Szerintetek bunkó dolog nem odaadni?
Sógornóm terhes.nekem egy éves a kislányom, rengeteg ruhája van dobozolva a pinceben. Viszont én nem szeretném odaadni neki: azért mert : mi is egy fizetésből élünk, 3 gyerekünk van, nekik egy nagyobb (11) éves lányuk van, ők is egy fizetésből vannak. Ők 2 uj kocsit vettek hitelre attól függetlenül hogy rengeteget panaszkodnak hogy nincs mit egyenek, sokszor kérnek kölcsön a pénzt egyáltalán nem bírják beosztani.
Kérdem én: miért ugy kell gyereket szülni hogy más ruháztatja, minden egyéb kelléket ami kell egy babának mástól kér. Én szivesen (keserű szájizel) de odaadom: babakocsi, hinta, játszószönyeg, box, kiskàd. Viszont lehet bunkó vagyok de a gyerekruhàkbol max egy dobozt csinálok nekik indulás képen. Én is megoldottam, oldjàkeg ők is.ne legyen el várható hogy majd én ruhàzom a gyerekèt. A kapcsolatunk semleges, jopofizàs megy. ( hozzàteszem, mi a lányuk születésnapjàra mindig az előző havi fizetésből rakunk félre, ő a két fiamnak semmit nem vett merthogy nincs. Ez is rosszul esett; viszont nxomos érv az én szempontombol. Ő egy élősködő én irigy. Én megsporoltam a pénzt hogy megvegyem a dolgokat, ő meg kéreget mindenkitől. Vagy rà kéne hagyjam és az illendőség kedvéért odaadni mosolyogva?
Hát nem tudom..nálunk a család elég összetartó.Én hosszú idő után a 2. nő voltam a családban aki szült.Kérdés nélkül adták oda nekünk a használt babakocsit, kiskádat, kiságyat, ruhákat..stb.Akik adták megtehették hogy megvegyék..mi is kitudtuk volna spórolni, de tudták hogy azért jól jönnek ezek a dolgok.Más rokonoktól ugyan úgy kaptunk ruhákat, meg persze mi is folyamatosan vesszük.Karácsonykor mindig megkérdezik mire van szükségünk, mit szeretne a kislányom..stb.Most az unokatesóm fog fél év múlva szülni, és számomra kérés nélkül is egyértelmű, hogy adom a dolgokat.Bármim amim van, és ő hasznosnak talál.Pelenkázó, ruhák..stb.Tényleg mindent.És ugyan úgy az egész család ismét összetart, és minden szír-sz.art szed össze, hogy segítse.
Itt nem élősködésről van nálunk szó, csak tényleg egy család vagyunk.Egyértelmű hogy segítjük a másikat.
Én örültem, ha kaptam dolgokat, de soha nem kértem és vártam el senkitől.
Én úgy gondolom a helyedben, ha csak a helyet foglalja odaadnám, ha el akarom adni, eladnám, ha szeretnétek még egy babát megtartanám. De hazudni nem hazudnék.
De tégy úgy ahogy neked jó, és igen bármit tönkre lehet tenni...anyummal volt a lányom nyaralni és egyik új nadrágja tiszta foltos lett, az már csak alvósnak lesz jó talán, mert megpróbáltuk kiszedni és semmivel nem jönnek ki a foltok.
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek ment a zöld pacsi.
Azért nem akarom odaadtam neki mert mint már irtam, nem szeretném ha rám kalkulálva élné az életét. Igen tervbe van/ volt az eladàs. Adok ezy kezdő csomagot, rengetek drága dolgot ( etetoszéktól kezdve az ugráló zebràig), de nem áll szándékomban én eltartani őket. Mi is egy fizetésből élünk, ha én ki tudtam kalkulàlni akkor neki is ki kéne. Ha mindent odaadnék akkor igy nézne ki a dolog: én öltöztetem, adom a szórakoztatàsàhoz szükséges dolgokat, a használati tárgyakat. Anyos fizeti az ételüket, a nagynéni a cigi, benzin, kimozdulos költségeket. Én ebben nem akarok részt venni, adok egy kezdő lökést, a többit oldják meg . Az igazság hogy majd pár év múlva tervezünk még egy babát, persze nem ezen múlik a dolog.
Így van, adj egy kezdő csomagot nekik, aztán majd ha eszedbe jut adhatsz még pár dolgot, úgy fél évente. Így nem tűnik folyamatos adománynak, amire szükségük lesz azt kénytelenek lesznek megvenni.
Én is így csináltam egy ismerősünknél, csak hogy ne higgye azt, hogy csak ránk számíthat babacuccokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!