Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem az orvostól, védőnőt...

Miért nem az orvostól, védőnőtől kérdeztek?

Figyelt kérdés

Nem kötözködés.

Nagyon sok orvosi eljárással, lelettel, stb. kapcsolatos kérdést látok itt, és érdekel, hogy ezekek miért nem lehet a megfelelő szakemberrel megbeszélni? Ennyire nem kommunikatívak a nőgyógyászok/védőnők/gyerekorvosok...? Erre készüljek ha megszületik a gyermekem, hogy csak a saját magam áltsl beszerzett infókre hagyatkozhatok? Tényleg ennyire rossz a helyzet?

2013. okt. 18. 09:24
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
(bocs a néhány gépelési hibáért)
2013. okt. 18. 09:26
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén? Igen. Sajnos igen. Ha az akkori (3-4) orvosomra hagyatkozom, akik normál kivizsgálást sem kértek, csak felszíneset, majd az egyik közölte, hogy szinte reménytelen eset vagyok, de minimum komoly stimuláció és műtét vár rám, akkor talán még ma sem vagyok édesanya. Itt, ezen az oldalon olvastam először az egyik nő laborértékei alapján a MensMentisről és az IR korrekt hármas (négyes) kezeléséről. Ha ez nem történik meg, talán ma meddőnek vagyok titulálva, és nem fogyok közel 30kg-t, nem vagyok egészséges, és nincs a csodálatos kisfiam sem. Egyet megtanultam ebből: segíts magadon...!
2013. okt. 18. 09:29
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Szia, szerintem senki nem veszi szent írásnak, amit itt leírnak más anyukák, csupán kíváncsiság, tapasztalatcsere miatt tesznek fel orvosnak szánt kérdéseket. Amúgy az is igaz, hogy sok orvos/védőnő siet, kapkod, felületes, mi pont ezért váltottunk 1 évesen gyerekorvost is. Rengeteg hasznos, jó tanácsot lehet olvasni, persze butaságokat és túlzásokat is, de józan paraszti ésszel azért ki lehet ezeket válogatni. Nekem is megnyugtató volt például, hogy amikor voltam az első ultrahangon, az orvosom szinte semmit nem mondott, csak kiadta a leletet, itt nyugtattak meg az anyukák, hogy minden a legnagyobb rendben van. Ott az orvosnál zavaromban, izgalmamban minden kérdést elfelejtettem.
2013. okt. 18. 09:30
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem egészen így van. Csak van olyan, hogy annyira örülsz, hogy megvan egy lelet, hogy elfelejtesz rákérdezni a dokinál, vagy csak megerősítésre vársz olyantól akinek ugyanolyan lelete van/volt, esetleg akkora pörgés volt a dokinál/védőnőnél, hogy nem volt képed még plusz kérdésekkel zaklatni stb

Sok oka lehet.

Az más kérdés, hogy elvileg a szakembereknek, legalábbis egy orvosnak biztosan kötelessége tájékoztatni egy lelet eredményéről csak ugye a sok évi tapasztalat ez egészségügyben... Sokan érzik úgy, hogy a beteg már mindent tud és neki nem kell mondania semmit.

2013. okt. 18. 09:31
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
Van úgy, hogy az orvos annyira bunkó, és annyira látszik rajta, hogy csak arra vár, hogy végre kihúzzak tőle, hogy az embernek se mersze, se kedve nincs kérdezni.
2013. okt. 18. 09:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekünk a gyerekorvosunk egy hülye, nem tudom, hogy szerezte a diplomáját, de nagyon sok gyereket félrekezelt már, akik a Heim Pálba kötöttek ki, most is van ellene egy feljelentés. Szerencsére sikerült váltanunk, de akik hozzá járnak, nagyon bizonytalanok, mert nem tudják, hogy a kicsijüknek mikor fog rossz vagy felesleges gyógyszert felírni. Amíg nincs lehetőség eljönni egy ilyentől, inkább más anyukákat kérdeznek.
2013. okt. 18. 09:48
 7/13 anonim ***** válasza:

Sokan vannak, akik nem magándokihoz járnak, hanem SZTK-ba, ...onnan szinte szó nélkül "vágják ki" az embert sajnos.

