Hol várakozol pl. a bárányhimlős gyerekeddel az orvosi
rendelőben?
1/14 A kérdező kommentje:
Az is érdekelne, hogy aki beviszi a normál váróba, miért teszi? Nincs elkülönített váró, vagy nem tudtok róla, hogy van, és használni kéne, vagy nem gondoltok a többi gyerekre és felnőttre? (Pl. kistestvérrel várandós anyukára, akinél végzetes is lehet egy fertőzés)
Én nem vittem sehova mert nem szabad,de ha kellett volna akkor kihivtam volna dokit.
2011. márc. 7. 16:04
Igen, Én ügyelnék rá, mert fordított esetben Én sem örülnék, ha fertőző beteg gyerekkel kellene egy helyiségben lenni a gyerekemnek! De szerintem ennek teljesen természetesnek kellene lennie!!
2011. márc. 7. 16:05
soha nem vittem a gyereket rendelőbe, mindíg az orvost hívtam ki. Fizetni kell, de szerintem egy váróban csak elkap mindenfélét, meg betegen nem is ücsörögnék ott vele.
2011. márc. 7. 16:05
5/14 A kérdező kommentje:
Sajnos egyáltalán nem természetes egyeseknek.
Egyszer a tömött váróban velünk szemben várakozó kisfiú anyukája kb. fél óra elteltével röhögve mesélte, hogy ja, ők egyébként azért jöttek, mert bárányhimlős a gyerek...
Ami a legdurvább, az apuka orvos, de nem volt képes felhívni butácska felesége figyelmét, hogy ne üljön be a tömegbe a gyerekkel.
Fertőző elkülönítő váróterem? Ilyen létezik? Még soha sem találkoztam vele. Szerintem én vagy kihívnám az orvost vagy telefonon oda szólnék, hogy megyek és esetleg a rendelés vége előtt 10 perccel érkezem hívjon be. Nálunk nincs sehol ilyen spec. váró. Most lett kész az új házi orvosi rendelő, a gyerekorvosi rendelő sem régi, de egyikben sincs ilyen váró.
2011. márc. 7. 16:36
7/14 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy van, csak nem tudsz róla. Általában kívülről van külön bejárata. Amerre én eddig jártam gyerekorvosi rendelőkben, ott mindenhol volt ilyen. Vidéken is, kisvárosban a nagyszülőknél.
Ügyelek rá, nem viszem semmi gyanús kiütéssel a gyerekeimet a többi közelébe. Elvileg kötelező minden orvosi rendelőbe egy elkülönítő.
2011. márc. 7. 16:45
Szia!
Ez a kérdés nálunk pont ma volt aktuális. Volt pár pötty a fiamon.Gondoltam kiütés. Ezért elvittem orvoshoz. Nálunk van fertőző váró, pedig falun lakunk. Onnan mentünk be a doktornőhöz. Gondoltam , hogy rendes vagyok, mert föl se merült bennem, hogy ez bárányhimlő, de a biztonság kedvéért külön mentünk. Erre letolt a doktornő, hogy a vizsgálóba sem szabadott volna bemenni (pedig ő hívott be), ha tudom, hogy ez az(nem tudtam, azért mentem, hogy megtudjam, ráadásul egyik ismerősünknek sincs bárányhimlője). Ő jött volna ki a váróba. Utánunk letakarították bent a vizsgálót, meg mindent meg még a várót is.
2011. márc. 7. 16:48
Nallunk is van ilyen varoterem. Nallunk sosem szabad a rendelobe vinni ahol sokan varakoznak. Kivulrol van kulon bejarata es ilyenkor nem is rendes doki rendelojebe megy a gyerkoc hanem van kulon 2 rendelo szoba es ide jon at a doki. A tobbi helyen eseteleg egeszseges babakat oltanak, ujszulotteket visznek a 6 hetes vizsgalatra, receptere varnak, vervetelre... Soha nem ott kellett varni. Influenza gyanu eseten sem lehet oda bemenni. A dokit kell hivni elobb idopontert es ha o ugy gondolja, hogy fertozhet a gyerkoc akkor mindig mondja melyik ajton menjunk be es varjunk.
2011. márc. 7. 16:48
Kapcsolódó kérdések: