igazi nagymamaként számíthatunk rád!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!