Én 30 éves vagyok és 6 gyerekem van
És ezzel elmondtam a véleményemet is.
Szia!!
a véleményem : hogy nem én vagyok te?
nekem 3.5 éves lányom, 2 éves fiam és egy 8 hetes fiam van :))
amikor nagyot néznek h 3 gyerek akkor én mindig büszkén kihúzom magam :))
"A munkakerülésről csak annyit, hogy miért nem tartják munkának az anya otthoni munkavégzését. Nekünk 4 van, de reggeltől estig folyamatos teendőim vannak. Ez nem munka? Szerintem szégyelje magát az,aki ilyet mond."
Nem, ez nem munka, ugyanis más munka után, mellett is megcsinálja. Te szégyelld magad inkább. Annyi gyereket kellene szülni, amit normális életvitellel is el tudsz tartani.
4 gyerek mellett valoban rengeteg munka van,otthon.(Nekem is 4 van).En jelenleg nem tudnam vallalni,hogy meg dolgozzak is a gyerekek es a haztartas mellett.Par ev mulva 4 oraban.Es a ferjem is igy gondolja.
Nem ertem miert lenne munkakarulo aki 3 vagy tobb gyereket vallal.
Elmehetnek robotolni 8 oraba de a csalad nagyon megsinylene az tuti.
Hát sajnos a mai trend az, hogy az anyát nem tekintik semminek. Az nem munka, amit otthon csinál. De ha valaki 8 -10 órát tud dolgozni, mennyit tud foglalkozni a gyerekével. Legyen csak mondjuk 1. Mire hazaér a munkából totál fáradt (feltéve ha nem lóg a munkahelyén), gyorsan a 2-3 óra alatt megcsinál valami nagyon sürgös teendőt. De a gyereknevelés a gyerekek személyiségének az építéséről szól, nem arról hogy kap enni.A gyerek abban méri a szeretet, hogy mennyit foglalkozik vele az anyu vagy apu.
A "szégyeld magad" hozzászóló nagyon keserű, cinikus és vádló üzenetet irt. Lehet, hogy ő is ezt szerettte volna, csak nem sikerült?
"De ha valaki 8 -10 órát tud dolgozni, mennyit tud foglalkozni a gyerekével. Legyen csak mondjuk 1. Mire hazaér a munkából totál fáradt (feltéve ha nem lóg a munkahelyén), gyorsan a 2-3 óra alatt megcsinál valami nagyon sürgös teendőt. De a gyereknevelés a gyerekek személyiségének az építéséről szól, nem arról hogy kap enni.A gyerek abban méri a szeretet, hogy mennyit foglalkozik vele az anyu vagy apu. "
Te viccelsz ugye? 4-ig iskolában van a gyerek pl., addig mit csinál vele otthon anyuka?! Semmit! Otthon ül és mereszti a seggét, mert a házimunka heti 3-4 óra maximum; plusz főzni 2 naponta fél-1 óra. És normális családokban ezt is KÖZÖSEN csinálják!
Szóval igen, hazamegy az egyik szülő, nekiáll főzni/mosogatni/fenetudja. Közben a másik elmegy a csemetéért, hazaérnek, addigra kész a vacsora, leülnek enni, majd ezután a két szülő KÖZÖSEN tud foglalkozni a gyermekkel, tanulni, játszani, mesét nézni vele, stb.
Én ezt így láttam a gyermekkoromban, nem úgy, hogy édesanyám otthon tespedt, apám hozta a pénzt aztán felém sem nézett. Meg nem is értem mi a lótúróval jutott volna rám több idő, ha anyám otthon ül, ha egyszer a suli 4-ig tart?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!