Én inkább tapasztalatcsere miatt szoktam kérdezősködni, komoly orvosi kérdésem nem nagyon volt.

2013. okt. 18. 09:52
 8/13 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalat, hogy igen borzasztó a helyzet.

Ha nincsen magánorvosod. Sokszor még akkor is.

Egy sztk-s orvos nem fog neked telefonszámot adni, hogy hívogasd nyugodtan, ha véreznél menj ügyeletre. Ha kapsz egy leletet nem futhatsz csak úgy be hozzá. Kérj időpontot, 3 hét múlvára kapsz is!! Első babánál nehéz, mert nem tudod pontosan mikor hova kell bejelentkezned. Nekem így sikerült a 14. héten eljutnom a 12. heti ultrahangra magánúton.

Persze majd a következő babánál már tudni fogom hogy előre kérjek időpontot mindenre.

Kb 7 hetesen magándiagnosztikán voltam a 0. UH-n. Utána kértem időpontot az sztk-ba, 9 hetes lettem mire oda jutottam. kaptam beutalót vérvételre, és egy pontosabb ultrahangra, mire megcsináltattam 11 hetes voltam majdnem. És ugye ezekkel kellett volna visszamennem és akkor kaptam volna beutalót a 12 hetes genetikai UH-ra. Persze csak mire időpontot kaptam az sztk-s dokihoz elmúltam volna 14 hetes (mert nyár, meg szabadságolás, meg stb..) megkapom a beutalót, mire azzal kapok időpontot genetikai UH-ra....mehettem volna a középidősre.

Így felkerestem egy magándiagnosztikát ismét, de sajnos csúszásban voltam 14 hetesen mentem. Szerencsére így is sak 1,6 mm volt a tarkóredő.

És ez megy.

Úgyhogy végül én 24 hetes korig magánba járok, utána visszamegyek sztk-ba.

2013. okt. 18. 10:03
 9/13 anonim ***** válasza:

A védőnőre elfelejtettem reagálni: Ő nem orvos, ő hiába mondja neked a kérdéseidre a választ, akkor leszel nyugodt, ha orvos mondja.

És kétségbeesetten jönnek a netre a kismamák.

Sajnos senki nem foglalja össze a terhesgondozást. És minden városban másképpen működik. Az én orvosom a védőnőhöz küldött vérvételes papírokért, beutalókért, a védőnő meg az orvosomhoz.

Én meg inkább elmentem a háziorvoshoz..

2013. okt. 18. 10:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerencsére nekem nincs ilyen rossz tapasztalatom.

Sztk-ba jártam. Minden leletemről még akkor fel lettem világosítva, a terhesgondozáson is volt, h 1 órát voltam bent, m mindent alaposan elmondtak. Én ha kaptam egy papírt az orvostól, megnéztem, megkérdeztem, mi van. Egyszer sem volt velem bunkó sem a védőnő, sem az orvos, mindig mertem kérdezi és válaszoltak is. Pedig nem magánrendelés volt, sztk! Nem kellett 3 hetet várni a nőgyógyászhoz, pedig Bp-n lakom. Simán ha odamentem, aznap fogadtak is. Szerencsére nem volt semmi vészhelyzet terhesség alatt, de ha lett volna, akkor is kórházba megyek , nem az orvosomat próbálom hívogatni, h normális-e ha pl vérzek.

Amikor meglett a baba, akkor a védőnőt hívtam, ha vmit nem tudtam. Itt meg nem a gyk-ról tájékozódtam, hanem olyan oldalakról, amit szakemberek írtak.

Ez a gyk szerintem tapasztalat cserére jó. Ha hasonló problémája van vkinek, pl kezelés, betegség , meg tudja beszélni, meg infókat szerezni, ahogy asszem az első hsz is írta. Szóval erre tök jó. Meg a mit adjak a gyerkemre 15 fokban, meg milyen kaját adjak neki ha...stb stb.

De szerintem komolyabb dologra ez nem jó. Főleg a sok-sok rossz indulatú ember miatt sem.

2013. okt. 18. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!