Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy döntenétek ebben a...

Hogy döntenétek ebben a helyzetben? Karrier vagy család? Kislányom most 10 hónapos. Pár hónapon belül döntésre kellene jutnom. (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
A munkahelyemen óriási változások lépnek életbe jövő júliustól. Óriásit léphetnék előre, de legalábbis az otthagyott munkámat visszakaphatnám. (ez utóbbi min. 300ezer Ft/hó+juttatások) De még akkor is csak 1,5 éves lesz a pici. Teljesen tanácstalan vagyok: hagyjam ki a lehetőséget és ki tudja milyen állást kapok később, de legalább a családommal lehetnék, vagy éljek a lehetőséggel, de a kisebbik lányom fontos életszakaszában nélkülöznie kell? Még hozzá jön, hogy a munkaidő nem éppen "családbarát". Valószínűleg keresni kell valakit, aki értük megy az óvodába, bölcsődébe.
2013. okt. 16. 11:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%

Nem attól lesz jó a kapcsolatod a gyerekeddel, ha 3 éves koráig sehova nem engeded.

Az oviban van egy kislány 2,5 évesen kezdte a bölcsit, egy helyre járt a kislányommal, nem barátkozott senkivel, állandóan sírt az anyja után, most 6 éves, óvodás, a mai napig ő az aki egyedül homokozik, egyedül játszik, soha senkivel nem láttam még. Ez szerintetek jó?!

Szerintem sokkal nyitottabak, jobban szocializálódnak azok a gyerekek, akiket nem sajátít ki az anyjuk és engedi, hogy közösségbe menjen.

Nem tudom, a nem családbarát munkaidő mit takar, mert ha mondjuk azt, hogy nem érsz be érte a bölcsibe, de 5-re, fél 6-ra otthon vagy, az teljesen ok, de ha este 8-ig tart és max fürdetésre érsz haza, az más tészta, úgy tényleg nem vállalnám én sem.

2013. okt. 16. 13:31
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

En teljesen megertelek, hogy szukseged van mar szellemi kihivasra, elismeresre a munakhelyeden. Az utolagos hozzaszolasodbol is ezt latom. Szerintem te ebbe az iranyba hajlasz, azonban a lelkiismereted ezt nem engedi es buntudatod va.

En a helyedben megprobalnek mar most, tobbszor egyeztetni a munkahelyemmel a lehetosegekrol. A nem csaladbarat beosztast lehet hogy tudnak kicsit igazitani hozzad ugy, hogy el tudj menni a gyermekedert az oviba.

Ertem, hogy ez szamodra nem csak a penzrol es a karrierrol szol. Ha meg tudod teremteni az egyensulyt a munka es a maganelet kozott (ugy, hogy tenyleg arra torekedsz, hogy meg tudj egyezni a munkaltatoddal), akkor ez a dolog tud mukodni. NEM leszel rossz anya, ha visszamesz, akkor sem, ha nem csak a penzert teszed, akkor sem, ha a gyermek csak masfel eves. Szerintem.

Ne orlodj azon, masok mit gondolnak. Beszelj a ferjeddel errol tobbszor es a munkaltatoddal. Az lesz a jo, amit magadban helyesnek erzel.

2013. okt. 16. 14:13
 23/26 anonim ***** válasza:
50%
Nem hagynám ki a lehetőséget,1,5 éves már nem csecsemő,és a bölcsiben jó helye lenne,és abba is gondolj bele,hogy lehet több ilyen lehetőség sosem lesz,és a gyerek jobban értékeli később ha tudjátok anyagilag támogatni,minthogy 1,5 vagy 2 évesen anyukájával van 24 órában.
2013. okt. 16. 16:31
 24/26 anonim ***** válasza:
66%
Nézz körül Magyarországon hogyan élnek az emberek... Sokan még munkát sem találnak, nem hogy jó fizetést és előrelépést ajánljanak nekik. Ha ezt most nem fogadod el valószínű vagy soha többet vagy sokáig ilyen lehetőség nem fog szembe jönni veled. Szerintem sokkal fontosabb az anyagi biztonság, mint hogy még két évig a gyerekkel otthon csücsülj. A kapcsolatotokat nem ez fogja meghatározni, ettől még szeretheted, foglalkozhatsz vele. Én nem ismerek egy embert sem, aki traumaként élte meg, hogy az anyukája visszament dolgozni, avagy nem a szülei hozták el bölcsiből/óvodából/suliból....
2013. okt. 16. 16:44
 25/26 anonim ***** válasza:
na igen de számos embert tudok aki traumaként élte meg azt,hogy nélkülöznek
2013. okt. 16. 16:49
 26/26 anonim ***** válasza:
66%

Semelyik országban nincsenek otthon ennyit a gyerekekkel. Mégis felnőnek, boldogok. Biztos, hogy a nálunk annyira erőltetett 3 év megalapozott?

Szinte mindenhol fél év után visszamennek dolgozni, maximum egy év, de ez már ritka.

2013. okt. 16. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!