Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szúrhattál ki a gyerekedd...

Hogy szúrhattál ki a gyerekeddel ennyire? - kérdezték már tőled idegenek, miután a gyermeked bemutatkozott?

Figyelt kérdés

Mert én így jártam, és borzasztóan rosszul esett. Elmesélem a sztorit.

Azért azt előre bocsájtom, hogy nem Kovács Afrodité Rökamié a gyerekem. Adva van egy közepesen hosszú, ámde kötőjellel, angolosan írt külföldi vezetéknév. Ami ugye fix. Ehhez választottunk egy szimpla három betűs keresztnevet, amit ráadásul direkt fonetikusan anyakönyveztettem, a könnyebb kiolvashatóság érdekében.

Tehát egyértelmű, hogy a vezetéknév a kiszúrás, de hát könyörgöm, azzal nem tudtunk mit kezdeni, van és kész :)

Ha jártál már így, hogyan reagáltál?

2012. jún. 9. 23:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
1%
dupla vezetéknév? az tényleg kiszúrás a gyerekkel
2012. jún. 9. 23:28
 2/21 anonim ***** válasza:
81%
Viccesen válaszolj vissza, hogy milyen igaz, a Kis Pista mennyivel jobb lett volna.
2012. jún. 9. 23:31
 3/21 anonim ***** válasza:
76%

Könnyebb lenne véleményt mondani,ha legalább a keresztnevét tudnánk.

Egyébként nem,ilyen még nem volt,csodálkozom is rajta,manapság már annyi féle fajta név van,kezdve az ősmagyar neveken át az egészen különleges,keleties,meg külföldi neveken át,hogy nem nagyon van már min csodálkozni.Mondjuk azért van,tény,de nagyon kevés...

2012. jún. 9. 23:31
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem dupla a vezetéknév, csak az arab nevekre jellemző Al-... módon kezdődik. Mellesleg a keresztnév Núr.
2012. jún. 9. 23:42
 5/21 anonim ***** válasza:
7%
Ha itt éltek, akkor magyar keresztnévvel jobban járt volna a gyerek.Akkor tudnák,hogy félig magyar. A Núr nagyon idegen
2012. jún. 9. 23:46
 6/21 anonim ***** válasza:
47%
*tehát szerintem a keresztnévre gondoltak
2012. jún. 9. 23:46
 7/21 anonim ***** válasza:
12%
*hogy fogjak ezt becézni? Nurika? jajj
2012. jún. 9. 23:47
 8/21 A kérdező kommentje:

Nem szerettünk volna magyar keresztnevet, az apja vallási megfontolásból, én pedig azért, mert szerettem volna, ha keresztnevében is tovább viszi a "másikfajta" származását, ha már az anyanyelve magyar.

Azonkívül nekem nagyon nem passzol a kép, ha egy ránézésre félvér vagy teljesen nem magyar kisgyerek magyar nevű. Van az oviban két kínai kisfiú, Dávid és Milán. Nekem ez olyan furcsa.

Azonkívül nem értek egyet a logikával, hogy adjunk olyan nevet, ahol élünk. Ha én magyarként kiköltöznék külföldre, nem adnék a gyerekemnek helybéli nevet, a gyökerek miatt.

Amúgy a pasas aki ezt mondta nekem, a vezetéknévre gondolt, mert utána felhozta a sajátját is példának, hogy a mi esetünk olyan mint az övéké.

2012. jún. 9. 23:52
 9/21 A kérdező kommentje:

Kedves 83%os, nem azért tettem fel a kérdést, hogy fikázd a gyerekem nevét.

Amúgy meg a "hogy fogják ezt becézni" kérdésed eléggé tirpák, lévén, hogy a gyerek már régen megszületett, tehát már becézzük valahogyan.

2012. jún. 9. 23:54
 10/21 anonim ***** válasza:
79%
Kötözködő emberrel nem kell foglalkozni. Nekem eszembe nem jutna más gyerekének a nevét leszólni. Különben Nurinak becézve szerintem nagyon aranyos
2012. jún. 10. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!