Az miért nem számít kiskorú veszélyeztetésének, ha a gyermek 10 évesen már túlsúlyos?
Van egy törvényünk: "195. § (1)
A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti, bűntettet követ el. (0-5 év) szabadságvesztéssel büntetendő."
Ha a szülők nem figyelnek oda, hogy a gyerek már 10 évesen túlsúlyos, nem íratják be sportolni, tömik belé a kólát és a pizzát minden nap, az szerintem kimeríti a testi veszélyeztetés fogalmát. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy lehetnek egyes szülők ennyire felelőtlenek.
Gyerekkori mese a saját életemből:
én pl. vékony voltam, de aztán amikor elkezdtem suliba járni, akkor mindig a mama fele jöttem haza, és ott megebédeltem, mert annyira szerettem a mama főztjét, aztán utána otthon is megebédeltem, mert eltitkoltam vagy csak nem szóltam arról, hogy már ettem a mamánál, természetesen sportolni nem sportoltam, így adva volt, hogy elhízom.
Ez esetben nem tehettek róla a szüleim, mert nem is tudták - igaz, később kiderült, de akkor már késő volt, és akkor már nem is ettem kétszer ebédet.
Különben is gondoljátok végig:mire az ember kifizeti a rezsit + az ilyen-olyan törlesztést már nem igazán lesz pénze az un. egészséges ételt megvenni :( Amit meg meg tud venni,mert viszonylag olcsó (tészta,kenyér,olcsó baromfi párizsi..stb),az legtöbbször hizlal és egészségtelen,tehát ezen kellene a drága kormányzatnak változtatni.
A torna része meg az,hogy az én 8.-os lányom már a heti 3 kötelező tornára se nagyon akar bemenni(és az osztálytársaitól is ezt hallom)és különben is annyira túl vannak már terhelve,hogy sokszor anélkül is jó ,ha este 6-7 órára haza érnek.És a 7 éves lányomnak szinte minden nap van tornája(szerda kivételével)és már ő sem nagyon szereti :( hát ennyit erről...és még annyit,hogy ha szeretnének is menni szerinted miből fizetném???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!