Hogy döntenétek ebben a helyzetben? Karrier vagy család? Kislányom most 10 hónapos. Pár hónapon belül döntésre kellene jutnom. (Bővebben lent)
Nem attól lesz jó a kapcsolatod a gyerekeddel, ha 3 éves koráig sehova nem engeded.
Az oviban van egy kislány 2,5 évesen kezdte a bölcsit, egy helyre járt a kislányommal, nem barátkozott senkivel, állandóan sírt az anyja után, most 6 éves, óvodás, a mai napig ő az aki egyedül homokozik, egyedül játszik, soha senkivel nem láttam még. Ez szerintetek jó?!
Szerintem sokkal nyitottabak, jobban szocializálódnak azok a gyerekek, akiket nem sajátít ki az anyjuk és engedi, hogy közösségbe menjen.
Nem tudom, a nem családbarát munkaidő mit takar, mert ha mondjuk azt, hogy nem érsz be érte a bölcsibe, de 5-re, fél 6-ra otthon vagy, az teljesen ok, de ha este 8-ig tart és max fürdetésre érsz haza, az más tészta, úgy tényleg nem vállalnám én sem.
En teljesen megertelek, hogy szukseged van mar szellemi kihivasra, elismeresre a munakhelyeden. Az utolagos hozzaszolasodbol is ezt latom. Szerintem te ebbe az iranyba hajlasz, azonban a lelkiismereted ezt nem engedi es buntudatod va.
En a helyedben megprobalnek mar most, tobbszor egyeztetni a munkahelyemmel a lehetosegekrol. A nem csaladbarat beosztast lehet hogy tudnak kicsit igazitani hozzad ugy, hogy el tudj menni a gyermekedert az oviba.
Ertem, hogy ez szamodra nem csak a penzrol es a karrierrol szol. Ha meg tudod teremteni az egyensulyt a munka es a maganelet kozott (ugy, hogy tenyleg arra torekedsz, hogy meg tudj egyezni a munkaltatoddal), akkor ez a dolog tud mukodni. NEM leszel rossz anya, ha visszamesz, akkor sem, ha nem csak a penzert teszed, akkor sem, ha a gyermek csak masfel eves. Szerintem.
Ne orlodj azon, masok mit gondolnak. Beszelj a ferjeddel errol tobbszor es a munkaltatoddal. Az lesz a jo, amit magadban helyesnek erzel.
Semelyik országban nincsenek otthon ennyit a gyerekekkel. Mégis felnőnek, boldogok. Biztos, hogy a nálunk annyira erőltetett 3 év megalapozott?
Szinte mindenhol fél év után visszamennek dolgozni, maximum egy év, de ez már ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!