Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szúrhattál ki a gyerekedd...

Hogy szúrhattál ki a gyerekeddel ennyire? - kérdezték már tőled idegenek, miután a gyermeked bemutatkozott?

Figyelt kérdés

Mert én így jártam, és borzasztóan rosszul esett. Elmesélem a sztorit.

Azért azt előre bocsájtom, hogy nem Kovács Afrodité Rökamié a gyerekem. Adva van egy közepesen hosszú, ámde kötőjellel, angolosan írt külföldi vezetéknév. Ami ugye fix. Ehhez választottunk egy szimpla három betűs keresztnevet, amit ráadásul direkt fonetikusan anyakönyveztettem, a könnyebb kiolvashatóság érdekében.

Tehát egyértelmű, hogy a vezetéknév a kiszúrás, de hát könyörgöm, azzal nem tudtunk mit kezdeni, van és kész :)

Ha jártál már így, hogyan reagáltál?

2012. jún. 9. 23:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igazad van, de sajnos mindig kiakadok ha valaki kötözködik :)

Amúgy nem is Nurinak becézzük :D

2012. jún. 10. 00:14
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
És megjegyezni is könnyű. Nekem tetszik, akár hogy becézitek.
2012. jún. 10. 00:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kínai kisfiút hallottam, hogy Hunornak hívták. Azt én is furcsálltam, jobb így.
2012. jún. 10. 00:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hunor nevű ázsiai kisfiúval már én is találkoztam, az mondjuk tényleg vicces volt :D
2012. jún. 10. 01:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

teljesen mindegy, hogy hívnak valakit, ilyet nem mondunk. Talán nagyon extrém esetben, amikor esetleg más jelentést tartalmaz a két név együtt. (Bár szerintem kultúrált ember akkor sem hívja fel erre a figyelmet, megjegyzi magában és kész.)

Én elég nagyszájú vagyok, egyszerűen visszakérdeznék, hogy te meg hogy lehetsz ekkora paraszt.

2012. jún. 10. 07:45
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeimnek és 2 vezetékneve van. Mitől jobb az, ha a keresztnév a dupla?? Hivatalos papírokon így is, úgy is le kell írni a teljes nevet.

Én szeretem a különleges nevű embereket. A gyerek meg ezt szokja meg.

Én inkább azt nem értem, hogy ha valakinek tucat vezetékneve van, akkor miért kell mellé ugyan olyan keresztnév. Pl legalább négy Szabó Lucát (bocs a név viselőitől) ismerek, és mind 5 év alatt van. Szerintem inkább az olyan név kiszúrás a gyerekkel, amiből a telefonkönyvben is öt oldal van.

2012. jún. 10. 08:17
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
Én is jártam hasonlóan,új fiú jött az oviba ahová a lányom jár.Apuka megjegyezte hogy a kisfiú mesélte mi történt az első nap,és említette a lányom nevét is.Kétszer is megkérdezte mert azt hitte viccel a gyerek,ilyen név biztos nincs is.Következő nap apuka ezt elmesélte nekem és kérdezte hogy lehet adni ilyen nevet a gyereknek.Hát én is visszakérdezhettem volna,hogy lehet ilyen paraszt hogy nem tartja magában a véleményét.Az ő egyik fiát Bélának hívják,ami meg nekem nem tetszik.Bunkóság megszólni a más választását,senkinek semmi köze hozzá.Szerintem egyébként jó a név amit adtatok,igen az lenne furcsa ha magyar neve lenne véleményem szerint.A vezetéknév meg adott.Az nem kiszúrás.
2012. jún. 10. 08:18
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem meg egyáltalán nem kiszúrás, ha Al-..... a gyerek neve, ezzel mit lehet tenni ? Ezt jó gyöpös emberek szólják meg, ha egyszer ez a vezetéknevetek....
2012. jún. 10. 08:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem már kérdeztek ilyent, miután megmondtam a kislány nevét. Rosszul esett, de mosolyogva mondtam, hogy nekem ez tetszett és tetszik a mai napig is.

A kislányodnak szerintem szép neve van, és tényleg hülyén hangzana ha egy arab családnévhez tennétek egy magyar keresztnevet.

2012. jún. 10. 14:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is arab férjem van és két kisfiunk van - az arab vezetéknév mellé mindketten kaptak egy arab és egy ősmagyar keresztnevet. Szerintem jól cseng, sőt, eddig az ősmagyarra is sokan azt hitték, hogy arab név, mert ritka. Amúgy meg hiába fikázza, a vezetéknév adott, azzal vajmi keveset lehet tenni.
2012. jún. 10. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!