Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most komolyan nincs mas...

Most komolyan nincs mas lehetosegem, csak sirni hagyni? Jol jonne egy ket tanacs, otlet, barmi.

Figyelt kérdés

20 honapos fiam, kikeszit minket. 1 honapja vagy akar tobb, elkezdte a nem alvosdi korszakat, amit mar igazan nehezen viselunk a parommal mert egyaltalan nem alszunk ejjel, igy hulla faradtak vagyunk mar. Plusz dolgozunk mindketten igy a munkahelyunkon mar majdnem alszunk.

Este 9kor elalszik alszik hajnali 1ig es akkor mint a svajci ora pontosan felebred, es torka szakadtabol uvolt. Atmegy az apja, ot uti vagja, sir tovabb, atmegyek, nalam egy masodperc alatt csendben lesz, es itt jon a legrosszabb. Visszateszem az agyaba, alszik, de ahogy kijovok a szobajabol ujra ordit, visszamegyek csend, es ezt jatszuk reggelig.

Atvittem a mi agyunkba, hogy ha a kisagyban nem alszik, akkor aludjon velunk, de a mi agyunkban csak jatszik, es rugdossa az apjat. Huzza a kezem hogy menjunk az o szobajaba, megyek vele. Nagyon sokszor aludtam a kisagyban vele, de mar nem birom. Nagyon kenyelmetlen, es iszonyat faraszto ugy aludni hogy a fiam kozben ram maszik. Levettuk a kisagy racsot, es odafekudtem melle a foldre. Gondoltam ha elaludt majd kijovok a szobajabol, de sajnos ahogy kilepek a szobabol azonnal iszonytos orditasba kezd.

Na de ez igy nem mehet tovabb, alszok a foldon mig a fiam jot alszik. A maganeletunk a parommal romokban.

Na szoval, bocsi hogy hosszu lett, de akivel beszelgetek mindenki azt tanacsolta hogy hagyjam sirni, par nap es megszokja. Most komolyan ez bevalik? volt aki probalta?

Vagy valami mas otlet?

2013. nov. 7. 10:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem ment az,hogy hagyom sírni,egyszer próbáltam 12 percig bírtam, a szívem szakadt meg,bár ennyi idősen,nálunk már nem volt ilyen probléma.Nektek még jó ebben a korban a kiságy?Mi nagyon hamar vettünk gyerekágyat,mert a lányom egyszerűen nem tudott benne kényelmesen aludni.A gyerekágy mellé oda tudtam kuporodni,éjjeli lámpánál elolvasok neki egy mesét simogatom,és ez nálunk bevált.Tudom fárasztó,de ez van.Megvárom míg jó mélyen elalszik,csak aztán megyek ki,ha hamar kimegyek ő is észreveszi...és amúgy alig várta,hogy az új ágyban aludhasson,mondtam neki,hogy ő már egy igazi nagylány stb. stb.,és ha neki nincs kedve ott aludni,majd én alszok ott,viccelődtünk vele,nálunk ez vált be.
2013. nov. 7. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

A kicsi a közelségedre vágyik. Kicsi még nagyon, és ahogy írod, dolgozol. Tehát sokat lehet nélküled, pedig neki te vagy még a világ közepe, a biztonság. Ha sírni hagyod, pár nap alatt és sok sírás után megtanulja, hogy nem számíthat rád. Persze egy idő után már nem fog sírni, de nyomot hagy a lelkében ez a rideg-tartás. Ő érző, kiszolgáltatott kis emberke, akit te vállaltál, és el kell fogadnod, hogy szüksége van rád.

A te szemszögedből is megértem a dolgot, fizikailag és érzelmileg is rendkívül megterhelő lehet, hogy kicsi gyerek mellett dolgoznod kell, és még aludni sem tudsz rendesen:(

Nálunk az vált be, hogy este a kicsit mindig az ágyába tettem le aludni. Mikor felébredt és sírt, egyből áthoztam hozzánk a nagy ágyba. Hogy ne közénk tegyem, leesésgátlót szereltünk az ágyra, így mellettem van ő is és a férjem is. Félhomályt hagytunk, átöleltem, simogattam, ettől megnyugodott és visszaaludt. Egyre hamarabb. Most már 3,5 éves, már egyedül átjön éjjel vagy csak hajnalban, mellém fekszik, sokszor már fel sem ébredek rá. 2 évesen már leesésgátlós heverője volt, ez is sokat segített a dolgon, hogy jobban érezze magát az ágyában.

Az is számot tevő, hogy mennyi figyelmet és törődést kap napközben. Ha csak este tudtok együtt lenni a munka miatt, akkor is tegyél félre mindent, és figyelj rá intenzíven legalább 1 órát. Játssz vele, énekelj vagy mesélj neki. Ezeknek a dolgoknak jótékony hatása van a kicsire, oldja bennük a napi feszültségeket. Ne adj neki olyan ételt, ami éberséget okoz, mint pl. kóla, csoki, fekete tea, kakaó... A mézes langyos tej nyugodt alvást biztosít, vagy a babáknak való rooibos tea. De szerintem leginkább itt a lelki feszültségek rendbe tételéről van szó, amit figyelemmel, szeretgetéssel, testközelséggel tudsz feloldani a kicsiben. A hiányod éjjel jön ki rajta. Ne aggódj, maradj higgadt. Ha megértéssel fordulsz felé, hamar meg fogod oldani a dolgot! Sok sikert!

2013. nov. 7. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
2-es leírt mindent, szüksége van rád a kicsinek, így mutatja ki. Magadat add neki.
2013. nov. 7. 15:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

De nem teljesen olvastatok akkor vegig. Nem marad meg ha az en agyamba teszem, nekem kell a kisagyban aludni. Az nem eleg neki ha ott alszok a foldon. Ki birja ezt hosszu tavon. Nem egesz nap van bolcsiben. Delutan 1kor hozom haza, es utana csak en vagyok vele. Utana csak a kezemben van el, este 9ig. Lepni sem tudok nelkule, mindent vele csinalok. Nem is ezzel van bajom hanem azzal hogy ejszaka mar nehezen birjuk hogy sir ha nem lat, de ha ott vagyok vele nevet es jatszik. Nem akarom sirni hagyni, nincs szivem hozza, de valamit tennem kell. Az sem normalis hogy a foldon kuporgok, vagy belepreselem magam a kisagyba.

Normalis gyerek agyat mar probaltuk allandoan kijon az agybol jatszik, es egyaltalan nem alszik. leesesgatlon pedig mar egyszer atesett, mert felallt a kisgyabol es gondolta kimaszik.

2013. nov. 7. 18:01
 5/8 A kérdező kommentje:
20 honapos- miert adnek neki kolat, fekete teat???? eszembe se jutott. csokit szokott kapni, de nem lefekves elott. Normalisan vacsorazik, megis ejszaka jatszik, es bohockodik.
2013. nov. 7. 18:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Figyelem, szeretgetes ez mind megvan. Imadom es tudja hisz allandoan bujik, puszilgatom szo szerint lesem minden kivansagat, mindent megengedek, tudja velem barmit megtehet,nem szolok ra. Tenyleg csak erte vagyok, de ezt mar nehezen viselem hogy honapok ota nem alszok semmit. Az egesz delutanom az ove, setalunk, jatszunk, olvasok neki, mindent hogy jol erezze magat. Ennel tobbet mit tehetnek meg?
2013. nov. 7. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:

1.ötlet vigyetek be a kisagyat a ti agyatok mellé így mégsem köztetek aludna de veled lehetne

2.ötlet tegyetek be plusz ágyat neked a gyerekszobaba és ha hív vele alszol tovább.

En mindkét fiammal együtt aldzom,férjem külön.hazaseletunk jó ed a gyerekeknek is jó. Pontosabban együtt aludtam,most a kicsi 3 éves és már nélkülem alszanak emeletes ágyban.szóval olyan hamar eltelik amíg kicsik ed csak veled akarnak aludni.

Most várjuk a 3.at és ha olyan lenne akár az összes gyerekkel együtt aludnek a nyugodt alvás érdekében.

Az első gyereknél meg en is vaskalapos voltam és néha hagytam sírni de már nagyon bánom.

2013. nov. 7. 23:08
 8/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok ismét. Rászokott hamar, hogy mellé bújtál a kiságyba, így most követeli, elvárja. Szeretettel le tudod szoktatni, ha melléd veszed és összebújsz vele. Majd megszokja. Legyél következetes! Ha játszik alvás helyett, finoman fektesd le és mondd neki, most alvásidő van, éjszaka van, éjszaka nincs játék. Ezt lehet, hogy rengetegszer kell megtenned egy éjjel, de legyél türelmes, majd megérti, hogy nincs apelláta. Kedves, de határozott!

Fekve hagyhatod kicsit játszani, de te aludj közben, ne vegyél részt benne. Ha fegyelmezed meg kínlódsz vele, neki az is figyelem, tehát eléri, amit akar. Csak mivel ez negatív figyelem, nem tesz neki jót érzelmileg.

Nem mondta senki, hogy kólát adsz neki, ez csak egy javaslat volt, mivel sajnos sokan vannak, akik adnak a kicsinek.

A délutánokra is azt javasolnám, ha úgy érzed hogy eleget szeretgetted, hagyd őt kicsit unatkozni vagy ellenni magában. Ezt meg kell tanulnia, hogy eljátsszon magában, de neked kell erre rávezetni. Hagyd önállósodni.

Ezek megint csak javaslatok, mivel nem ismerem a lehetőségeidet és pontosan a helyzetedet, így csak javasolni tudok.Tehát nem azt írtam, hogy nem hagytad önállósodni.....!

Fontos a szabályok felállítása, és ehhez ragaszkodj. Ha dolgod van, várnia kell /türelem gyakorlása/, ha épp fáj a fejed vagy fáradt vagy, játsszon el egyedül /lojalitás gyakorlása/, a játékokat neki kell elpakolni /önállóság és felelősség gyakorlása/, ha éjszaka van, nincs játék /napirend/.... Hidd el, ő okosabb, mint hiszed és feszegeti a határokat. Ha hagyod, rámész idegileg és neki sem teszel jót vele. Ha nincsenek szabályok, a gyerekek biztonságérzete felborul és szétcsúsznak. De sírni ne hagyd, hacsak nem hiszti az a sírás, mert akkor ne reagálj rá pár. Csak ha átcsap sírásba.

2013. nov. 8. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!