Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy döntenétek ebben a...

Hogy döntenétek ebben a helyzetben? Karrier vagy család? Kislányom most 10 hónapos. Pár hónapon belül döntésre kellene jutnom. (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
A munkahelyemen óriási változások lépnek életbe jövő júliustól. Óriásit léphetnék előre, de legalábbis az otthagyott munkámat visszakaphatnám. (ez utóbbi min. 300ezer Ft/hó+juttatások) De még akkor is csak 1,5 éves lesz a pici. Teljesen tanácstalan vagyok: hagyjam ki a lehetőséget és ki tudja milyen állást kapok később, de legalább a családommal lehetnék, vagy éljek a lehetőséggel, de a kisebbik lányom fontos életszakaszában nélkülöznie kell? Még hozzá jön, hogy a munkaidő nem éppen "családbarát". Valószínűleg keresni kell valakit, aki értük megy az óvodába, bölcsődébe.
2013. okt. 16. 11:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Ha csak a karrier miatt akkor nem mennék. Ha kevés a pénzetek az más kérdés, de karriered lehet 40 évesen is, felajánlhatnak hasonló munkát akkor is. Viszont a babád ezen életszakasza csak egyszer van.
2013. okt. 16. 12:26
 12/26 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

Ha jól értem, 1,5 éves lesz a kicsi, amikor visszamennél, nyugodtan fogadd el az állást, 1,5 évesen semmi problémája nem lesz a bölcsivel. Én 2 évesen vittem bölcsibe a kislányomat, de ha lesz második babánk, 1,5 évesen nyugodt szívvel beadom, nagyon szeretett bölcsibe járni, abban a korszakban már nagyon hiányzott neki a gyerektársaság. Az anya-gyerek kapcsolat nem azon a fél éven múlik. A barátnőmnek munkája miatt 1 évesen kellett beadnia bölcsibe a kislányát, semmi problémát nem okozott a gyereknek, semmilyen hátrányt nem szenvedett.

Viszont ott van a sok "3 éves korig szigorúan otthon anyával gyerek" - akiket nem bírnak beszokatni az óvodába, mert nem tud leválni az anyjáról.

Én a helyedben elvállalnám a munkát is, ettől még ugyanolyan jó anya leszel, nekünk is szuper a kapcsolatunk a kislányommal, pedig 2 évesen ment bölcsibe. Ja, és se a bölcsiben, se az oviban nem volt gond a beszokással. :)

2013. okt. 16. 12:28
 13/26 anonim ***** válasza:
37%
Bennem felmerül a kérdés, hogy mi az egészséges, ha másfél évesen már nem hiányzik a gyereknek az anyja, nem sír utána, simán beszokik és játszik a többiekkel, vagy ha három évesen is még úgy érzi, hogy az anyja mellett a helye, és hiányolja. Talán elsőre nem látszik, sőt, kényelmes, hogy a gyerek könnyen beszokik és nem sír anya után, de én ezt nem tartom egészséges dolognak, sem az anya-gyerek kapcsolatban sem a későbbi lelki fejlődésében, amiből kimarad ez a kötődés, és ebben sok szakember véleménye is megegyezik, nem véletlenül.
2013. okt. 16. 12:33
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk divat ez a három évig otthon kotlás. Mégis, külföldön látok egészségesebb, kötődőbb családokat, nem itt Magyarországon.
2013. okt. 16. 12:36
 15/26 anonim ***** válasza:
39%
Attól is függ, ki-mit csinál otthon. A "kotlás", ha abban merül ki, hogy anyuci mos-főz-takarít, a gyereket életben tartja, akkor egyetértek, felesleges. Ha minőségi időt tölt a gyerekével, akkor viszont nem az. Én tudom magamról, hogy csak azért, hogy többet keressek, vagy a cég ranglétráján ne a hatodik, hanem a negyedik helyen álljak (csak tippelek), azért én nem mennék vissza. Más az értékrendem.
2013. okt. 16. 12:44
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindegyik oldalnak van igazsága és épp ezért nehéz a döntés. Válasszam a munkát magam miatt és a család boldogulása (nem csak anyagi) miatt, ami kihívást jelent és elégedetté tesz? Vagy maradjak itthon, hogy a gyermekeimnek boldog kisgyermekkort biztosítsak, de mellette már erősen frusztráltnak érzem magam ettől? Tényleg ilyen bűnös gondolat, hogy magamat sem szeretném 100%-ig feladni? Egy anyának tényleg a két véglet között kell választania? Csak én vagyok egyedül ezzel az érzéssel?!
2013. okt. 16. 12:48
 17/26 A kérdező kommentje:
Kedves 15. válaszoló! Értem mire gondolsz! Pont ezért nehéz döntenem, mert a maximálisat igyekszem nyújtani a családomnak (gyerkőc, férj egyaránt), nemcsak az ellátásukat. De mellette a "kisördög" nem hagy nyugodni. Dolgozni vissza kell mennem, ez nem kérdés( messze még a nyugdíj :D ) De ha már muszáj, akkor legalább képzettségemnek és képességeimnek megfelelőt szeretnék. Ez viszont nehezen összeegyeztethető.
2013. okt. 16. 12:59
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek "másolnak". A nevelés nem direktben történik, hanem látnak, figyelnek, átvesznek, indirekt módon.

Egy önmagát gyötrő, mártírként feláldozó anya ezerszer rosszabb, mint egy olyan, aki boldog.

Nálunk anyám áldozta fel magát mártírként, apám rengetegett dolgozott. Mégis vele van több emlékem, ő mosolygott többet. Kevesebb, de minőségibb időt töltött velem.

Anyám meg 30 évesen vágta a fejemhez, hogy "bezzeg ő otthon szenvedett, hogy nehogy felborítsa a napirendemet és a kis lelkem jól fejlődjön". Kösz, nem kellett volna, a lelkemnek jobb lett volna egy hektikusabb, de kiegyensúlyozottabb anya. Íyg volt egy mérsékelten neurotikus, antiszociális anyám, aki a társadalom felé mutathatta, hogy ő bizony otthon votl velem.

Igen, fejlesztett, mondókázott - de mégsem maradt meg túl sok kellemes emlékem róla. Apámról annál több, pedig néha csak heti egy napot láttam, vagy otthon dolgozott és fél szemmel/füllel figyelt csak.

2013. okt. 16. 13:07
 19/26 anonim ***** válasza:
45%
Így, ezeket a körülményeket figyelmebe véve biztosan nem vállalnám el a munkát a helyedben. Másfél évesen még nagyon pici ahhoz, hogy nem elég hogy bölcsibe megy az még oké, de utána se tudsz értemenni, hát ez már szerintem túl sok. Nem tudod megpróbálni, hogy részmunkaidőben vegyenek vissza? Ha hat órában vennének vissza még az is nagyon jó lenne fizuban is, és nem kéne megszakadnod, mindig el tudnál menni a gyerekekért is.
2013. okt. 16. 13:12
 20/26 anonim ***** válasza:
47%
Én tuti visszamennék 1,5 évesen már egyébként is az a jó neki ha bölcsibe megy.
2013. okt. 16. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!