Melyik aupair család mellett döntenétek a helyemben?
az elején leszögezném, h nem azt várom h helyettem döntsetek, csak érdekel mások véleménye, meg új szempontok.
Fél évre mennék, Németországba. Németül jól beszélek, ezenkívül nemrég elkezdtem finnül tanulni.
1. számú család: félig finnek, de leginkább németül beszélnek otthon, kivéve az anyuka a gyerekekkel, ő finnül, és sok mesekönyvük stb is van ilyen nyelven. 2 gyerek van, a kötelező aupair fizetést adnák 260 euró, bérletet a városba és egy nyelvtanfolyamot, valamint egy haza-vissza utamat is fizetnék. Könnyű házimunkát kéne végeznem, de nem haladná meg a havi 30 eurót. nagy előnye, h gyakorolnám a finnet, sőt nyáron elmehetnék velük 4 hétr Finnországba. Az anyuka kedves, vicces.
2, a másik család német, 2 kisfiú szintén, itt nem kéne takarítanom(ha szeretnék elvállalhatom heti 40 euróért porszívózni,felmosni heti egyszer), 300 eurót fizetnek, a havi bérleteket és a beteg biztosítást. itt sem lépné túl a heti 30 órát a munkaidőm. Az anyukával levelezek és nagyon szimpatikus ahogy kezeli ezt az egész helyzetet, érezni h nem szolgát akar.
Szerintetek melyik hangzik jobban? miért? köszönöm
20L
de ha összeadom nem biztos h jobban jövök ki. az első család az oda-vissza utamat fizetné repülővel és arrafelé nem is jár fapados. És befizetne nyelvsuliba is.(ez kb 400 euró)
Igaz a második meg a biztosítást állná(40 euró havonta) és ha ki is takarítanék akkor havi 80 euróval többet keresnék.
Igazából nem szeretném ha kárba veszne a nyelvtudásom, mármint a finn, most fél évig tanultam az egyetemen, amit végül otthagyok, de már tartok valahol belőle
van konkrét célod a finn nyelv tanulásával? Mert ha van, akkor nincs min gondolkodnod.
Ha nincs, akkor valszeg csak a kereshető összeg a leg lényegesebb, tehát csak számolnod kell.
Osztani, szorozni, kivonni, aztán mindezt összeadni, majd összehasonlítani a másik családnál kapott végösszeggel, és megvan a nyertes:)
Természetesen meg tudom indokolni. (bár hülyén fog hangzani itt-ott, leginkább az eleje :D)
1., A finnek szimpatikusabbak nekem, mint a németek.
2., Anyuka kedves, vicces.
3., Félig finnek, de leginkább németül beszélnek. Mindkét nyelvet tudnád gyakorolni.
4., Nyelviskola.
5., Hazaút fizetése.
6., 4 hét "nyaralás" Finnországban.
Ne haragudj az off-ért.
Hogy működnek ezek az aupair munkák?Hogy lehet valaki ilyen?Honnan tudnék informálódni?
Mellesleg én sem tudnék dönteni.:) De sok sikert, bármit is választasz!
huuu de jó hogy két ilyen jó ajánlatod is van :p
én utálom a német nyelvet, de a finn..<3
hát szerintem is a finn/német legyen. nagyon sok helyen keresnek több nyelven beszélő embert, szerintem jól jársz vele :)
és kimehetsz Finnországba *-*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!